בלי ללמוד מסבתא: האופה האפרו-אמריקאי שמייצר את הרוגלך הטובים בניו יורק

אף אחד כבר לא מתרגש מפלאפל טוב בניו יורק, אבל "מאפיית לי לי" שמתמחה ברוגלך בלב ליבה של שכונת הארלם, מושכת אליה את חובבי האוכל מכל רחבי התפוח הגדול וזה סיפורה

צח יוקד
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
צח יוקד

אם תשאלו את אלווין לי סמולס, Alvin Lee Smalls, הכל התחיל בשנות ה-40 וה-50 של המאה הקודמת, בבית בו גדל בעיר ג'ורג'טאון שבדרום קרוליינה. מרחק כמה בלוקים, כפי שהוא אומר בגאווה, מהבית בו גדל אביה של הגברת הראשונה עד לא מזמן, מישל אובמה. "היינו 11 ילדים וילדות במשפחה ותאמין לי, רק טוב יכול לצאת מזה", הוא אומר ומחייך בעייפות של מי שמארבע וחצי לפנות בוקר נמצא במטבח, אופה מגשים על גבי מגשים של רוגלך ועוגיות שוקולד צ'יפס.

תגובות

משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ