מעמול פיסטוק במילוי תמרים ואגוזים

לא רק סבתות מכינות מעמולים, גם קונדיטורים צעירים כמו לי אזולאי מ"אוללה" ממושב עידן, שמכניסה פיסטוקים אל הבצק ומשתמשת בתמרים מקומיים מהערבה התיכונה

לי אזולאי, קונדיטורית אורחת
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
לי אזולאי, קונדיטורית אורחת
מעמול פיסטוק במילוי תמרים ואגוזיםצילום: ירין אלון

רכיבים

לבצק:

  • 200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות קטנות

  • 250 גרם (3/4 1 כוסות) קמח 

  • 60 גרם (1/2 כוס) אבקת סוכר 

  • 50 גרם פיסטוק טחון דק

  • קורט מלח

  • 50 גרם (1/2 כוס) סולת 

  • כף מי ורדים

  • 1 ביצה

למילוי תמרים:

  • 500 גרם תמרים בוואקום או מג'הול מגולען

  • 100 גרם אגוזי מלך קצוצים

  • כפית קקאו

  • כף קוקוס

  • 2 כפיות קינמון

  • קורט ציפורן

  • קורט מלח

הוראות הכנה

1. הכנת בצק פיסטוק:

בקערת מיקסר עם "וו גיטרה", מערבלים את כל החומרים היבשים יחד עם החמאה הקרה, עד להיווצרות תערובת במרקם פירורי (תהליך זה נקרא סבלה).

2. מוסיפים את הביצה, ומי הוורדים ממשיכים לעבד עד להיווצרות בצק רך ונעים למגע.

3. עוטפים את הבצק הרך בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה.

4. יוצרים כדורים במשקל של 30 גרם ומכסים בניילון או מגבת שלא יתייבשו.

5. בינתיים מכינים את המלית.

6. הכנת מלית התמרים: מאחדים את כל החומרי המילוי עד להיווצרות מלית אחידה וארומטית.

7. טועמים ומתקנים טעמים לחיזוק הארומה. חשוב שטעמי המילוי יהיו מודגשים, מכניסים למקרר לשעה להתייצבות.

8. יוצרים מהמילוי כדורים במשקל 15 גרם כל אחד.

9. יצירת המעמול:

לוקחים את כדור בצק הפיסטוק, ובעזרת הידיים פותחים את הבצק לעיגול שטוח שבמרכזו מניחים את כדור המילוי וסוגרים (ממש כמו תהליך הכנת קובה).

10. מכניסים את הבצק הממולא לתוך חותכן קפיץ ליצירת מעמול או חותמת עץ המיועדת למעמול.

11. אופים בחום 160 מעלות עד להזהבה קלה (כ-15-20 דקות).

12. מוציאים מהתנור. מצננים, מפזרים מעט אבקת סוכר ומגישים לצד תה חם.

___

לי אזולאי היא בעלת "אוללה" במושב עידן שבערבה התיכונה 

מעמול פיסטוק במילוי תמרים ואגוזיםצילום: ירין אלון

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ