ריזוטו אפונה קליל

בניגוד למנות ריזוטו אחרות שעשויות להיות כבדות יחסית, במנה הזאת מחית אפונה הופכת את האורז לקליל יותר

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
ריזוטו אפונה
דירוג הגולשים
2.5 כוכבים(15)
דרגת קושי:
קל
מנות:
2 סועדים

ריזוטו אפונה הוא אמנם לא קלאסיקה אבל בהחלט אחד מהאהובים עלי. בניגוד למנות ריזוטו אחרות שיכולות להיתפס כ"כבדות" יותר, המנה הזו מתאימה לכל מזג אוויר.

הכנת קרם האפונה לוקחת דקות בודדות ועם טיפה מאמץ תבטיחו לעצמכם מחית חלקה שתשדרג את המנה לגבהים אחרים. כיוון שהקרם מכיל לא מעט נוזלים חשוב לשים לב עם כמויות הציר שמוסיפים לאורז, על מנת שלא לבשל את הריזוטו יתר על המידה.

כל מה שרציתם לדעתם על ריזוטו ולא העזתם לשאול

רכיבים

  • 150 גרם (3/4 כוס) אורז לריזוטו, רצוי מסוג Carnaroli

  • 1 בצל שאלוט

  • 150 גרם (1 כוס) אפונים 

  • 30 גרם (3 כפות) פרמז'ן מגורר 

  • 20 גרם (1 וחצי כף) חמאה

  • יין לבן קר

  • שמן זית

  • מלח

לציר ירקות:

  • 1 בצל בינוני

  • 3 גזרים

  • 1 גבעול סלרי

  • 1 ליטר מים

הוראות הכנה

בסיר מחממים כף שמן זית ומוסיפים את ירקות הציר. מנמיכים ללהבה בינונית ומערבבים כ-2 דקות.

מוסיפים 1 ליטר מים מביאים לרתיחה ומנמיכים את הלהבה.

קוצצים דק את בצלצלי השאלוט.

בסיר קטן:

מחממים כף שמן זית וצולים את השאלוט הקצוץ על להבה בינונית נמוכה עד שמזהיב.

מוסיפים את האפונים ומערבבים כדקה.

מוסיפים מצקת מהציר ומעט מלח.

מבשלים כ-3 דקות, טוחנים בעזרת בלנדר מוט ומסננים את המחית.

במחבת רחבה ונמוכה:

מחממים 1 כף שמן זית ומוסיפים את האורז וצולים עד שמתחמם תוך כדי ערבוב.

מוסיפים 2 כפות יין לבן ומנמיכים את הלהבה לאש בינונית ומערבבים עד שהיין נספג.

מוסיפים מצקת מציר הירקות בכל פעם ומערבבים. כאשר הנוזלים באורז מצטמצמים מוסיפים עוד מצקת וממשיכים לערבב.

לאחר כ-12 דקות בישול וערבוב מוסיפים את מחית האפונה ומערבבים. נזהרים לא להוסיף יותר מדי נוזלים בשלב זה.

כשהאורז מוכן אחרי כ-18 דקות בישול לערך, מרקמו צריך להיות "אל דנטה" ולא רך מדי.

מוסיפים את הפרמז'ן והחמאה מערבבים עד שהתבשיל מסמיך ומוזגים לצלחת.

ניתן להוסיף מעט פלפל שחור מעל.

דוד שושן שף

דוד שושן

דוד שושן הוא שף ומנחה סדנאות אודות המטבח האיטלקי, שיוצא למסע קולינרי במחוזות השונים של ארץ המגף במסגרת מדור האוכל של "הארץ".

באינסטגרם: https://www.instagram.com/chefshushan/

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ