בבקה פיצה: מתכון ששבר את הרשת

שמרים שוקולד או קינמון זה כל כך חורף 2020. עם כל הכבוד לחלות הישראליות ולעוגות השמרים, את מדורי המתכונים בעולם כבשה בבקה במילוי פיצה. מפתיע כמה שזה קל וטעים

מעיין נדיר
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
בבקה פיצה
מעיין נדיר
דירוג הגולשים
3 כוכבים
דרגת קושי:
קל
מנות:
2 תבניות אינגליש קייק

רק לאחרונה צוין לו ברחבי העולם יום הפיצה הבינלאומי והרשת געשה במיליון גרסאות לפיצה. פיצה מהירה, פיצה טורטייה, עם התפחה או בלי, עם בצק מחמצת, או עם מעט שמרים וכל תוספת משוגעת ואינסטגרמית שיכולה לעלות על רוחכם.

אך עוד לפני כן, באחד משיטוטיי הליליים ברשת בחיפוש אחר השראה, אני שמה לב ומרגישה שיותר ויותר תמונות מזכירות זו את זו ובכולן גרסה מיוחדת לפיצה בבקה. את הגרסה הנוכחית ,המגניבה ממש, לפיצה בבקה החזיר לחיים אופה היפסטר בשם ביל קלארק שהציף את הרשת בגרסאותיו המרהיבות. אחרי שמסעדתו נסגרה בתקופת הקורונה, התפנה האופה להמציא את עצמו מחדש ולא הסתפק בבלוג מתכונים כמו כולם. הוא החליט לחדש מתכונים נושנים ובהם - גרסה מיוחדת לבבקה לא מתוקה.

למחרת כבר הייתי חייבת לנסות את הגרסה שלי, עם המתכון שלי לבצק פיצה - שכולל בדרך כלל מעט שמרים, אבל דורש זמן התפחה של יותר מ-48 שעות. לבסוף הלכתי על המתכון שלי לבבקה, עם זמן התפחה קצר בהרבה. התוצאה הנהדרת כמובן מתאימה לארוחת ערב קלילה, אך אם נשאר מהבבקה משהו, אפשר למחרת להכין ממנה ברד פודינג מושחת ביותר.

רכיבים

לבצק:

  • 10 גרם (כף) שמרים יבשים

  • 40 גרם (3 כפות) סוכר

  • 100 גרם חמאה רכה

  • 125 מ"ל (חצי כוס) חלב

  • 50 גרם (רבע מכל סטנדרטי) שמנת חמוצה

  • 350 גרם (2.5 כוסות) קמח

  • 1 ביצים

  • קורט מלח

למלית:

  • 100 גרם גבינת שמנת

  • 150 גרם רכז עגבניות

  • 1 שן שום כתושה

  • 1/2 כפית אורגנו

  • קורט מלח

  • קורט פלפל שחור גורס

  • 150 גרם גבינת מוצרלה מגוררת

להברשה:

  • 1 ביצה

הוראות הכנה

צילום: מעיין נדיר

הכנת הבצק:

בקערת המיקסר שמים את כל החומרים ומעבדים עם וו לישה כ-10 דקות במהירות בינונית, עד לקבלת בצק רך, מבריק ואחיד.

מכסים את הקערה בניילון נצמד ומתפיחים עד להכפלת הנפח (כשעה וחצי בחורף).

הכנת המילוי:

מערבבים את גבינת השמנת, רכז העגבניות והתיבול.

ההרכבה:

מחלקים את הבצק ל-2 חלקים שווים. מרדדים כל חלק למלבן גדול בעובי 1/2 ס"מ, מורחים עליו כמחצית מהמלית.

מפזרים מחצית מגבינת המוצרלה ומגלגלים לרולדה עבה. בעזרת סכין חוצים את הרולדה לאורכה ומלפפים את הרצועות אחת סביב השנייה לצורת בורג.

פיצה בבקה שלב העיצוב וההתפחה בתבניתצילום: מעיין נדיר

מעבירים לתבנית אינגליש קייק משומנת ומתפיחים כחצי שעה. מברישים בביצה ואופים ב- 160 מעלות כ-50 דקות.

** ניתן לפזר על הבצק לפני הגלגול תוספות כמו תירס, זיתים, פפרוני קצוץ, פטריות, תרד, גבינה בולגרית, טונה או כל תוספת אחרת שנפשכם אוהבת. מי אמר אננס?

בבקה פיצה צילום: דודו בכר

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ