מאמץ או מנפץ? מאמץ או מנפץ?

בתוך לאפה מושלמת בשכונת התקווה מסתתר הסוד של מגפת ההשמנה הישראלית

הדרך אל "שיפודי אווזי" עוברת ברחוב השיפודיות הישראלי, הלוא הוא האצ"ל בשכונת התקווה. בכולן חורכים בשר, ברובן מגישים אותו לצד סלטים משמינים, אך רק במקום אחד תמורת 30 שקלים בלבד קיבלנו את אחת הלאפות הטובות. ואז נתקפנו ייסורים

איתן לשם
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
איתן לשם

במסגרת המדור "מנפץ או מאמץ" אנחנו מבקרים את המסעדות, הדוכנים והמנות שהפכו למיתולוגיים ובוחנים האם עמדו במבחן הזמן, מאז הוכרזו ככאלה. האם כוחם נותר במותניהם או שהפכו לצל חיוור לעברם המפואר? והפעם: שיפודי אווזי בשכונת התקווה.

ישראל נמצאת בעיצומה של התפרצות מגפה. המספרים מטפסים, הרשויות משנסות מותניים להילחם בה אך נראה שהקרב כבר הוכרע – מדובר במדינה שמנה. לאורך ההיסטוריה הישראלית הקצרה נהגנו להתרפק על המטבח הישראלי, פיוז'ן בלתי אפשרי של רגל קרושה ופלפל צ'ומה. התגעגענו אליו כשהיינו בחו"ל ובשנים אחרונות ראינו כיצד העולם כולו נופל שדוד לרגליו. אלא שמה שנותר הרבה פעמים מאותה תפארת מיתרגם לביצוע בשיפודיות הישראליות. אלה צמצמו את אוכל הרחוב הישראלי לגבולות ה"לאפה-חומוס-שים קצת בצל על האש" השמנוניים. 

תגובות

משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ