ממכר כקראק

קראק פאי: מה הסיפור של העוגה הממכרת בעולם?

איך הפכה העוגה הפשוטה שבשמה המקורי מתוארת כ"סתם פאי" ללהיט רשת היסטרי שכבש את שנת 2018 בסערה?

רוני קשמין
רוני קשמין
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
רוני קשמין
רוני קשמין

"קראק פאי", אותו פאי דביק שחרך את הרשתות השנה, הוא שחזור ולידה מחדש של עוגה ותיקה מאוד שנקראה "Just Pie" ומקורה לא מאוד ברור. יש שטוענים כי מוצאה הוא ככל הנראה באנגליה, אחרים מייחסים אותו דווקא לדרום ארצות הברית. שמו, Just Pie, ניתן לו כפי שניתן לנחש, בזכות או בגנות פשטותו. להבדיל משלל סוגי פאי עונתיים כפאי דלעת חורפי, פאי פקאן או פאי תותים, Just Pie, כשמו כן הוא – רק פאי, ללא תוספות או קישוטים, מבוסס על חומרי הגלם הבסיסיים ביותר שהיו זמינים אי שם במזווה של כל אדם, בדרום ארצות הברית: סוכר, חלב, חמאה, שיבולת שועל וביצים.

תגובות

משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ