קישואים ממולאים בחומוס ואורז ברוטב לימון ונענע

מתאים כמנה ראשונה או עיקרית צמחונית שאפשר לטבען בקלות

עופרי זוטא
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
עופרי זוטא
קישואים ממולאים בחומוס ואורז ברוטב לימון ונענע של עופרי זוטא (צילום: shutterstock)

רכיבים

למלית:

  • 2 כפות שמן זית ועוד קצת לזילוף

  • 2 יחידות עגבנייה קצוצות דק

  • 3 יחידות שן שום כתושות

  • 1 כפית מלח

  • 2.5 כוסות מים

  • 1 כוס אורז לריזוטו מזן ארבוריו

  • 0.5 כוס גרגרי חומוס קטנים מבושלים

  • 1 כף נענע יבשה

לרוטב:

  • 0.5 כוס מיץ לימון סחוט טרי

  • 4 כוסות מים או ציר ירקות

  • 2 כפות שמן זית

  • 2 כפות סילאן טבעי

  • 1 כפית מלח

  • 2 כפות נענע יבשה

הוראות הכנה

מסירים את החלק העליון של הקישואים ושומרים בצד. מרוקנים את תוכן הקישואים.

מכינים את המלית:

מחממים סיר רחב עם 2 כפות שמן ומאדים עגבניות ושום שלוש דקות על להבה בינונית.

מוסיפים מים, מתבלים במלח ומביאים לרתיחה. מבשלים ללא כיסוי שלוש דקות על להבה נמוכה.

מוסיפים אורז, חומוס ונענע יבשה ומבשלים עוד כחמש דקות עד שמתקבלת עיסה דלילה למראה.

מכינים את הרוטב:

מבשלים את חומרי הרוטב שלוש דקות. טועמים ומתקנים תיבול.

ממלאים ומבשלים:

ממלאים את הקישואים במלית (לא עד למעלה), מזלפים שמן זית ומכסים בכיפות הקישואים.

מניחים את הקישואים בסיר רחב, יוצקים את הרוטב עד שני שליש מגובהם ומביאים לרתיחה. מנמיכים להבה, מכסים ומבשלים 50 דקות עד לריכוך

מגישים חם או פושר, מומלץ עם יוגורט ליד.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ