פסטה פטה אפויה עם עגבניות שרי: הלהיט של טיקטוק

כולם מדברים על להיט הטיקטוק הגדול ובו מתכון לפסטה עם גבינת פטה אפויה יחד עם עגבניות שרי חרך את הרשת. הגיע הזמן לבדוק בעצמכם על הרעיון והאם המתכון שווה את הסערה

מעיין נדיר
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
פסטה פטה אפויה עם עגבניות שרי
מעיין נדיר
דירוג הגולשים
3.5 כוכבים(12)
דרגת קושי:
קל
מנות:
2 מנות

בלוגרית המזון יני הרינן מפינלד פרסמה בשנת 2019 מתכון למנה שנקראת Uunifetapasta, שתרגומה הפשוט מפינית "פסטה פטה אפויה". לדברי הרינן יש כמה וכמה גרסאות למתכון, אולם Tiiu Piret, בלוגרית פינית אחרת, הכינה אותה קודם בגרסה שקראו לה "פרוסקו ספגטי ועגבניות בתנור", בה מחליפים השמפנייה או פרוסקו את שמן הזית.

מתכונה של הרינן אמנם זכה כבר בראשית דרכו לאלפי לייקים ושיתופים, אך נותר ויראלי בתחומי פינלנד בלבד. בינואר האחרון, כאשר גרסה אחרת שלו עלתה לטיקטוק על ידי יומנה ג'וואד, בלוגרית בישול ומייסדת אתר המתכונים פיל גוד פודי, הפכה הפסטה עם גבינת הפטה האפויה עם עגבניות שרי לתופעה כלל עולמית ונוצרו אלפי גרסאות בכל הרשת. 

פסטה עם גבינת פטה אפויה בתנור ועגבניות שריצילום: Anna K Mueller / Shutterstock

כחודשיים אחרי, גבינת הפטה מסרבת לרדת מהכותרות ומפוסטים עמוסי לייקים וברחבי העולם מדווחים על מחסור במכירות הפטה. ישראל, יש לומר, לא ממש נסחפה. האם יש לזה סיבה?

רכיבים

לפסטה:

  • 250 גרם פסטה קצרה

  • 2.5 ליטר מים רותחים לבישול הפסטה

  • 2 כפות מלח

לרוטב:

  • 300 גרם עגבניות שרי תמר

  • 200 גרם גבינת פטה (כמה שיותר שמנה)

  • 3 שיני שום כתושות

  • חצי כפית מלח דק

  • פלפל שחור גרוס

  • שבבי צ’ילי גרוס

  • 1/4 כפית אורגנו יבש

  • 5 כפות שמן זית

לקישוט:

  • חופן עלי בזיליקום קצוצים

הוראות הכנה

מחממים תנור לחום של 200 מעלות.

בתבנית חסינת חום, מניחים את קוביית הפטה במרכז ומסביבה מפזרים את עגבניות השרי.

מזלפים מעל הגבינה כמות נאה של שמן זית שתכסה אותה וכן סביב ועל העגבניות. מפזרים את התבלינים היבשים ומערבבים קלות את העגבניות. אופים בתנור החם במשך כ-30 דקות עד שהעגבניות רכות והפטה משחימה קלות.

בזמן שהגבינה והעגבניות בתנור, מכינים את הפסטה:

מרתיחים מים בסיר. כאשר המים רותחים מוסיפים את המלח ומביאים לרתיחה בשנית. מוסיפים את הפסטה ומבשלים לפי הוראות היצרן.

מוציאים מהתנור את התבנית ומועכים בעזרת מזלג או עף כף את הגבינה והעגבניות לכדי רוטב.

גבינת פטה אפויה בתנור עם עגבניות שריצילום: taranova oxana / Shutterstock

מוסיפים את הפסטה, מערבבים היטב כדי שהכל יכוסה ברוטב ומפזרים עלי בזיליקום מעל.

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ