די לאומלט: ארוחות בוקר מומלצות בשרון

סעודה מהתקופה הוויקטוריאנית וארוחת גבינות בלב מטע אבוקדו - אזור השרון הוא הרבה יותר מבוקר על טהרת חביתה וממרחים. תנו לנו להפתיע אתכם עם מקומות שוברי שגרה

שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
ארוחת בוקר באגדת לחם ומשחק יעקבס
ארוחת בוקר באגדת לחם ומשחק יעקבסצילום: הדס ניצן
יוליה ניקנקין

יש מי שעדיין קוראים לאזור השרון בכללותו פרבר שינה, קל וחומר בכל הקשור לקולינריה. אם אין בו פתיחות רועשות מדי של מסעדות, זה לא תל אביב. מצד שני - מקומות גם לא נסגרים בו בדרמטיות האופיינית לתל אביב. ובכן, הם טועים. בשנים האחרונות יותר ויותר שפים בוחרים לצאת מגבולות תל אביב, ומבינים כי גם תל אביבים לשעבר שעברו לגור בהוד השרון, כפר סבא ופתח תקווה רוצים לאכול טוב ולא מתחשק להם לחפש חניה במשך שעה בשביל בראנץ'. מצד שני, בכל מה שקשור לארוחות בוקר - התחושה הכללית באזור היא שהשליטה נמצאת עדיין בידי רשתות בתי הקפה הגנריות שמציעות אומלט ושלושה מזאטים. אולם אם חושבים על זה לעומק, באזור השרון טמון פוטנציאל אמיתי לבקרי סופ"ש רגועים בזכות האופי הכפרי של הסביבה ומעבר לזה - גם מבחינה קולינרית אפשר להישען על חומרי הגלם מהשדות הרבים מסביב. בקיצור, אחרי שנפטרים מהדעות הקדומות, אפשר לגלות שהשרון הוא ארץ הבופה הבלתי נגמר. לפחות בימי שישי. לקראת סוף השבוע, יש לא מעט אפשרויות מוצלחות שחורגות מנוהל "ארוחת בוקר ישראלית" שכדאי לכם להכיר. 

הגבינות של חנן הגבןצילום: רותם מימון

גבינות בוטיק באווירה פסטורלית: חנן הגבן

חנן סופר, המוכר כ"חנן הגבן" מייצר גבינות מחלב צאן ובקר בלב מטע האבוקדו שנמצא מאחורי ביתו במושב חרות. את הגבינות שהוא מכין במהלך השבוע, הוא מגיש בגינת הירק הסמוכה למגבנה, לצד קפה חם בשעות הבוקר וכוס יין לקראת הצהריים. למי שמחפש את השילוש הקדוש של חביתה-סלט-פנכות, צר לנו לאכזב אתכם - זה לא המקום. לב התפריט הוא פלטת גבינות גדולה, שכוללת גבינות כמו סנט מור, צפתית, קממבר, לאבנה, גאודה וטום - כולן מיוצרות בעבודת יד. מסביב יש גם מבחר ירקות לא קטן בסלטים כמו יווני או קפרזה, אנטיפסטי, עלי גפן ממולאים, וכמובן, אבוקדו בעונה. 

להרגעת תאוות הפחמימות יש סלסלת לחמי שאור שנאפים במקום עם שחר ולצידה יוגורט טרי עם גרנולה ביתית, דבש ופירות, לבבות ארטישוק בשמן זית ולימון, ממרח עגבניות מיובשות, חמאה, דבש, ריבה, זיתים, וגם מיץ מפירות הדר הנקטפים במקום מהעצים הסמוכים. מלבד גבינות, ניתן לרכוש ולקחת הביתה גם ממרחים, שימורי דגים, חומץ בלסמי, שמן זית וקונפיטורות, חלקם מעשה ידיו של חנן, חלקם מיצרני בוטיק ממושבי השרון.

כמה: 60 שקלים למגש גבינות זוגי במשקל 300 גרם, 35 שקלים לצלחת זוגית של ירקות גינה, ו-12 שקלים לחצי כיכר של לחם שאור.
מתי: ראשון, 9:00-15:00; שני, 8:00-15:00; שלישי-חמישי, 8:00-19:00; שישי, 8:00-19:00.

חנן הגבן - דרך המייסדים, מושב חרות

ארוחת בוקר מסעדת ברדו
ברדוצילום: באדיבות מסעדת ברדו

גן עדן לחובבי פחמימות: ברָדו

למאפייה הכי טובה בנתניה יש כיום כבר שני סניפים, ששניהם מתפקדים גם כבתי קפה. לא משנה לאיזה מהם תבחרו ללכת, הדבר הראשון שקולטים כשמתקרבים לברדו, עוד לפני העיצוב החמים, הוא ריח של לחם טרי. המאפייה מציעה מבחר מאפים, עוגות ועוגיות, לצד לחמים - משיפון עם אגוזים דרך שאור לסוגיו עד לחם איטלקי עם חמוציות. כולם נטולי סוכר וחומרים משמרים. בבית הקפה מוגשות ארוחות בוקר חלביות וכשרות. 

תפריט ארוחות הבוקר כאן מתחיל באופציות יותר מסורתיות, שתי ביצים - גבינות ומטבלים וכמובן לחם המקום (בין 59-110 שקלים), אבל לא באתם לכאן בשביל זה. לטעמנו, ארוחות הבוקר המעניינות יותר הן אלו המבוססות על לחם המקום. למשל הקרוק מדאם על סלמון עם לחם או פריטטה ספרדית לא רעה בכלל, אך למתקדמים נמליץ על ארוחת בוקר אטלנטית. אמנם צריך לאהוב את כל מה שמגיע מהים כי כפי שמרמז השם, את השולחן ממלאים דגים מעושנים וכבושים, בהם מטיאס, פלמידה בשמן, סלמון וטונה מעושנים, סלט איקרה ועוד, לצד ביצים, גבינות, ירקות וכמובן לחם טרי שמתפצפץ בין השיניים. עכשיו דמיינו את כל הים הזה מונח על לחם שאור משמרי פרא, הנאפה בתנור לבנים מיוחד הניצב במקום, והרי לכם תוכניות לשישי הקרוב.

כמה: 69 שקלים ליחיד ו-120 שקלים לזוג.
מתי: ראשון-חמישי בין השעות 17:00-7:30, שישי 14:00-7:30. המקום כשר.

ברדו - הבונים 12 באזור התעשייה פולג או תל חי 3, נתניה

פריטטה בטאבון מימי
מימיצילום: דניאל לילה

בוקר כל היום: מימי

נונו היא מסעדה מצליחה. יעידו על כך הסועדים שממלאים את החלל הגדול של סניף האם בהוד השרון, גם יותר מחמש שנים אחרי הפתיחה. לאחרונה השיקו סניף הרצליאני של נונו ולצדו גם את "מימי", קונדיטוריית המקום שצמחה וגדלה להיות בית קפה עם שלוחה נוספת בכפר סבא. מלבד הפיצות והגלידות המפורסמות שמכינים במקום, לאורך השבוע אפשר להשיג מאפים חמים בשלל בתי הקפה של "מימי" בעיקר בשעות הבוקר המוקדמות, כשרק בסניף של חנות המפעל בכפר סבא מוגשות ארוחות בוקר משודרגות מהטאבון במשך כל שעות הפעילות. בקרוב צפויות להיות מוגשות ארוחות בוקר גם בסניף בהרצליה.

בין המנות תמצאו פריטטה עם בצל מקורמל, חלפיניו כבוש, פטה, סלמי ורוטב וודקה; שקשוקה עם גבינה בולגרית ובצל סגול; ומנת פוקאצ'ה עם בייקון, ביצת עין וצנוניות בסלסה ורדה. התפריט כולל גם לא מעט כריכים מושקעים כמו בגט עם קממבר, ריבת אגסים, איולי דיז'ון חרפרף ורוקט; גבינת עיזים בלחם "מימי" עם פשתן, שומשום וגרעיני חמנייה, עם רליש פלפלים, צנוברים ואוכמניות; וקרואסון חמאה עם פלפל צ'ומה וגבינת פרובלונה.

כמה: 26-32 שקלים לכריכים, ועד 64 שקלים למנות מהטאבון. 
מתי: לאורך כל שעות הפעילות, בימי שישי, 7:30-24:00; בימי שבת, 8:00-24:00

מימי - לכל הפרטים

בחורה יושבת במרפסת הפסטורלית של קמליה
קמליהצילום: שי בן אפרים

הבופה שאינו נגמר: קמליה

במתחם תחנת דלק מזרחית לקיבוץ ניר אליהו, בלוקיישן שבו לא הייתם מצפים לאכול ארוחה טובה, נמצאת קמליה. על אף המרחק מאזורים אורבניים, קמליה היא בעצם מסעדה שכונתית ותיקה שהפכה עם השנים למקום מפגש ואבן שואבת לתושבי הסביבה, בראשם תושבי כפר סבא, כוכב יאיר וההתיישבות העובדת שמסביב. גם הקרבה לכביש 6 עושה את שלה, כשבמקום נערכות פגישות עבודה של אמצע הדרך. באמצע השבוע מגישים כאן מנות בוקר קלאסיות קבועות דוגמת קרוק מאדאם, בוקר יווני, בוקר נורווגי, מיני שקשוקות, בוקר בריאות, אגז בנדיקט, וכמתבקש גם ארוחת בוקר ישראלית טיפוסית.

אבל בימי שישי זה סיפור אחר לגמרי. המקום מתמלא בקהל גדול של קבועים ששומרים אמונים לבופה המפורסם של קמליה. המזנון מורכב משני שולחנות בצורת ר' עם מפות לבנות כמו בבית, ועליהם קערות ומגשים עם מאפים ולחמים, סלטים, דגים מעושנים, נקניקים, ממרחים, עוגות וריבות. עוד מוגשות בבוקר שני סוגי שקשוקה: תרד ומוצרלה או פיקנטית עם עגבניות ופלפלים. חובבי הסלטים והירקות ימצאו פה סלט עדשים וקינואה, קרפצ'ו חציל עם גבינת לאבנה וסומק, כרובית עם טחינה ירוקה וסלסת עגבניות, אטריות עם ירקות ואפילו סלט ירוק עם נאצ'וס.

כמה: 76 שקלים לסועד.
מתי: בופה הבוקר מוגש בימי שישי בין השעות 12:15-7:30, ארוחות הבוקר מוגשות בימי חול עד 12:30.

קמליה - כביש כפר סבא-כוכב יאיר, מזרחית לקיבוץ ניר אליהו

אלה פטיסרי
אלה פטיסריצילום: אושר ליבוביץ

בריושים ופסטורליה: אלה פטיסרי

בקפה הנושא את שמה, אלה גורן הצליחה ליצור מעין אי פסטורלי מול תחנת דלק בלב אזור התעשייה של עמק חפר. האווירה הביתית, הכלים הצבעוניים ותצוגת המאפים המפתה הופכים את המקום לכזה שנעים להעביר בו כמה שעות טובות, על אף גודלו הקטן של המקום ווהעומס המתבקש בשישי בבוקר. בבקרים שמשיים מומלץ לתפוס מקום בסוכת הגפנים שמוקפת באדניות הפרחים ועשבי התבלין.  

גם פה תגלו את חיבת אנשי השרון למזנונים ובבופה המרכזי מוגש מגוון גדול של מטבלים וסלטים, בהם עדשים ירוקות, סלט ירוק עם תפוח ירוק בוויניגרט הדרים, קינואה וירקות קלויים. לצידם מציעים בסופי השבוע לחמי מחמצת ולחמים מקמחים מלאים תוצרת בית ופוקאצ'ות שיוצאות מתנור האבן במטבח. בגזרת המנות החמות מציעים כאן חביתות משני סוגים – ביצים עם מנגולד ובצל ומקושקשת. במסגרת הארוחה אפשר לטעום גם בריוש שוקולד חלבה וברד פודינג, לצד שוקו פרלינים חם. בימי שישי אפשר להצטייד בלא מעט מאפים לבית, בין היתר עוגות גבינה מצטיינות, עוגיות וחלות בריוש.  

כמה: 69 שקלים לארוחת באמצע שבוע, 72 שקלים ביום שישי.
מתי: באמצע שבוע ארוחת הבוקר מוגשת בין 9:00-13:00, ובימי שישי בין 8:00-14:00

אלה פטיסרי - אזור תעשייה עמק חפר

בופה בגלריה של אלמוג
הגלריה של אלמוגצילום: באדיבות המקום

בזכות האווירה הוויקטוריאנית: הגלריה של אלמוג

בכניסה לגלריה של אלמוג במושב נוה ימין, צריך קודם לשפשף את העיניים כדי לוודא שלא נפלנו למחילת הארנב מארץ הפלאות, והגענו היישר אל אנגליה של המאה ה-19 או אולי נקלענו אל שוק פשפשים עמוס במיוחד. הגלריה רחבת הידיים מלאה בפריטים קיטשיים בסגנון ויקטוריאני - ההפך המוחלט מהמינימליזם העכשווי שפשה באזורינו. נאמר מראש: יש כאלה שאוהבים מאוד את העיצוב ויש כאלה שפחות. המסעדה למעשה מכילה כמה חללים שמובילים זה אל זה כמבוך עמוס בשכיות חמדה, שאת כולן אפשר לרכוש הביתה.

במרכז הגלריה שהקימה אלמוג רוקח לפני 13 שנה, ניצב מזנון בופה גדול שכולל סלטים, ממרחים, מגוון אנטיפסטי, גבינות, עלי גפן ממולאים, תבשילים דוגמת אורז בר, מיני מאפים - מפשטידת מנגולד ועד קיש בטטה, ועמדת קינוחים מושקעת. גם לטבעונים יש כאן מבחר רחב של אופציות, כך שאף אחד מהסועדים לא ייצא מקופח. 

כמה: 99 שקלים לסועד באמצע השבוע, 120 שקלים לסועד בשישי.
מתי: ראשון-שישי בין השעות: 9:00-15:00. הזמנה מראש - חובה.

הגלריה של אלמוג -  הגפן 3, מושב נווה ימין

ארוחת בוקר בהומי'ז
הומי'זצילום: באדיבות קפה הומי'ז

חוויה תרבותית: הומי'ז

בבית הקפה הצבעוני ליד מוזיאון כפר סבא, זוהר גבאי, שהשתתפה בעונה האחרונה של משחקי השף מגישה תפריטים שונים שמתחלפים לאורך היום. גבאי ובת זוגה יעל סער הן למעשה מעצמה בשרון, ועומדות מאחורי ארבעה מוסדות מקומיים, בהם קפה המדרחוב הסמוך וקפה מתיתיהו בהוד השרון, כשבקרוב הן צפויות לפתוח מקום נוסף שיאפשר אף הוא בראנצ'ים לחבורות גדולות במיוחד. 

בעוד שבבתי הקפה האחרים תוכלו למצוא ארוחות בוקר קבועות בכל ימות השבוע, בהומי'ז יצרו תפריט נפרד לבקרים של שישי ושבת, שכולל מנות פחות מיינסטרימיות, כמו בורקס עם ג'יבנה מבצק עלים שמכינים במקום, קישים צרפתיים משתנים עם מילויים כמו בייקון או פירות ים וחלמון מעל; וברד פודינג על בסיס גבינות גרוייר ופרמזן שאליהם חוברות תוספות כמו תרד ושימג'י או שינקן. בנוסף תמצאו במקום ויטרינה מעוררת תיאבון עם מאפי שמרים שונים, כמו עוגת "משוך אותי" במילוי נוטלה ופרעצל מתוק.

כמה: מחירי המנות משתנים
מתי: בימי שישי ושבת, מ-8:00 עד 16:00

הומי'ז - דוד אלעזר 8, כפר סבא

אגדת לחם – יעקבס

זה התחיל מחנות קטנה לממכר גבינות בכפר הרא"ה, אליו התווספה מאפייה, עד שעומס הלקוחות דרש לשבת במקום ולאכול. בהמשך הצטרפו גם גלידרייה המבוססת על חלב המשק ומתחם סדנאות וכיום זה אחד המקומות הצפופים ביותר לבלות בהם בשישי בבוקר באזור עמק חפר. אז בקיצור נאמר, בית הקפה של משק יעקבס, מתבסס על הגבינות המפורסמות של המשפחה, ובסמוך אליו עדיין פועלת בעוז חנות הגבינות והמאפייה, מה שמייעל מאוד את חלק מהקניות של שישי בבוקר. בין שתבחרו לפתוח את היום עם קפה בדרך לקניות לשבת, ובין שתעצרו בדרך לטיול משפחתי בצפון, תוכלו להצטייד כאן בלחמי שיפון או כוסמין, חלות, עוגות וכמובן גבינות.

בימי שישי אפשר לשבת כאן על קרואסונים, דייניש שוקולד ועוגת פרסבורגר פרג, לצד מאפים מלוחים כמו בריוש ירוק ולחמניית גבינה. אבל הכיף האמיתי הוא להזמין פלטת גבינות גדולה עם גבינות קשות ורכות, חמאה, זיתים, ופרי או ירק שבעונה עם לחם חם מהמאפייה. ככל הנראה תצטרכו להמתין לא מעט בתור, אבל אחרי ההזמנה בקופה תעברו אל אחד משולחנות העץ לארוחה כפרית נעימה. טיפ קטן: השאירו מקום לגלידה של יעקבס. הפתעה מהלק הראשון.

כמה: 78 שקלים לפלטת גבינות זוגית, 15 שקלים לתוספת לחם ו-18 שקלים לפוקאצ'ה 
מתי: בימים ראשון עד חמישי בין השעות: 07:00-15:00, בימי שישי, 7:00-14:00

משק יעקבס - לכל הפרטים

ארוחת בוקר במשק יעקבס ואגדת לחם
ארוחת בוקר במשק יעקבס ואגדת לחםצילום: הדס ניצן

בוקר בביסטרו של המושב: גוז' ודניאל

הביסטרו הכפרי שבמושב בני ציון הוקם בשנת 2011, ומאז הספיק להפוך לאחד מהמוסדות הקולינריים הבולטים, העמוסים והמוכרים של אזור השרון. השף שניר אנג סלע, שעומד בראש המטבח בשנים האחרונות, הגיע למקום אחרי שנים רבות במסעדת בלו היל בניו יורק. הוא שילב את הידע בתפריט הקלאסי של המקום, ויצר מנות נעימות ולא מתחכמות יתר על המידה. חלק מחומרי הגלם אף גדלים בגינת המסעדה או אצל חקלאי האזור. 

אם תצליחו למצוא מקום בחודש הקרוב לבראנץ' - תגלו שהסביבה הירוקה והאווירה הכפרית הן רק חלק מהסיבות לפתוח כאן היום - בשעות הבוקר יקבל את פניכם בופה צבעוני של סלטים ותוספות, בהם קינואה עם עשבי תיבול ומלפפון; סלט אורז בר ואגוזי מלך; חציל קלוי עם צ׳ילי וכוסברה; תפוח אדמה עם איולי תפוז ורוקט; הרינג עם בצל סגול ועוד שפע של סלטים, גבינות ומאפים. תוכלו ללכת רק על ההיצע של הבופה וליהנות ממנו ללא הגבלה, או להוסיף כמה שקלים ולקבל גם ביצים לפי בחירתכם. אם אתם פחות בקטע של למלא לעצמכם את הצלחת, תמצאו בתפריט הבוקר גם מנות של ממש, כמו שקשוקה פיקנטית עם ירקות טריים; מוזלי עם גרנולה תוצרת בית; פוקצ׳ה על הגריל עם גבינת עיזים ועשבים מהגינה ; וכריך BLT קלאסי לצד ביצת עין. טיפ קטן: לא הצלחתם למצוא מקום בגוז' ודניאל? לא נורא. אנשי המסעדה הקימו לפני קצת יותר משנה את "לירי לאונג'" ברשפון, פופולרי אף הוא - אך יש גם סיכוי למקום.

כמה: שולחן ארוחת הבוקר של גוז׳ ודניאל ללא ביצים - 80 שקלים, עם ביצים - 92 שקלים.
מתי: מוגש בימים ראשון-שישי בין השעות 9:00-11:45 (ללא שבת). שיהיה בהצלחה עם למצוא מקום.

גוז' ודניאל - אנשי בראשית (ליד מגדל המים), מושב בני ציון

בופה בוקר במסעדה גוז' ודניאל
גוז' ודניאלצילום: טל ציפורן

סופ"ש פריזאי: אנג'לינה

בראסרי שכונתי על כל המשתמשע מכך. מסעדה ותיקה שהפכה במהלך שנות פעילותה למוסד בהוד השרון, בזכות עיצוב מזמין של ביסטרו פריזאי ותפריט בהשראה אירופאית שמתחלף לאורך שעות היום. כיאה למקום עם אווירה פריזאית, תוכלו לוותר על הקפה הרגיל ולפתוח את סוף השבוע עם קוקטייל אספרסו מרטיני עם וודקה, בייליס ואספרסו, או במשקה קלאסי כמו קיר רויאל או בליני. 

לצד השתייה תוכלו להזמין כריך קטן או קרואסון עם גבינת אמנטל ובייקון. וכדי להשביע רעב גדול יותר מוגשות במקום גם מנות מושחתות כמו ביצים עלומות עם שרימפס ואספרגוס על לחם בריוש ברוטב שמנת ושקדים. ארוחת הבוקר הזוגית במקום כוללת פריטטה עם בייקון, בצל ותפוחי אדמה, או חביתה עם גבינת פטה עם זיתים ובזיליקום, ומוגשת עם סלט טונה, סלסת עגבניות, טחינה ולחמים ללא הגבלה.

כמה: מחירים המנות משתנים, ונעים בין 24 שקלים לכריך; 58 שקלים לארוחת בוקר ליחיד; ו-128 שקלים לארוחת בוקר זוגית. 
מתי: בימי שישי בין השעות 8:00-11:45, ובשבתות בין 10:00-11:45.

אנג'לינה - לכל הפרטים

פרנץ' טוסט של מסעדת אנג'לינה
פרנץ' טוסט של מסעדת אנג'לינהצילום: רותם מימון

אלמגרו

בית קפה שנושא את שמה של אחת השכונות הגדולות בבואנוס איירס, נפתח בתחילה בסמוך לספריית המושב חיבת ציון ועם ההצלחה נדד לקיבוץ גבעת חיים, על מנת להכיל ולהאכיל את אנשי האזור. מאז מגיש בו אוכל צנוע אבל עשוי כהלכה. התפריט מתמקד בטעמים ארגנטינאים, ועושה לא מעט שימוש בצ'וריסוס וצ'ימיצ'ורי.

מעבר למאפי סמבוסק שמוגשים במקום לאורך כל היום, אפשר למצוא בשעות הבוקר מנות יצירתיות כמו בורקס "בואנוס איירס" עם שינקן, מוצרלה, ביצה קשה ועגבניות שרי צלויות; מנת "בוקרים" של נקניקיות עם ירקות צרובים על הפלנצ'ה, ביצת עין וצנימים; וגבעולי ארטישוק עם טחינה,עגבניות צלויות, צ'ימיצ'ורי וזעתר. בימי שישי, בנוסף לכל אלו, נפתח במקום בופה שכולל ביצים מקושקשות עם עשבי תיבול ובצל, סלטים שונים, גבינות ולחמים ללא הגבלה, לצד שתייה חמה, דוגמת המאטה המסורתי, או כוס לימונדה או מיץ תפוזים.

כמה: ארוחות הבוקר נעות בין 38-58 שקלים, ו-62 שקלים לבופה ביום שישי.
מתי: בימי שישי ארוחות בוקר מוגשות בין השעות 8:00-15:00.

אלמגרו - לכל הפרטים

קופינאס
בית האוכל במושב צור משה הוא למעשה מסעדה בסגנון ים תיכוני שהתחילה את דרכה בין מטבחי הבלקן ונדדה אל מחוזות איטליה, כשתמיד לב המקום היה הטאבון הגדול עליו מתבסס חלק ניכר מהתפריט. המסעדה שנפתחה במבנה היסטורי במושב, עושה כבוד גם למתיישבים הראשונים באזור עם מוזיאון קטן בכניסה ודוגלת בשימוש בחומרי גלם מקומיים טריים מהיישובים הסמוכים. לארוחת בוקר כאן יש שני מסלולים - בופה נאה או מנות מהתפריט שיוצאות מהקופסה הישראלית הסטנדרטית, דוגמת אומלט צ'יפוטלה פטריות או סלמון ואספרגוס ושילוב של ביצים נוסח פלורנטין וקרואק מאדאם - בריוש קלוי עם מוצרלה וקרם כמהין, תרד, רוטב שמנת, ביצים עלומות וסלמון מעושן. גם את הקלאסיקה שהיא בעצם ארוחת בוקר ישראלית והבופה, אפשר לשדרג עם פפרוני, חזה אווז ואנשובי לאנשי ההארד קור.

כמה: בופה הבוקר נע בין 64 ל-72 שקל (אם הולכים על מנת ביצים או לא) וכולל שתייה. אם הולכים על מסלול הבוקר ובחירת מנות כמו כריכים ואומלטים המחירים מתחילים מ-17 שקלים ומסתיימים באזור 56 שקלים.
מתי: כל השבוע בין השעות 9:00-12:00.

קופינאס - לכל הפרטים

שוק ריחות וטעמים
שוק האיכרים הממוקם באזור המוסכים של רמת השרון, ממש מעבר לפינה של מסעדת עדנה (שגם בה תמצאו בופה של בוקר עמוס מאוד בימי שישי), מתפקד גם על תקן מסעדת שוק המציעה ארוחות בוקר טריות ועונתיות. בניגוד לשווקים החדשים והבוטיקיים שצצו בעיקר באזורי יוקרה בתל אביב, פה מדובר בשוק איכרים אותנטי. המוצרים הנמכרים בשוק מרכיבים את רוב תפריט הבופה (אמרנו כבר שיש חיבה בשרון למזנונים) המוגש במקום, שמשתנה לפרקים וכולל לרוב ממרחים, לחמים, מאפים, סלטים, גרנולה, שייקים, מיצים וכל מה שצריך בארוחת בוקר טובה וטרייה.

שוק ריחות וטעמים - החרש 8, רמת השרון

קופינאס
קופינאסצילום: בן יוסטר

לחם שחר
במבנה קטן בקיבוץ משמר השרון מצטופפים בסופי השבוע לקוחות רבים. הסיבה ברורה – הלחמים והמאפים הטריים של שחר בן ארויה. האופה שהחל לעבוד במאפיית הקיבוץ בגיל 10, רותם את הניסיון הרב שלו לייצור לחמי השאור הנעשים בעבודת יד בטכניקות צרפתיות מסורתיות. מלבד לחמים, טארטים עם פירות, עוגות ועוגיותף מציעים כאן גם המון כריכים יצירתיים. היתרון הגדול: זהו אחד המקומות הבודדים באזור שפתוח בשבת בבוקר ומציע קרואסונים מעלפים אחרי ריצת הבוקר בנחל אלכסנדר.

לחם שחר - לכל הפרטים

אנאמרו
המסעדה הכל יכולה במושב בית יצחק מגישה בשעות הערב תפריט חוצה גבולות, שנע בין שניצל לסושי ועוברת בדרך במחוזות הפסטה. המקום שפתוח משעות הבוקר ועד שעות הלילה המאוחרות, משנה את תפריטו במהלך היום ותמיד עמוס מאוד פה. אם הצלחתם למצוא גם כאן מקום, תגלו שהתפריט הולך על בטוח ומציע קצת מכל קלאסיקות הבוקר הידועות - כמו אגז בנדיקט על סלמון או על חזה אווז, שקשוקות, ארוחת בוקר ישראלית, כריכים וסלטים. מחירים נעים בין 48 שקלים (לכריך) ועד 67 שקלים (לארוחת בוקר סטנדרטית של ביצים ומטבלים). 

אנאמרו- לכל הפרטים

נכתב בשיתוף עם יוליה פריליק-ניב וחן בן יוסף

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ