עוגיות פרחי פרג מבצק פריך

פינוק מתוק לאוהבי הפרג וחלופה מקסימה לאוזני המן המסורתיות. אפשר להחליף את המלית בממרח שוקולד שאוהבים

רות אוליבר
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
פרחי פרג ובצק פריך.
רות אוליבר
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:
בינוני
זמן בישול:
1 שעה

אפשר להכין בצק פריך מאלף ועד תו בבית בעצמכם, או פשוט לקצר תהליכים ולרכוש אחד מוכן. הנה מתכון לבצק פריך קלאסי למי שמעוניין להכין. 

רכיבים

  • 1 חבילה בצק פריך מתוק מופשר לפי הוראות היצרן

  • 250 גרם פרג טחון טרי

  • 200 מ"ל (3/4 כוס + כף) חלב

  • קליפת לימון מגוררת מלימון אחד

  • 150 גרם (3/4 כוס) סוכר

  • 100 גרם חמאה רכה

  • 100 גרם (1 כוס) אגוזי מלך טחונים דק

  • 150 גרם (1/2 1 כוסות) פירורי עוגיות

  • 1 תפוח עץ גרני סמית קלוף, מנוקה מהליבה ומגורר גס

הוראות הכנה

מכינים את המלית:

שמים בסיר פרג, חלב, קליפת לימון וסוכר ומביאים לרתיחה תוך כדי ערבוב. מסירים מהכיריים.

מוסיפים חמאה ומערבבים עד שהיא נמסה. מוסיפים אגוזים, פירורי עוגיות ותפוח, מערבבים ומצננים היטב.

ממלאים, מעצבים ואופים:

פורשים את אחד מגלילי הבצק על משטח העבודה וחותכים לרוחב ל-3 מלבנים שווים בעזרת גלגלת פיצה. מחלקים כל מלבן לריבועים בגודל 8 ס"מ.

יוצרים חתכים מאונכים במרכז כל צלע של הריבוע בעומק 1/2 1 ס"מ. מרכז הריבוע צריך להישאר ללא חתכים.

שמים כפית מלית במרכז כל ריבוע ומקפלים. מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.

מעבירים את התבנית למקפיא למשך 10 דקות להתייצבות.

מחממים תנור ל-180 מעלות במצב טורבו.

אופים 20-18 דקות עד להזהבה יפה.

מגישים בטמפרטורת החדר. שומרים 4-3 ימים בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ