מאמץ או מנפץ?

סטייק לבן בפיתה של פונדק אסא הוא שיר ניצחון חילוני עליז

זול, ענק, טעים ולא כשר - כבר 52 שנים מגישים בתחנת הדלק הזו תמהיל בלתי אפשרי של ישראליות. ההלם הגדול הוא שהתפריט שרד תהפוכות שהמדינה שרדה רק בקושי

איתן לשם
שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
איתן לשם

במסגרת המדור "מנפץ או מאמץ" אנחנו מבקרים את המסעדות, הדוכנים והמנות שהפכו למיתולוגיים ובוחנים האם עמדו במבחן הזמן, מאז הוכרזו ככאלה. האם כוחם נותר במותניהם או שהפכו לצל חיוור לעברם המפואר? והפעם: סטייק לבן בפיתה של "פונדק אסא" בתחנת הדלק בית דגן.

בימים בהם בשר החזיר הולך ומצטמצם מהעין הציבורית, יש מקום די מפתיע בו ניתן עדיין לטעום את ישראל החופשית, העסיסית והלא מתנצלת, בצורת פיתה עם סטייק לבן. פונדק אסא הוא מהאבות המייסדים שעוד נותרו בחיים של ז'אנר המסעדות בתחנות דלק, שלתקופה לא קצרה בישראל היו פסגת השאיפות הקולינריות של משפחה ממוצעת. מסעדות בדרכים הן הבסיס הקולינרי עליו ניצב, למשל, מדריך מישלן (שנהגה כדרך לגרום לנהגים לנסוע רחוק יותר עבור מסעדות, ובכך לשחוק את צמיגיהם מהר יותר). גם בארץ סיפורן יכול לספר לא פחות על המקום בו הן פועלות מאשר על האוכל שהן מציעות. ביקור בפונדק אסא מעלה תחושת אופטימיות זהירה, בימים של פסימיות פרועה.

תגיות:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ