קציצות בשר נאפוליטניות

קציצות הבשר שהיוו השראה לספגטי מיט בולס נולדו בנאפולי והוכנו בשלל גרסאות שונות ומבשרים שונים. זוהי גרסת המקור

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
קציצות בשר נאפוליטניות
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:
קל
מנות:
4 סועדים

ממש כמו הקציצות בספגטי רק ללא הפסטה. זוהי מנה שמוגשת כעיקרית ויש לה גרסאות רבות בנאפולי וברחבי דרום ומרכז איטליה. כל חלק במרכיבי הקציצה תורם את החלק שלו למכלול הטעמים הנפלא שלה. בין אם אלה הצימוקים שמעניקים מתיקות, הרוטב החמצמץ או מליחות הגבינה.

בנאפולי נוהגים לבשל את הקציצות ברוטב הראגו (ללא הבשר) בחורף ואילו בקיץ לבשל אותן ברוטב עגבניות קליל. כך או כך, ההנאה מובטחת.

עוד על מנות איטלקיות שהשתבשו בתרגום עם המעבר לארצות הברית - כאן

רכיבים

לקציצות:

  • 500 גרם בשר טחון (עדיף כמה שיותר רך ועם אחוז שומן לא גבוה מדי)

  • 150 גרם (ככוס וחצי) לחם ללא הקרום

  • 30 גרם (רבע כוס) גבינת פקורינו מגוררת (לא חובה)

  • 1 כוס עלי בזיליקום

  • חצי כוס עלי פטרוזיליה

  • 20 גרם (2 כפות) צנוברים

  • 30 גרם (3 כפות) צימוקים

  • מלח

  • פלפל

  • שמן לטיגון

לרוטב:

  • כוס וחצי עגבניות מרוסקות או מחית עגבניות

  • 1 שן שום

  • 1 בצל קטן חתוך לקוביות דקות

  • 1 ענף בזיליקום

  • שמן זית

  • מלח

הוראות הכנה

הכנת הקציצות:

מספיגים את הלחם במים קרים ומניחים לכמה דקות.

צילום: דוד שושן

סוחטים היטב את הלחם מהמים ומפוררים לקערה גדולה. מוסיפים פנימה את הבשר הטחון ולשים היטב.

קוצצים את עלי הבזיליקום והפטרוזיליה ומערבבים עם הבשר. מערבבים פנימה את הגבינה.

מוסיפים את הצימוקים והצנוברים ומערבבים היטב. מניחים בצד למנוחה.

צילום: דוד שושן

הכנת הרוטב:

מחממים מחבת ויוצקים פנימה שתי כפות שמן זית. קולפים את שן השום ומועכים קלות בעזרת כף היד. מטגנים את שן השום בשמן הזית על אש נמוכה ומוסיפים פנימה את ענף הבזיליקום.

מוסיפים את הבצל הקצוץ ומערבבים. מסירים את שן השום ומוסיפים פנימה את העגבניות המרוסקות ומערבבים קלות.

מוסיפים מלח לפי הצורך. חשוב: שימו לב שהקציצות מתבשלות ברוטב וגם בהן יש מליחות.

מחממים שמן לטיגון (כ-2-3 ס"מ גובה) במחבת עמוקה. 

מכדררים את הקציצות ביד (גודל של כדור פינג פונג) ומניחים בתבנית.

מטגנים את הקציצות היטב משני הצדדים (נזהרים שהן לא תישרפנה מבחוץ בזמן שהן מתבשלות בפנים).

כשהקציצות מוכנות, מסננים אותן מהשמן ומעבירים אל רוטב העגבניות. יוצקים מרוטב העגבניות על הקציצות ומשיכים לבשל כ-2 דקות (הרוטב צריך להיות מצומצם אך לא מדי).

מעבירים את הקציצות לצלחות, ניתן לקשט עם עלי בזיליקום טריים.

דוד שושן שף

דוד שושן

דוד שושן הוא שף ומנחה סדנאות אודות המטבח האיטלקי, שיוצא למסע קולינרי במחוזות השונים של ארץ המגף במסגרת מדור האוכל של "הארץ".

באינסטגרם: https://www.instagram.com/chefshushan/

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ