שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל

עולם הולך ונעלם: האוצרות הקולינריים הוותיקים של חיפה

הבורקס שיחזיר אתכם אחורה בזמן, המסעדה הרומנית מהאחרונות בארץ, הפאב הוותיק והקבב האלוהי של השוק הטורקי - נעמה סובול, חיפאית גאה, מצדיעה לשמורות הקולינריות האחרונות של חיפה. פרק ראשון

נעמה סובול
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
נעמה סובול

עם היוודע דבר הסגירה המצערת של קונדיטורית ספירא לאחר 70 שנים של פעילות, התמלאתי בתוגה. המקום, שנסגר בחודש נובמבר, היה חלק מהנוף החיפאי וסיפק אי של יציבות מתוקה לכל מי שחיפש כזו במציאות ימינו המשתנה ללא הרף. בין אם אהבתם את כלבי המרנג הוורודים האלמותיים, ובין אם אהבתם את הסברינה, פאי הדובדבנים, הקרמשניט, עוגות הפרג או מרנג הלימון, ספירא היה אחד מהמקומות האלו שנדמה שיהיו כאן לנצח וישרדו שואה גרעינית, יחד עם שאר יצורים קצת פחות סימפטיים. אחרי הכל, באיזה מקום יכולתם לקבל כוס סודה קטנה ליד האספרסו שהזמנתם, כמיטב המסורת האוסטרית, מבלי שבכלל ביקשתם כבר לפני 30 שנה? הבעלים, יאיר ונעמי תמיד הסבירו פנים וכמוהם גם העובדים הקבועים במשך שנים, שלא ראו במקום עוד תחנה בדרך אל התואר. המחירים כיאה לשמורת טבע נוסטלגית, היו שווים לכל כיס והפרלמנטים האנושיים שישבו שם כבדרך קבע רק הוכיחו את זה. עצוב לחשוב שכל זה לא יתקיים יותר ומ-70 שנות פעילות תישאר רק הכניסה למקום שהתאפיינה בעיצוב מיוחד – עד שיגיע היזם שיהפוך את המקום לחנות נוצצת.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ