בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

לפני שהן נעלמות: שלוש מסעדות רומניות בתל אביב שהן שמורות טבע

בתל אביב לא נותר הרבה מגל המסעדות הרומניות ששלט פה בעבר, אבל שלוש מסעדות צנועות שומרות על הגחלת ומגישות עדיין קבב רומני שופע שום, איקרה וכבד קצוץ

18תגובות
מסעדת בוקרשט
מגד גוזני

עליית יהודים מרומניה לארץ ישראל החלה בטפטופים כבר בתקופה העות'מאנית, התגברה לאחר מלחמת העולם השנייה וקיבלה דחיפה במיוחד בראשית שנות ה-50. גל נוסף של עולים עשה דרכו ארצה בין השנים 1958-1966 ואז גם החלה השפעתם של העולים החדשים להיות מורגשת במסעדות הרומניות שנפתחו ברחבי המדינה. נדמה שהבולטות והמוצלחות שביניהן שורדות עד היום בחיפה, שהיא גן עדן של ממש לחובבי האוכל הרומני עם מוסדות כמו גלידה יונק, יוז'י ומסעדות אחרות שהן ודאי לא רומניות במובהק אבל מגישות שלל נתחים לבנים שמזוהים עם המטבח הרומני וגם...

קבלו גישה מלאה לכל תכני הארץ באתר ובסמארטפון



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות

כתבות שאולי פספסתם

*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו