תפוח אדמה מדורה - הדור הבא: איך מכינים קרטושקה בבית?

בל"ג בעומר מכינים תפוח האדמה עטוף בנייר כסף, שמושלך לתוך הגחלים הלוהטות. הנה תפודים שאפשר להכין בבית

רות אוליבר, שי לי ליפא
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
קרטושקס - תפוחי אדמה מדורה.
רות אוליבר, שי לי ליפא
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:
בינוני
זמן בישול:
1:15 שעות

גיוון: אפשר למלא בפלפל קלוי, גבינת שמנת, שום ועירית ולעטר בשמנת חמוצה.

רכיבים

  • 10 תפוחי אדמה בינוניים

  • 250 גרם גבינת שמנת (אפשר לבחור אחת סוג עם שום ועירית)

  • 1/2 צרור עירית

  • 2 שיני שום כתושות

  • מלח

  • פלפל שחור גרוס טרי

  • 3 פלפלים קלויים וקלופים חתוכים לקוביות

הוראות הכנה

1. הכנת תפוחי האדמה: עוטפים את תפוחי האדמה ברדיד אלומיניום ומניחים במדורה, בין הגחלים של המנגל או על מצע של מלח גס בתנור. משאירים כשעה לפחות, עד שהם מתרככים.

2. מתבלים גבינה בעירית ושום, מלח ופלפל ומעבירים לשקית זילוף חד-פעמית.

3. מרוקנים את מרכז תפוחי האדמה בעזרת קישואן (אפשר גם בעזרת כפית קטנה) וממלאים בגבינה. מפזרים מעל פלפל קלוי ומגישים מיד.

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ