בלינצ’ס פרג

הפרג הוא חומר גלם בסיסי במסורת היהודית, ובנוסף המלית הכי אהובה עלי ובכלל, בבית שלי מטורפים על כל דבר עם פרג

ויולה גורן
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
ויולה גורן
דירוג הגולשים
2 כוכבים(6)
דרגת קושי:
קל
זמן בישול:
20 דקות
בלינצ’ס פרג .צילום: דניה ויינר | סגנון: רותם ניר

רכיבים

למלית:

  • 120 מ"ל (1/2 כוס) חלב

  • 50 גרם חמאה

  • 150 גרם (3/4 כוס) סוכר

  • 100 גרם (1 שקית) פרג טחון טרי

  • 50 גרם (1/2 כוס) פירורי פתי בר

  • 50 גרם (1/2 כוס) אגוזי מלך קצוצים

  • 1/2 תפוח עץ מסוג גרנד סמית מגורר על פומפייה גסה

לבלינצ’ס:

  • 140 גרם (1 כוס) קמח

  • 100 גרם (1/2 כוס) סוכר

  • 25 גרם (1/3 כוס) פרג

  • 1/2 מקל וניל

  • 1 ביצה

  • 1 כף שמן

  • 360-300 מ"ל (¼-1½1 כוסות) חלב

להגשה:

  • סילאן או דבש

הוראות הכנה

1. מכינים את המלית: מביאים לרתיחה חלב, חמאה וסוכר. כשרותח, מכבים את האש. מוסיפים פרג, פתי בר ואגוזים ומערבבים. אחרי שמתקרר מוסיפים תפוח עץ ומערבבים.

2. מכינים את הבלינצ’ס: מערבבים קמח, סוכר, פרג ומקל וניל. מוסיפים ביצה, כף שמן וחלב ומערבבים היטב. אם נוצרים גושים, מעבירים דרך מסננת.

3. יוצקים בעזרת מצקת מעט מהבלילה (שחקו עם הכמות, כעיקרון כחצי מצקת) למחבת חמה ומשומנת קלות. מטים קלות את המחבת לצדדים כך שהבלילה תתפשט במחבת בצורה שווה. 

4. ממלאים כף גדושה מהתערובת ויוצרים מעין פס מילוי בכל מרכז קרפ, מגלגלים לגלילה ומגישים יחד עם סילאן או דבש.

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ