צ'יפס פריך עם רוטב כוסברה
צ'יפס פריך וממכר, בדיוק כמו שצריך, עם רוטב כוסברה שמרים את המנה לגבהים חדשים
מאור אהרון, שף אורח
מאור אהרון, שף אורח
דירוג הגולשים
1 כוכבים
דרגת קושי:
קלזמן בישול:
20 דקותצ'יפס קריספי עם איולי כוסברה של השף מאור אהרון.צילום: אפיק גבאי
רכיבים
1 קילו תפוחי אדמה (עדיף מזן דזירה)
שמן לטיגון עמוק
לאיולי כוסברה:
צרור כוסברה עלים בלבד
צרור נענע עלים בלבד
כף שום כתוש
כף חרדל דיז'ון גרגירים
2 כוסות מיונז
הוראות הכנה
1. חותכים את תפוחי האדמה למקלות דקים. חולטים אותם במים רותחים כחמש דקות ומייבשים היטב.
2. מחממים שמן עמוק בסיר לחום של 180 מעלות. מטגנים את מקלות תפוחי האדמה החלוטים עד שהם פריכים וקריספיים. מניחים על רשת לסינון עודפי השמן.
3. הכנת איולי כוסברה: טוחנים יחד את כל מרכיבי הרוטב מלבד המיונז, עד קבלת מרקם נימוח וחלק.
4. מוסיפים שתי כוסות מיונז טרי ומערבבים היטב.
5. מגישים את הצ'יפס הפריך לצד הרוטב, לטבילה.