מהסודית ועד היוקרתית: 12 מסעדות הדגים הטובות בתל אביב

מהמסעדה הוותיקה ששומרת על מסורת השולחן המרוצף בסלטים כבר שנים, דרך זו עם הנוף המרהיב שמשקיף אל הים ועד מסעדת השף המפוארת שבכל זאת שומרת על קצב ואווירה

ליבי שפרלינג
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים28
ליבי שפרלינג

לפני 20 שנה, בחופשת קיץ ברודוס מצאנו עצמנו מבלים יום שלם בחוף השקט של הכפר לינדוס. השמש קפחה מעלינו כבר במהלך הנסיעה לשם, מעל ראשינו המרקדים בג'יפ הפתוח והמשיכה לרצד מעל המים משך שעות, צורבת את העור המלוח. בשעת ערב מוקדמת, הרבה לפני השקיעה, כבר גאה בנו רעב של צעירים. טיפסנו אל הכפר ושם נכנסו לטברנה הראשונה שנקרתה בדרכנו, על גג אחד הבתים. היה כל כך חם שאפילו החתולים התגוללו במי הקרח. המארחת הושיבה אותנו בשולחן ארוך צמוד לקצה הגג והניחה לפנינו גיגיות מי קרח, לתוכן תחבנו את כפות הרגליים והיה בזה כדי להקל מעט על עומס החום. רגע אחרי, התמלא השולחן צלוחיות קטנות שבתוכן סלט עם קישואים קטנים מוצקים, שמיר ויוגורט, חצילים מטוגנים, גבינת חלומי מטוגנת זרועה מרווה שרופה, קלמארי ממולא פטה וסומק טרי, דגי ים קטנים מטוגנים עם פלפל ירוק חריף, דג ענק על הגריל ולצידו שרימפס שלמים שרופים על פחמים עם רוטב טרי של עגבניות צלויות ושום וכך זה המשיך והמשיך. השבוע נזכרתי בארוחה זו, עת גל חום פנימי פקד אותי בשעת שוטטות ערב בעיר. אבל לא צריך להרחיק עד לאיי יוון בשביל דגים טובים, פירות ים בשרניים. אוזו משובח יש גם כאן. יקר או עממי, אותנטי או עדכני, אלו מסעדות הדגים המומלצות בתל אביב:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ