רולדת צלי בשר בתנור במילוי שום ירוק, עשבי תיבול ושקדים

צאו קצת מהקופסה: פסטו של שום ירוק, שום קונפי, מרווה, פטרוזיליה ושקדים נמרח על בשר כתף וגולגל לכדי רולדה

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
רולדת צלי בשר במילוי שום ירוק, עשבי תיבול ושקדים
דירוג הגולשים
2.5 כוכבים
דרגת קושי:
קל
מנות:
2 גלילות

השום הירוק מגיע מדי שנה ממש לקראת הפסח וניתן למצוא אותו כשבועיים בהם הגבעולים הירוקים לא סיביים מדי וניתן לבשל איתם.

אחת המנות שמזוהות עם שולחן החג הוא צלי כתף, בשר רך על גבול המתפרק וחשבתי איך לצאת קצת מהקופסה. ביקשתי מהקצב שלי שיפתח את הנתח ל"דף" ללא הגיד המרכזי כדי שיהיה אפשר למלא ולגלגל. פסטו של שום ירוק, שום קונפי, מרווה, פטרוזיליה ושקדים נמרח על הבשר וגולגל לכדי רולדה.

מומלץ להגיש לצד סלט ירוק גדול ותפוחי אדמה צלויים בתנור

רכיבים

  • 1 נתח צלי כתף (מספר 5), כ-2 ק"ג

לממרח הפסטו:

  • 200 גרם שיני שום קלופות

  • 1 ראש שום ירוק כולל הגבעולים הירוקים

  • 2 ענפי מרווה

  • 1/2 צרור פטרוזיליה

  • שמן זית

  • מלח

  • חוט שפאגט לקשירה

הוראות הכנה

מתחילים עם הכנת פסטו שום:

מניחים את שיני השום הקלופות בכלי חסין חום, מכסים בשמן זית ואופים כחצי שעה בתנור בחום של 170 מעלות עד לריכוך.

במעבד מזון שמים את כל החומרים (כולל השום קונפי והשמן שלו) וטוחנים לממרח גס. טועמים ומתקנים תיבול אם צריך. אם התערובת סמיכה מדי ניתן לדלל עם עוד שמן זית.

מניחים את נתח הבשר על משטח נקי וחותכים אותו ל-2. מתבלים את הנתח במלח גס ופלפל שחור גרוס, מורחים את ממרח הפסטו על הבשר ומגלגלים כל נתח לרולדה. קושרים בעזרת חוט שפאגט על מנת שהבשר ישמור על צורתו ולא ייפתח במהלך האפייה. את יתרת הממרח שיצא בעת גלגול הנתח מורחים על הבשר ומתבלים במלח ופלפל.

מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה וצולים בתנור בחום של 250 מעלות למשך 30 דקות. מוציאים את התבנית, מכסים בנייר אפייה ואז אוטמים עם נייר כסף וממשיכים לצלות כשלוש שעות בחום של 150 מעלות.

את הנוזלים שהצטברו בתבנית ניתן להעביר לקלחת, לצמצם ולהגיש כרוטב לצד הבשר.

רולדת צלי בשר במילוי שום ירוק, עשבי תיבול ושקדיםצילום: מוטי מילרוד

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ