מתכון

אספרגוס על הגריל ברוטב סלק וג'ינג'ר

מנה קלה וטעימה שיכולה להופיע בקלות בשולחן של ארוחה חגיגית מושקעת

איילת לטוביץ', שפית אורחת
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
איילת לטוביץ', שפית אורחת
דירוג הגולשים
4.5 כוכבים
דרגת קושי:קל
מנות:6 מנות
אספרגוס

רכיבים

  • 2 חבילות אספרגוס, ללא שליש תחתון
  • 2 כפות שמן זית
  • מלח, פלפל
  • 2 סלקים קטנים לא קלופים, אך מנוקים
  • 3 ס"מ שורש ג'ינג'ר טרי, קלוף
  • 3 כפיות מיונז
  • 2 כפות שמן אגוזי לוז
  • 2 כפיות חומץ בלסמי
  • 1 כפית סוכר חום
  • מלח, פלפל
  • חופן קורנפלקס (מומלץ "קלוגס ספיישל K")
  • 2 כפות חמאה מלוחה
  • 1 כפית הל טחון
  • 1 כפית פפריקה מתוקה

הוראות הכנה

הכנת הרוטב:

שמים את הסלק השלם (על קליפתו) בסיר קטן, מציפים במים קרים ומביאים לרתיחה. מכסים ומבשלים על אש קטנה כ-30 דקות, עד שהסלק מתרכך. מצננים, קולפים ומרסקים למחית אחידה. מעבירים את המחית דרך מסננת, כך שייוותר מיץ סלק אדום. מגררים את הג'ינג'ר לתוך מיץ הסלק וטורפים היטב עם המיונז, שמן האגוזים, החומץ, הסוכר, מלח ופלפל.

הכנת הפירורים:

טוחנים קצרות את הדגנים לפירורים גסים. מחממים את החמאה במחבת, מוסיפים את התבלינים ומערבבים דקה. מוסיפים את פירורי הדגנים ומערבבים עד שהם מזהיבים קלות. מעבירים לצלחת שטוחה ומצננים.

מערבבים את האספרגוס עם שמן הזית ומעט מלח ופלפל וקולים קצרות על הגריל - עד שהאספרגוס משנה את צבעו לירוק כהה.

מגישים מיד בליווי הרוטב ופירורים בזוקים מעל.

תגובות