כרוב ניצנים מוקפץ בטעם מעושן

יש לו טעם מתקתק ואגוזי והוא משתדך נפלא לחרדל, לגבינה כחולה, לחזה אווז מעושן וליתר טעמי האוממי. תוספת קלאסית לארוחת החג. מפתיעה, צבעונית ועשירה בטעמים

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
כרוב ניצנים מוקפץ בטעם מעושן.
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:
קל
זמן בישול:
30 דקות

גיוון: אם אין כרוב ניצנים טרי אפשר להשתמש ב-1 שקית מהקפאה.

רכיבים

  • 700 גרם כרוב ניצנים טרי

  • 4 כפות שמן זית

  • 2 בצלים קצוצים

  • 4 שיני שום פרוסות

  • 100 גרם חזה אווז חתוך לקוביות של 1 ס”מ

  • מלח

  • פלפל שחור גרוס

  • 50 גרם חמוציות (לא חובה)

  • 50 גרם (1/2 כוס) אגוזי מלך קלויים

הוראות הכנה

1. חולטים כרוב ניצנים בסיר עם מי מלח רותחים 3-5 דקות לריכוך. מעבירים למי קרח ומסננים. אם משתמשים בכרוב ניצנים מהקפאה, מדלגים על שלב זה.

2. מחממים שמן במחבת גדולה ומטגנים בצל כ-8 דקות על להבה בינונית עד שמתרכך ומתחיל להזהיב. מוסיפים שום וחזה אווז ומטגנים 7-8 דקות עד שחזה האווז מזהיב.

3. מוסיפים כרוב ניצנים, מלח ופלפל ומקפיצים 4-5 דקות. אם רוצים, מוסיפים חמוציות ואגוזים, מערבבים ומגישים.

4. לגרסה צמחונית: מחליפים את חזה האווז בפרמזן, שמוסיפים למנה בהגשה.

5. לגרסה טבעונית: מחליפים את חזה האווז בטופו מעושן או פשוט מגדילים את כמות האגוזים במתכון.

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ