עוף ביין וחמוציות

טוויסט שובב ומתקתק לקדרה הקלאסית של עוף ביין

אורלי פלאי ברונשטיין
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
עוף ביין וחמוציות.
אורלי פלאי ברונשטיין
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:
בינוני
זמן בישול:
1:05 שעות

טוויסט שובב ומתקתק לקדרה הקלאסית של עוף ביין. אפשר גם לאפות בתנור (ראו גיוון) ולהגיש חם על פירה או אורז.

ואפשר גם:

  • לאפות 50 דקות ב-200 מעלות עם כיסוי, להוריד את הכיסוי ולאפות עוד 10 דקות כדי שהשוקיים יזהיבו.
  • להחליף את שוקי העוף ב- 4 כרעיים מחולקות (מעוף טרי)

עוד רעיונות: 3 שימושים נוספים לחמוציות

  • ממלאים עלי גפן בתערובת של בורגול או אורז עם בצל מטוגן וחמוציות.
  • מכינים סלט ירוק ומוסיפים ברגע האחרון גורגונזולה, חמוציות ובצל סגול.
  • מוסיפים חמוציות למלית תפוחים של שטרודל או קראמבל תפוחים.

רכיבים

  • 8 שוקי עוף

  • 2 כוסות יין אדום יבש

  • 2/3 כוס חמוציות מיובשות

  • צרור קטן תימין

  • 4-5 כפות קמח מתובל במלח ופלפל שחור

  • 3 כפות שמן זית

  • 1 גבעול כרשה פרוסה (רק החלק הלבן)

  • 2 גזרים פרוסים

  • 1 ראש שום חצוי

  • 2 עלי דפנה

  • 3 גרגרי פלפל אנגלי

  • מלח

  • פלפל שחור גרוס

הוראות הכנה

משרים את העוף ביין עם חמוציות ותימין למשך 12-6 שעות במקרר.

מוציאים את העוף מהנוזלים (שומרים אותם), מייבשים ומקמחים בקמח מתובל.

מחממים סיר רחב עם 3 כפות שמן זית ומזהיבים את השוקיים 10 דקות מכל הצדדים.

מוסיפים לסיר כרישה, גזר ושום, מתבלים ויוצקים פנימה את המרינדה יחד עם החמוציות.

מביאים לרתיחה, מנמיכים להבה ומבשלים 45 דקות עם כיסוי חלקי.

בסיום הבישול מעבירים לתבנית הגשה.

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ