גראטן שעועית ירוקה ופטריות
תפוחי האדמה המסורתיים מהגראטן מוחלפים בתוספת מפתיעה של שעועית ירוקה. הבונוס, שלושה מתכונים נוספים קלים וטעימים עם שעועית ירוקה

אנשים שאומרים על שעועית ירוקה משעממת, כנראה מפספסים אותה בכל פעם מחדש. מעבר לאפשרות להחליף את תפוחי האדמה במתכון לגראטן, הנה עוד שלושה מתכוני בסיס עם שעועית ירוקה:
שעועית פריכה עם אנשובי ופירורי לחם –
חולטים 300 גרם שעועית למשך 3 דקות במי מלח רותחים, מסננים ומצננים במי קרח. מחממים מחבת עם 50 גרם חמאה, 3 פילטים קצוצים של אנשובי ובצל קצוץ ומקפיצים 3 דקות או עד לריכוך הבצל. מוסיפים את השעועית ופירורי לחם ומקפיצים יחד עד שהפירורים זהובים.
שעועית באלי-אוליו –
חולטים 300 גרם שעועית 3 דקות במי מלח רותחים, מסננים ומצננים במי קרח. מחממים 4 כפות שמן זית עם 2 שיני שום קצוצות, צ'ילי גרוס ומלח ומערבבים עם השעועית. מורידים מהכיריים ומוסיפים פטרוזיליה קצוצה.
פסטה עם שעועית ועגבניות –
מוסיפים את השעועית לרוטב עגבניות ארומטי עם שום ועשבי תיבול. כשהיא רכה לטעמכם, מוסיפים פסטה מבושלת ומחממים יחד.
רכיבים
½1 גביעים שמנת חמוצה 27%
2 חלמונים
1 כף גדושה קורנפלור
1/4 כפית אגוז מוסקט מגורר
2/3 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
250 גרם גבינה קשה מגוררת
600 גרם (1 שקית) שעועית ירוקה עדינה
3 פטריות פורטובלו פרוסות
4 פטריות שמפיניון פרוסות
לשימון:
חמאה
הוראות הכנה
מחממים תנור ל-180 מעלות.
מערבבים שמנת חמוצה עם חלמונים, קורנפלור, תבלינים וחצי מכמות הגבינה המגוררת בקערה גדולה. מוסיפים שעועית ופטריות ומערבבים.
משמנים כלים אישיים בחמאה וממלאים אותם בתערובת. מפזרים מלמעלה את יתרת הגבינה המגוררת.
אופים 30 דקות עד שהגראטן זהוב וכמעט וללא נוזלים. מגישים חם.