שף מיכאל גרטופסקי
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
שף מיכאל גרטופסקי
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:
קשה
זמן בישול:
3.5 שעות
תפו"א בציר בקר וקרם שום צלוי של שף מיכאל גרטופסקי.צילום: רן בירן

רכיבים

  • 4-6 תפוחי אדמה בגודל בינוני (אחד לכל סועד, אפשר גם יותר)

  • 2 ליטר ציר בקר

  • 10 שיני שום קלופות

  • 1/2 ליטר שמנת מתוקה

  • 30 גרם חמאה

  • שמן זית

  • 4 ענפים זעתר (או אורגנו)

  • מלח

  • פלפל שחור טחון

הוראות הכנה

1. מרתיחים ציר בקר, ומתבלים במלח ופלפל שחור. מניחים את תפוח האדמה בכלי מתאים לתנור, מוסיפים שני ענפים של זעתר ומכסים את כולו בציר. מכסים בנייר כסף וצולים בתנור שחומם מראש ל־180 מעלות כשלוש שעות, או עד שתפוח האדמה רך ושומר על צורתו.

2. מוציאים את תפוח האדמה ומצמצמים את הציר לסמיכות של רוטב. מכבים את האש, מוסיפים קוביית חמאה לציר המצומצם ומערבבים היטב עד שהחמאה נטמעת ברוטב.

3. הכנת קרם שום: בקלחת צורבים קלות את השום בחמאה, מתבלים במלח, מוסיפים שמנת מתוקה ומבשלים בחום נמוך עד שהשום מתרכך לגמרי. טוחנים בבלנדר למרקם חלק ולסמיכות של קרם.

4. הרכבת המנה: מניחים שתי כפות של קרם שום בתחתית צלחת ההגשה ומעל מניחים את תפוח האדמה. מוזגים את הרוטב מסביב. מניחים מעט עלי זעתר מעל, מפזרים מעט מלח ים ופלפל שחור. מזלפים מעט שמן זית מעל הכל ומגישים

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ