מאמץ או מנפץ?

אם תאכלו רק עוד נקניקייה אחת בחייכם, עשו שהיא תהיה כאן

"קפה גלידה יונק" הוא השם הכי מטעה שיש, כי מאחוריו מסתתר אחד המטבחים הישראלים המפוארים ביותר – הרומני. אחרי קבב נהדר ונקניקייה מרוממת נפש, חיפה מרגישה לפתע כמו בית

איתן לשם
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
איתן לשם

במסגרת המדור "מנפץ או מאמץ" אנחנו מבקרים את המסעדות, בתי האוכל, הדוכנים והמנות שהפכו למיתולוגיים ובוחנים האם עמדו במבחן הזמן, מאז הוכרזו ככאלה. האם כוחם עדיין במותניהם או שהפכו לצל חיוור לעברם המפואר? והפעם: "גלידה יונק" בחיפה.

אם לא תל אביב, אז חיפה. כלומר, תמיד תל אביב אבל אחריה – חיפה. איזו עיר נפלאה, שהיא גם יפה ומיוחדת בדרכה אך גם משרה אווירה מגניבה. והאנשים? מעניינים ומוזרים, צבעוניים ומיוחדים. זו אולי העיר היחידה בארץ, פרט להיא מהמרכז, שיש לה קטע אמיתי משלה. וקטע טוב, לא כמו ההיא מהבירה. אולי זה בגלל שהיא עיר מעורבת, מצב שכופה זרימה תמידית של אזרחיה; ייתכן כי האחראי לצ'יל החיפאי הוא דווקא הנמל, שמסמל לעיר את העולם שבחוץ וזה מרגיע אותה; קיים מצב שבכלל מדובר באוכל, מיטב ה"אני באנו ארצה" של ישראל. יצאנו לבדוק האם הסיבה השלישית אחראית לתוצאה החיפאית.

תגובות

משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ