לפני שהן נעלמות: שלוש מסעדות רומניות בתל אביב שהן שמורות טבע

בתל אביב לא נותר הרבה מגל המסעדות הרומניות ששלט פה בעבר, אבל שלוש מסעדות צנועות שומרות על הגחלת ומגישות עדיין קבב רומני שופע שום, איקרה וכבד קצוץ

ליבי שפרלינג
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
ליבי שפרלינג

עליית יהודים מרומניה לארץ ישראל החלה בטפטופים כבר בתקופה העות'מאנית, התגברה לאחר מלחמת העולם השנייה וקיבלה דחיפה במיוחד בראשית שנות ה-50. גל נוסף של עולים עשה דרכו ארצה בין השנים 1958-1966 ואז גם החלה השפעתם של העולים החדשים להיות מורגשת במסעדות הרומניות שנפתחו ברחבי המדינה.

נדמה שהבולטות והמוצלחות שביניהן שורדות עד היום בחיפה, שהיא גן עדן של ממש לחובבי האוכל הרומני עם מוסדות כמו גלידה יונק, יוז'י ומסעדות אחרות שהן ודאי לא רומניות במובהק אבל מגישות שלל נתחים לבנים שמזוהים עם המטבח הרומני וגם קבבים מצטיינים, דוגמת מעיין הבירה או אפילו וניה ביסטרו.

ליבי שפרלינג

כתבת אוכל, אלכוהול ומשקאות במדור האוכל של אתר "הארץ"

תגובות

משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ