אספרגוס על הגריל ברוטב סלק וג'ינג'ר - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון אספרגוס על הגריל ברוטב סלק וג'ינג'ר

מנה קלה וטעימה שיכולה להופיע בקלות בשולחן של ארוחה חגיגית מושקעת

6 מנות דרגת קושי: קל
אספרגוס
מוטי מילרוד
תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 4.5 1 5 3

רכיבים

2 חבילות אספרגוס, ללא שליש תחתון

2 כפות שמן זית

מלח, פלפל

לרוטב:

2 סלקים קטנים לא קלופים, אך מנוקים

3 ס"מ שורש ג'ינג'ר טרי, קלוף

3 כפיות מיונז

2 כפות שמן אגוזי לוז

2 כפיות חומץ בלסמי

1 כפית סוכר חום

מלח, פלפל

 

לפירורים:

חופן קורנפלקס (מומלץ "קלוגס ספיישל K")

2 כפות חמאה מלוחה
1 כפית הל טחון
1 כפית פפריקה מתוקה

הוראות הכנה

הכנת הרוטב:

שמים את הסלק השלם (על קליפתו) בסיר קטן, מציפים במים קרים ומביאים לרתיחה. מכסים ומבשלים על אש קטנה כ-30 דקות, עד שהסלק מתרכך. מצננים, קולפים ומרסקים למחית אחידה. מעבירים את המחית דרך מסננת, כך שייוותר מיץ סלק אדום. מגררים את הג'ינג'ר לתוך מיץ הסלק וטורפים היטב עם המיונז, שמן האגוזים, החומץ, הסוכר, מלח ופלפל.

הכנת הפירורים:

טוחנים קצרות את הדגנים לפירורים גסים. מחממים את החמאה במחבת, מוסיפים את התבלינים ומערבבים דקה. מוסיפים את פירורי הדגנים ומערבבים עד שהם מזהיבים קלות. מעבירים לצלחת שטוחה ומצננים.

מערבבים את האספרגוס עם שמן הזית ומעט מלח ופלפל וקולים קצרות על הגריל - עד שהאספרגוס משנה את צבעו לירוק כהה.

מגישים מיד בליווי הרוטב ופירורים בזוקים מעל.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות