ברוסקטה ראגו תרד

תבשיל תרד מהיר ועשיר שמונח על ברוסקטה עבה - מנת פתיח נהדרת לכל ארוחה

עידו פיינר, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
עידו פיינר, שף אורח
ברוקסטה ראגו עם תרד של שף עידו פיינר.צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג : ענת לבל

רכיבים

לתבשיל תרד:

  • 100 מ"ל (חצי כוס) שמן זית

  • 2 בצלים גדולים חתוכים לקוביות קטנות

  • 10 שיני שום קצוצות דק

  • 1 כפית מלח

  • 2 ק"ג עלי תרד מופרדים מהגבעול ושטופים

  • 125 מ"ל (1/2 מכל) שמנת מתוקה

  • פלפל לבן

להגשה:

  • חמאה

  • מלח

  • 6 פרוסות לחם עבות

  • 1 שן שום

  • גבינת פרמז'ן

  • שמן זית

הוראות הכנה

מכינים את תבשיל התרד:

מחממים בסיר שמן זית, ומוסיפים בצלים, שום ומלח ומאדים על אש גדולה עד שהבצלים שקופים ורכים. מוסיפים תרד, מערבבים כדקה עד שהוא מתחיל להגיר נוזלים ומכסים. מקטינים את האש ומבשלים כ־5 דקות. מוסיפים שמנת, מערבבים ומבשלים כ־10 דקות. מתקנים את תיבול המלח ומוסיפים פלפל לבן.

בשלב זה התבשיל מוכן, אבל כל סוג של תרד מגיר כמות נוזלים שונה - המטרה היא להגיע לתרד רך, עטוף בנוזל, ולא למרק, ולכן לעיתים צריך להאריך את משך הבישול כדי לצמצם את הנוזלים.

במקביל, מורחים את פרוסות הלחם בחמאה משני הצדדים, מתבלים במעט מלח וצורבים במחבת ברזל לוהטת משני הצדדים עד שהם זהובים וקריספיים. משפשפים את שן השום על הברוסקטות.

מניחים את הברוקסטות בצלחת הגשה, מניחים עליהן גבעות מתבשיל התרד, מגררים מעל פרמז'ן ומזלפים שמן זית בנדיבות.

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ