סיור נוטף טעם בטירת הכרמל, המעברה שהפכה למעצמה קולינרית

פעם היא הייתה רק תחנה בדרך לחיפה, אבל היום היא אבן שואבת לצעירים שמרימים את עולם האוכל בה כדי לתת קרב לשכנה מצפון. טירת הכרמל פורחת, אז יצאנו לטעום ועל הדרך גילינו שהסיפור שלה הוא הסיפור של ישראל כולה

איתן לשם - צרובה
איתן לשם
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים8
איתן לשם - צרובה
איתן לשם

טירת הכרמל 2019 היא מיקרו-קוסמוס לנעשה בערים רבות בישראל של ימינו. מעין גרסה זעיר אנפינית של כור היתוך מודרני. אל בנייני הרכבת שנעוצים בה כמו צלקת שהגלידה בצורה משובשת, הצטרפו גורדי שחקים חדישים עם מרפסות ענק ופנטהאוזים משקיפי ים. הדבר המשותף היחיד שעובר בין שני סוגי הבניינים, על כל השנים שמבדילות ביניהם, הוא הנצחת שמות הקבלנים עליהם. באלה הישנים בשלטים מרוטשים וחסרי אותיות קריטיות – אולי כאות בושה, ובאלה החדשים בשלטי ענק ראוותניים בצמרות המגדלים. השילוב הזה, בין ישן לחדש, בין אוכלוסייה קיימת לאוכלוסיית מהגרים, מתרחש כעת בכל רחבי ישראל ולצד התפתחויות רבות, הוא גם המנוע שהופך ערים כמו טירת הכרמל לקפסולות קולינריות לוהטות.

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ