רות אוליבר
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
רות אוליבר
דירוג הגולשים
2.5 כוכבים
דרגת קושי:
בינוני
זמן בישול:
1 שעה
מאפה פירה פריך.צילום: דניאל לילה | סגנון: דלית רוסו

רכיבים

  • 1 ק”ג תפוחי אדמה

  • 100 גרם גבינת קשקבל מגוררת

  • מלח

  • פלפל שחור טחון טרי

  • 1 גליל גבינת עיזים רכה

לציפוי:

  • 50 גרם חמאה מומסת

  • 1 כוס פירורי לחם

  • 2 שיני שום קצוצות

  • 1 כף חרדל דיז'ון גרגרים

  • 2 כפות פטרוזיליה קצוצה

  • מלח

  • פלפל שחור טחון

הוראות הכנה

1. מבשלים תפוחי אדמה עם הקליפה במי מלח עד לריכוך. מצננים ומקלפים. מועכים ומערבבים עם גבינת קשקבל. טועמים ומתבלים במלח ופלפל.
2. משמנים תבנית פיירקס בגודל 30x23 ס"מ או 6 כלים בקוטר 10 ס"מ. משטחים את המחית בתבנית. עד כאן אפשר להכין מראש ולשמור במקרר.
3. לפני ההגשה: מחממים תנור ל-200 מעלות.
4. מסדרים פרוסות גבינת עיזים על פני הפירה.
5. מכינים את הציפוי ואופים: מערבבים חמאה עם פירורי לחם, שום, חרדל ופטרוזיליה. מתבלים במלח ופלפל ומפזרים באופן אחיד על פני הגבינה.
6. אופים 15-12 דקות או עד שהציפוי משחים. מגישים מיד.

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ