מאפה פירה פריך
הם עמילניים (ולכן משביעים) ובעלי מרקם משתנה וטעם עדין, שמקבל בשמחה כל מה שמשדכים לו, למשל גבינת עזים
רכיבים
1 ק”ג תפוחי אדמה
100 גרם גבינת קשקבל מגוררת
מלח
פלפל שחור טחון טרי
1 גליל גבינת עיזים רכה
לציפוי:
50 גרם חמאה מומסת
1 כוס פירורי לחם
2 שיני שום קצוצות
1 כף חרדל דיז'ון גרגרים
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
מלח
פלפל שחור טחון
הוראות הכנה
1. מבשלים תפוחי אדמה עם הקליפה במי מלח עד לריכוך. מצננים ומקלפים. מועכים ומערבבים עם גבינת קשקבל. טועמים ומתבלים במלח ופלפל.
2. משמנים תבנית פיירקס בגודל 30x23 ס"מ או 6 כלים בקוטר 10 ס"מ. משטחים את המחית בתבנית. עד כאן אפשר להכין מראש ולשמור במקרר.
3. לפני ההגשה: מחממים תנור ל-200 מעלות.
4. מסדרים פרוסות גבינת עיזים על פני הפירה.
5. מכינים את הציפוי ואופים: מערבבים חמאה עם פירורי לחם, שום, חרדל ופטרוזיליה. מתבלים במלח ופלפל ומפזרים באופן אחיד על פני הגבינה.
6. אופים 15-12 דקות או עד שהציפוי משחים. מגישים מיד.