סלט ארטישוק, סלק וגבינת עיזים

רצה הגורל, ואחד הירקות שהכי מתאימים לקיץ, הארטישוק, גדל דווקא בחורף

רון ביאלה
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
סלט ארטישוק, סלק וגבינת עיזים של רון ביאלה (
רון ביאלה
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:
בינוני
זמן בישול:
25 דקות

בחורף משתמשים בארטישוקים טריים ובקיץ הארטישוקים המשומרים האיכותיים פותרים את הבעיה הזו בקלילות ומשתלבים נהדר עם סלק וגבינה.

רכיבים

חומרים ל 4- מנות ראשונות:

  • 2 יחידות סלק בקליפתם

  • 5-6 יחידות ארטישוק איטלקיים משומרים “א-לה רומאנה” עם גבעול, פרוסים לאורך לרבעים

  • 1/2 יחידה לימון מיץ וקליפה מגוררת

  • 2 כפות חומץ שרי

  • 1 כפית דבש

  • 1 כפית מלח ופלפל שחור

לסלט:

  • 1 כוס עלי תרד חתוכים לרצועות

  • 1 כוס עלי רוקט חתוכים לרצועות

  • 1 כף שמן זית

  • 1/2 יחידה לימון מיץ וקליפה מגוררת

  • 1/2 יחידה פלפל צ'ילי מנוקה מגרעינים וקצוץ

  • 1 כפית מלח ופלפל שחור

להגשה:

  • 200 גרם גבינת עיזים פרוסה למטבעות

הוראות הכנה

מחממים תנור ל 180 מעלות.

מכינים את הסלק: עוטפים את הסלקים ברדיד אלומיניום וצולים כשעה עד שהם מתרככים. מניחים להצטנן, קולפים ופורסים לשמיניות או יוצרים כדורים באמצעות כף פריזיאן. מתבלים ב-3 כפות שמן זית, מיץ וקליפת לימון, מלח ופלפל. מניחים למשך שעה.

מכינים את העלים: מתבלים תרד ורוקט בשמן זית, מיץ וקליפה מ 1/2 לימון, צ’ילי, מלח ופלפל.

מכינים את הארטישוק: מחממים פלאנצ’ה או מחבת וצולים ארטישוקים 3-2 דקות מכל צד עד הזהבה.

מערבבים חומץ, דבש, מלח ופלפל, יוצקים על הארטישוקים החמים ומערבבים בעדינות.

מרכיבים את הסלט ומגישים: מניחים פרוסות גבינה ופלחי או כדורי סלק על צלחת הגשה. מניחים את הארטישוקים החמים על הגבינה ומפזרים עליהם את רצועות העלים המתובלות

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ