מלפפונים ממולאים בכבש, כמון ומשמשים מיובשים של אהרוני

מלפפונים ממולאים? גם אנחנו הרמנו גבה עד שטעמנו. הטעם מרענן גם אחרי הבישול ומשתלב היטב עם המלית הארומטית והרוטב

ישראל אהרוני, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
מלפפונים ממולאים בכבש, כמון ומשמשים מיובשים.
ישראל אהרוני, שף אורח
דירוג הגולשים
3 כוכבים
דרגת קושי:
קשה
זמן בישול:
3 שעות

לא דומה לשום ממולא אחר שתטעמו. אהרוני ממליץ להצטייד בסינייה - מגש עם דפנות גבוהות, שקונים בשווקים ב-50 שקל, ואין כמוהו להכנת ממולאים.

אם אין סינייה:

מסדרים את המלפפונים בתבנית גדולה ויוצקים עליהם את הרוטב הרותח. מכסים ואופים שעה וחצי בטמפ’ של 140-130 מעלות.

הכנה מראש:

מכינים את המנה יום מראש ושומרים במקרר. לפני ההגשה מחממים מכוסה בתנור בחום נמוך.

רכיבים

  • 16 מלפפונים שמנמנים ומוצקים

למלית:

  • 300 גרם בשר כבש קצוץ דק

  • 3/4 כוס אורז בסמטי

  • 1 בצל קצוץ דק

  • 1 עגבנייה קצוצה דק

  • 6 משמשים מיובשים קצוצים דק

  • 1 כפית זרעי כמון

  • מלח

  • פלפל שחור גרוס

  • 1/2 כוס כוסברה קצוצה

לרוטב:

  • 3 כפות שמן זית

  • 1 עגבנייה קצוצה

  • 1 בצל קצוץ דק

  • 6 משמשים מיובשים קצוצים

  • 3 כוסות מים או ציר עוף

  • מלח

  • פלפל שחור גרוס

הוראות הכנה

מכינים את המלית וממלאים:

משרים אורז לשעה במים פושרים. מסננים ומערבבים עם יתר חומרי המלית.

קוטמים את קצות המלפפונים ומרוקנים את תוכנם בעזרת קישואן. ממלאים במלית (לא במהודק מדי). מסדרים את המלפפונים בשכיבה בסינייה.

מכינים את הרוטב ומבשלים:

מערבבים את חומרי הרוטב בסיר קטן ומביאים לרתיחה.

יוצקים את הרוטב על המלפפונים ומביאים לרתיחה. מכסים ברדיד אלומיניום ומבשלים על להבה נמוכה שעה וחצי. רצוי להפוך את המלפפונים פעם אחת במהלך הבישול, כדי שיתבשלו באופן אחיד.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ