מוצרלה בכרכרה: טוסט איטלקי ממכר

זהירות, זה מסוכן: מוצרלה בכרכרה היא שם עדין למה שמתרחש במנה הזאת. מעין שילוב בין טוסט מוצרלה לשניצל. מושחת כמה שזה טעים וללא ספק אחת מהמנות הממכרות באיטליה

דוד שושן שף
דוד שושן
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
מוצרלה בכרכרה
דוד שושן שף
דוד שושן
דירוג הגולשים
2 כוכבים
דרגת קושי:
קל
מנות:
4 סועדים

מה קורה כשמשלבים טוסט ושניצל? בדיוק מה שקורה במנה הזו. מוצרלה עדינה שממש כמו סינדרלה מגיעה בכרכרה של לחם חם ופריך עטוף בעוד קצת פירורי לחם היישר מנאפולי. כמו בכל טוסט גם פה קיימות גרסאות רבות עם תוספות שונות. אחת מהן היא עם אנשובי קצוץ שמוסיף מליחות עדינה ועומק נפלא. באופן מסורתי משתמשים בלחם של אתמול למנה ואם משתמשים בכזה מומלץ לטבול מעט יותר זמן בחלב על מנת לרכך אותו.

רכיבים

  • 8 פרוסות לחם קאסטן 

  • 400 גרם מוצרלה טרייה (כ4 כדורים)

  • 2 ביצים

  • 1 כוס חלב

  • קמח

  • מים

  • פירורי לחם

  • שמן זית לטיגון

הוראות הכנה

פורסים דק את כדורי המוצרלה ומניחים על מסננת או על נייר סופג על מנת להגיר ולספוג מעט מנוזלי הגבינה.

מסירים את קרום הלחם בעזרת סכין.

מסדרים את פרוסות המוצרלה בשכבה אחידה על גבי פרוסות הלחם (1 כדור לכל שתי פרוסות)

משתדלים להשאיר את שולי הלחם יבשים על מנת שהמוצרלה לא תזלוג החוצה במהלך הטיגון.

מכסים את המוצרלה בפרוסה הנוספת ולוחצים אותה מעט על גבי הפרוסה הראשונה.

חותכים את הריבועים באלכסון ל-4 משולשים. מניחים במקרר לכ-20 דקות.

מכינים את הבלילה: בקערית מערבבים כחצי כוס מים עם כ-2 כפות קמח וטורפים היטב עד לקבלת מרקם חלק.

בקערה אחרת טורפים את הביצים היטב.

מכינים קערה נוספת עם חלב, צלחת עם מעט קמח וצלחת עם פירורי לחם.

מחממים שמן לטיגון.

טובלים את שולי המשולשים בבלילה כדי לאטום את הכריך.

טובלים את הלחמים בחלב, נותנים להם לספוג מעט ומנערים קלות.

טובלים לאחר מכן בקמח, בביצה ובפירורי הלחם.

מטגנים צד אחד בשמן החם (טמפרטורה של 160 מעלות) והופכים על מנת שהטיגון יהיה אחיד מכל הצדדים.

כשפירורי הלחם מזהיבים מסירים מהשמן ומניחים על נייר סופג.

אוכלים חם!

דוד שושן שף

דוד שושן

דוד שושן הוא שף ומנחה סדנאות אודות המטבח האיטלקי, שיוצא למסע קולינרי במחוזות השונים של ארץ המגף במסגרת מדור האוכל של "הארץ".

באינסטגרם: https://www.instagram.com/chefshushan/

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ