מתכון

כדורי בשר וסלרי בלימון לפסח (אבל לא רק)

מנה בהשראת המטבח הספרדי, כדורי בשר וסלרי בלימון לארוחה חגיגית בפסח

נירה רוסו
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
כדורי בשר
כדורי בשרצילום: לימור לניאדו תירו
נירה רוסו
דירוג הגולשים
4.5 כוכבים
דרגת קושי:קל

ודאי שזה מהמטבח הספרדי, אלא מהיכן? בפסח נוהגים הספרדים לחצות ראשי סלרי (כרפס), לחפור בהם גומה, למלא בבשר ולבשל - כעין גרסה טורקית למפרום, ברוטב טעים פי כמה, עם לימון ופטרוזיליה. טעמי ראש הסלרי, הלימון והבשר יחדיו הם באמת שיא של עידון קולינרי, אבל העבודה הכרוכה בכך אינה מפתה.

הנה, אם כן, רעיון: מרסקים את הראש, מכינים כדורי בשר וסלרי בלימון וכל הטעמים משתלבים לקונצרט אחד, ללא יגיעה גדולה.

מתכונים נוספים לפסח


רכיבים

  • 1/2 ק"ג ראשי כרפס קלופים
  • 1 גזר קטן קלוף
  • 1/2 ק"ג בשר בקר טחון
  • 1 ביצה
  • 2 כפות קמח מצה דק
  • מלח ופלפל
  • 2 כפות פטרוזיליה קצוצה
  • מיץ וקליפה מגוררת מ-2 לימונים
  • 3 כוסות מים רותחים
  • 4-3 כפות סוכר
  • 3 כפות שמן זית
  • מלח ופלפל
  • 1 כף גדושה של אבקת מרק עוף
  • 4 כפות פטרוזיליה קצוצה

הוראות הכנה

1. מגררים את הכרפס והגזר הקלופים בדיסקית הגירור של מעבד-המזון או על פומפייה דקה.

2. מערבבים ביד את כל החומרים של כדורי הבשר.

3. מניחים קערת מים סמוך למגש פלסטי, טובלים בה את הידיים, ויוצרים כדורים קטנים.

4. מערבבים את כל חומרי הרוטב. מביאים לרתיחה.

5. טועמים את הרוטב, מתקנים תיבול - אפשר להמתיק או להמליח - ומחליקים לתוכו את הכדורים. מביאים שוב לרתיחה, מנמיכים להבה, ומבשלים 20 דקות.

6. מגישים על אורז לבן או צהוב. מי שאינו אוכל אורז בפסח יגיש על פירה תפוחי אדמה פשוט.

תגובות