מתכון

פרגיות ברוטב עם פרחי ברוקולי

מנה קלילה עם נגיעה אסיאתית מענגת בין מתיקות למליחות, בין פריכות לרכות

רות סירקיס
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים1
רות סירקיס
דירוג הגולשים
דרגת קושי:קל
מנות:4 מנות
פרגיות ברוטב כהה עם פרחי ברוקולי
פרגיות ברוטב כהה עם פרחי ברוקוליצילום: דרימסטיים

רכיבים

  • 1 פרגית או עוף קטן
  • 1/4 כוס שמן תירס
  • 2 כפות שמן שומשום כהה
  • 3 פרוסות שורש ג'ינג'ר
  • 4 שיני שום, פרוסות
  • 1/3 כוס רוטב סויה כהה - דל נתרן
  • 1 כוס יין אדום

לקישוט:

  • 1 ברוקולי טרי (300 גרם)
  • 2 בצלים ירוקים קטנים

הוראות הכנה

מבקשים מהקצב לחתוך את הפרגית השלמה לשמונה חלקים.

שוטפים את נתחי הפרגיות ומייבשים במגבות נייר.

מחממים את שני סוגי השמן בווק גדול או במחבת גדולה.

מטגנים את נתחי הפרגיות והופכים מצד לצד כדי להשחים אותם משני הצדדים.

מוציאים את הנתחים ומטגנים את הג'ינג'ר והשום במשך דקה.

מוסיפים את רוטב הסויה והיין ומביאים לרתיחה.

מעבירים את הנתחים המטוגנים לסיר בינוני ויוצקים עליהם את כל הנוזלים שבמחבת.

מכסים היטב את הכלי ומבשלים במשך 40-30 דקות, או עד שהבשר מוכן.

הופכים את הבשר בתוך הרוטב כדי להבטיח שכולו יושחם יפה.

בינתיים מחממים מים בסיר בינוני, חותכים את הברוקולי לפרחים. כשהמים רותחים ממליחים אותם ומבשלים בהם את הברוקולי במשך 4-2 דקות, לא יותר.

חשוב שהברוקולי יישאר בצבע ירוק חזק ובעל מרקם פריך. מוציאים מהמים הרותחים ושוטפים במי ברז קרים.

כשהעוף מוכן מוציאים אותו מהסיר וממשיכים לבשל את הרוטב עוד כמה דקות כדי להסמיכו.

מסדרים את העוף בצלחת הגשה, יוצקים עליו את הרוטב ומקשטים בפרחי ברוקולי. על העוף מניחים רצועות של בצל ירוק.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ