כרוב ממולא בתנור מצפון איטליה

Capù Scapàt, תרנגול שברח, הוא מנה של כרוב ממולא צמחוני שנאפה בתנור והמילוי שלו הוא הפתעה אחת גדולה

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
כרוב ממולא
דירוג הגולשים
3.5 כוכבים
דרגת קושי:
קל
מנות:
20 ממולאים

Capù Scapaàt או "התרנגול שברח" היא מנה נפוצה בצפון איטליה ובמיוחד באזור העיר ברשיה וסביבתה. המנה מתבססת בכלל על מנה מפורסמת אחרת של קאפונה (תרנגול מסורס) שאותו אוכלים בחג הפסחא. במנה הנוכחית עלי הכרוב מחליפים  את התרנגול והיא נאפית בתנור בדיוק כמו במקור. המילוי המפתיע עשיר בפרמז'ן ובטעמי מרווה, הולך יד ביד עם טעם הכרוב וכך נוצרת מנה צמחונית נהדרת וטעימה בפני עצמה.

Capù Scapàt

רכיבים

  • 20 עלי כרוב סבוי (Verza) למילוי או כרוב לבן ולא קשה מדי

  • 300 גרם פירורי לחם (2 כוסות)

  • 200 גרם גבינת פרמז'ן מגוררת (1.5 כוס)

  • 2 ביצים

  • 100 גרם חמאה

  • חצי כוס פטרוזיליה קצוצה דק

  • 2 שיני שום

  • חלב או מים לפי הצורך

  • מלח, פלפל, אגוז מוסקט לפי הטעם

הוראות הכנה

מסירים כ-20 עלי מהכרוב בזהירות וחולטים אותם כחמש דקות במים רותחים עם מלח. שוטפים מיד במים קרים ומניחים במסננת מעל קערה או סיר לסינון הנוזלים.

בסיר קטן ממיסים שני שליש מכמות החמאה ומוסיפים את 2 שיני השום מעוכות. מבשלים על אש נמוכה עד שהשום מזהיב.

מעבירים את החמאה המומסת לקערת ערבוב ללא השום ומוסיפים את פירורי הלחם, הגבינה, הביצים והפטרוזיליה. מערבבים היטב ומוסיפים את המלח (בזהירות כיוון שגם הגבינה מלוחה) הפלפל ואגוז המוסקט. מוסיפים מעט חלב או מים עד שהתערובת הופכת רכה, אך לא מדי (מרקם של פלסטלינה).

מחממים תנור ל-180 מעלות

על קרש חיתוך מניחים בזהירות את העלים עם החלק המחוספס כלפי מעלה. מניחים מהמילוי בשליש התחתון של העלה, מקפלים את הצדדים פנימה ואז מגלגלים את החלק התחתון  לסגירה.

מסדרים בסיר או בכלי חסין חום. מניחים מעל את חתיכות החמאה שנשארו ומעט עלי מרווה. מוסיפים 2-3 כפות מים ומכסים.

מבשלים בתנור כ-30 דקות מסירים את המכסה ומבשלים ל-10 דקות נוספות.

דוד שושן שף

דוד שושן

דוד שושן הוא שף ומנחה סדנאות אודות המטבח האיטלקי, מתגורר בעיר ברשיה, במחוז לומברדיה שצפון איטליה ומתארח במדור האוכל של "הארץ".

באינסטגרם: https://www.instagram.com/chefshushan/

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ