אוכל יפני, האפי אוור מתמשך ותור ארוך: איך הרצל 16 החדש?

"הרצל 16", מהמקומות המסקרנים שנפתחו לאחרונה בתל אביב, ממשיך את הגישה הנון שאלאנטית של "רוטשילד 12" רק עם תפריט שפוזל למטבח היפני. ליבי שפרלינג ביקרה במקום ארבע פעמים וחזרה עם המסקנות

ליבי שפרלינג
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
ליבי שפרלינג

עד לאחרונה היה רוטשילד 12 אחד המקומות הכיפים בעיר. מבית קפה שמגיש קפה מצוין ליד מאפים משובחים, סנדוויצ'ים קטנים ובראנץ' מודולרי מושחת בסופי שבוע, הוא התפתח לחצי ביסטרו צנוע בשעות הערב שמוגשות בו מנות קטנות וטעימות, לצד בר הופעות ותפריט אלכוהול שמציע אפשרויות משמחות, לכל שעה ביום, במחיר די שפוי.

עם היוודע דבר סגירתו המצערת של המקום, עקב צו הריסה שהוצא לבניין, מהרו אנשי קבוצת R2M (האמונים בין היתר על בראסרי, קופי בר והוטל מונטיפיורי) להודיע על מיקום חלופי כמה עשרות מטרים משם בהרצל 16. על פניו, מבחוץ נראה כי מדובר בבניין משרדים תל אביבי, אך בפנים זה הכל מלבד שגרתי כשבמרכז מעין חצר פנימית, סביבה פועל הכל. אין ספק שבעלי המקום החדש, רותי ומתי ברודו, עשו הכל כדי לשמר את התחושה הנון שאלאנטית שבלטה גם ברוטשילד 12, לרבות אותם שולחנות מתקלפים וקיר לבנים חצי מטוייח (וכן, אנחנו אוהבים את זה). יש לציין לטובה את מערכת הסאונד שהתחדשו בה פה, שמצליחה לייצר אווירת מסיבה בכל שעה שלא תהא.

תגובות

משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ