מתכון |

איך מכינים חמאת קנאביס?

כדי להגיע למאכל עם קנאביס יש ליצור לו בסיס - שמן או במקרה הזה חמאה. כל הדרכים להשגת חמאת קנאביס ירקרקה להפיכת כל מזון ליותר שמח

גלעד מאירי
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
חמאת קנאביס
גלעד מאירי
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:
בינוני
זמן בישול:
6 שעות

הדרך הנפוצה ביותר להטמעת ה-THC במזון היא להחיל את התהליך על חמאת הקנאביס. חמאת קנאביס משמרת את קסמו של ה-THC ומשלבת אותו באופן אופטימלי במנה. מדובר בתהליך איטי, ארוך וממושך, ובהחלט כדאי לנצל את הזמן שממילא מושקע במטבח להכנת כמות גדולה גם לפעמים הבאות. אין מקום לדאגה – עוד לא נמצאה חמאת הקנאביס שנזרקה על סעיף פג תוקף ותמיד יימצאו לה שימושים ודורשים. אפשר לבשל איתה, לאפות איתה, להוסיף אותה לפסטה, להמיס מעל פופקורן – מה לא. וכל שתבחרו לעשות בה הרי זה משובח.

רכיבים

  • 10 גרם פרחי קנאביס מאיכות טובה, טחונים ולאחר שעברו תהליך דה-קרבוקסילציה שמותאר אף הוא בספר. שניתן לראות גם באתר של הספר בלינק כאן

  • 200 גרם חמאה ללא מלח

  • 1 כוס מים

  • בד חיתול או בד גזה לבישול

הוראות הכנה

מחממים בסיר חמאה ומים על הלהבה הקטנה ביותר בכיריים, עד שהחמאה נמסה לחלוטין (המים ימנעו ממנה להישרף).

לאחר שהחמאה נמסה לחלוטין, מוסיפים את פרחי הקנאביס הטחונים שעברו תהליך דה-קרבוקסילציה ומערבבים בעדינות. 

מכסים את הסיר ומבשלים, תוך בחישה כל חצי שעה, במשך שש שעות. הקפידו לבדוק את מצב החמאה כל כמה זמן, כדי לוודא שאינה רותחת. אם היא רתחה קצת – אפשר להוסיף טיפה מים. בתום הבישול מסירים את הסיר מהאש ומניחים אותו להתקרר במשך חמש דקות. 

מרפדים מסננת בעלת סינון עדין בבד חיתול או בבד גזה, ומניחים מעל קערת זכוכית. יוצקים את תערובת החמאה-מים-צמח למסננת וממתינים שהנוזלים יגיעו לקערה. דוחסים את תערובת הצמח שנותרה בעזרת גב של כף, כדי לסחוט כל טיפת חמאה, וזורקים את השאריות שנשארו בבד. 

מכסים את הקערה עם התערובת ומכניסים למקרר למשך שעה לפחות, עד שתתקשה. 

החמאה תיפרד מהמים. שולים את החמאה מהמים באמצעות מזלג או מרית, ושופכים את המים מהקערה. 

מעבירים את החמאה למכל מסומן באופן ברור (למניעת בלבולים מיותרים), ושומרים במקרר במשך שבועות אחדים או במקפיא עד חצי שנה. 

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ