מלוואח ביתי של בן סימן טוב

קל יותר ממה שחשבתם: למה לרכוש מלוואח בסופר כשאפשר להכין אותו בבית? שעה מרגע שמתחילים לעבוד, כבר אפשר לטבול מלוואח ברסק עגבניות

בן סימן טוב
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
המלוואח הביתי של בן סימן טוב
בן סימן טוב
דירוג הגולשים
3 כוכבים
דרגת קושי:
קל
מנות:
6 מלוואחים

גדלתי על מלוואח. אמנם אני לא תימני, אבל לא צריך להיות תימני כדי לאהוב מלוואח עם רסק עגבניות וביצה או להכין בכל שבת בבוקר ג'חנון.

קל מאוד למצוא את המוצרים הללו בכל מקרר סופר, אך יש לי חשד שמי שקונה אותם אינו משויך לעדה הנכונה. העדה שמכינה אותו מאפס בבית, כשהיא יודעת בדיוק מה נכנס לבצק הכה מושמץ הזה.

אז הערתי את התימני שבי היום והכנתי מלוואח מלאכת יד שכל כך קל להכין. תמדדו זמן: רק שעה מהרגע שתתחילו בערבוב ועד לטבילה ברסק העגבניות. כל זאת כי אין שמרים. מהמתכון הזה יצאו כ-6 מלוואחים.

רכיבים

  •  500 גרם (3.5 כוסות) קמח לבן

  •  300 מ"ל (כוס ורבע) מים בטמפרטורת החדר

  •  5 גרם (כפית) מלח

  •  100 גרם חמאה מומסת

  •  שומשום שחור (לא חובה)

הוראות הכנה

בקערה גדולה מערבבים קמח ומלח.

מתחילים להוסיף את המים לאט לאט ובהדרגה. מוסיפים מים ומערבבים. אם התערובת יבשה מדי, מוסיפים עוד מעט מהמים ומערבבים. בכל מקרה, לא להוסיף יותר מים מהכתוב במתכון.

לשים את הבצק במשך 5 דקות עד שיהיה אלסטי וסקסי. מכסים במגבת ונותנים לבצק לנוח 20 דקות.

מקפלים את הבצק: הקיפול נעשה על ידי מתיחה של הבצק על משטח עבודה והבאת הקצוות אל המרכז שלו. משטחים את הבצק ומותחים אותו בעדינות, מבצעים קיפול של הקצוות למרכז כמו מעטפה. מכסים במגבת ונותנים לבצק לנוח עוד 20 דקות.

אחרי המנוחה, מחלקים את הבצק לשלושה חלקים. מקמחים מעט את משטח העבודה ופותחים כל אחד מהם בעזרת מערוך. כעת רוצים לפתוח את הבצק ולרדד אותו דק ככל האפשר.

מורחים על הבצק מהחמאה המומסת. מפזרים מעט קמח ושומשום שחור (לא חובה).

מקפלים את הבצק על עצמו ואז מרדדים אותו שוב. עם כל קיפול מורחים עוד חמאה מומסת ומפזרים מעט קמח.

חותכים את הבצק המרודד לשניים, ומשטחים אותו לצורת פיתה (תזכורת: את שלושת כדורי הבצק שמרדדים, מגלגלים בחמאה מומסת וקמח ומחלקים לשני מלוואחים).

 מניחים לבצק לנוח 10 דקות.

בעזרת מערוך פותחים את ששת הבצקים שוב, הפעם רק לגודל המחבת.

מטגנים את המלוואח על מחבת על אש בינונית והופכים אותו כל 15-20 שניות.  בכל פעם שהופכים מברישים אותו קלות בחמאה המומסת (זה טעים ושווה את הקלוריות).

מגישים חם לצד עגבניות מגוררות, סחוג וביצה קשה (אני חותך את הביצה עם חוט דנטלי, ואוהב לעשות את זה גם בבורקס).

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ