פארמיג'אנה די מלאנזנה: השילוב המושלם בין חצילים ופרמז'ן

השילוב בין חצילים מטוגנים, עגבניות, מוצרלה וגבינת פרמז'ן לא יכול לאכזב אף פעם. אין פלא שזו המנה האהובה באיטליה

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
פארמיג'אנה די מלאנזנה
דירוג הגולשים
3.5 כוכבים
דרגת קושי:
קל

"מלנזאנה אלה פארמיג'אנה" או "פארמיג'אנה די מלאנזאנה" היא אחת המנות הכי אהובות באיטליה. השילוב בין חצילים מטוגנים, עגבניות, מוצרלה ופארמיג'אנו לא יכול לאכזב אף פעם. כל אחד מהמרכיבים הנ"ל מזכה אותה באזור אחר שטוען להמצאת המנה כמו סיציליה, נאפולי ופארמה. אם נביט באזור הים התיכון נמצא מנות אחרות ודומות שגם בהן מרכיבים דומים כמו המוסקה היוונית. 

במנה המקורית פרוסות החצילים מטוגנות בשמן עמוק, מה שתורם לה עונג רב אך גם כבדות מסוימת. במתכון שלפניכם אני מחליף את הטיגון במריחה קלה של שמן זית ואפייה בתנור ומבטיח לכם שהעונג יהיה זהה. את המלאנזה אני ממליץ לצנן לפחות ליום לפני שאוכלים אותה על מנת שהטעמים ייפתחו היטב.

כל מה שצריך לדעת על גבינת פרמג'יאנו - כאן

רכיבים

  • 2 חצילים

  • 1 קופסת שימורי עגבניות מרוסקות (400 מ"ל)

  • 2 כדורי מוצרלה

  • חצי כוס גבינת פרמז'ן מגוררת

  • 2 שיני שום

  • 5-6 עלי בזיליקום

  • שמן זית

  • מלח

הוראות הכנה

מקלפים את החצילים ופורסים לפרוסות בעובי 1 ס"מ.

מסדרים את החצילים על מגש מרופד בנייר אפייה.

מורחים עליהם מעט שמן זית מכל צד ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 10-12 דקות מכל צד עד שהם מתרככים. חשוב מאוד שלא לשרוף או לייבש אותם.

בסיר קטן מחממים שתי כפות שמן זית.

מועכים את שיני השום בעזרת היד כנגד קרש חיתוך ומקלפים אותן. שיני השום צריכות להישאר כמעט שלמות אך מעוכות על מנת שיגירו טעמים. אין צורך לכתוש את השיניים.

מטגנים את שיני השום כשלוש דקות על אש נמוכה ודואגים שלא תישרפנה.

מוסיפים פנימה את העגבניות המרוסקות ואת עלי הבזיליקום. מערבבים היטב ומבשלים כ-15 דקות.

טועמים את הרוטב ומתבלים עם מעט מלח (לא להמליח יותר מדי כיוון שהפרמז'ן נכנסת מאוחר יותר וגם היא בעלת מליחות) ומסירים את השום ממנו.

פורסים את כדורי המוצרלה לפרוסות בעובי של כחצי ס"מ ומניחים על מסננת על מנת להיפטר מחלק מהנוזלים.

בתבנית חסינת חום מסדרים באופן אחיד שכבות של רוטב, חצילים, מוצרלה, רוטב ופרמז'ן. מסיימים עם שכבת פרמז'ן מלמעלה.

פארמיג'אנה די מלאנזנהצילום: דוד שושן

אופים בתנור כ-30 דקות. ב-20 הדקות הראשונות מכסים את החום העליון בעזרת תבנית או מכסים את הפארמיג'אנה עם נייר אלומיניום. מסירים את הכיסוי ב-10 הדקות האחרונות ואופים קרוב יחסית לחום העליון כדי לקבל גוון שחום ויפה.

פארמיג'אנה די מלאנזנהצילום: דוד שושן

מצננים היטב ומומלץ לאכול ביום שלמחרת.

דוד שושן שף

דוד שושן

דוד שושן הוא שף ומנחה סדנאות אודות המטבח האיטלקי, שיוצא למסע קולינרי במחוזות השונים של ארץ המגף במסגרת מדור האוכל של "הארץ".

באינסטגרם: https://www.instagram.com/chefshushan/

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ