בית המקדש לחזיר שמעניק נוקאאוט למי שמזלזל במטבח האשכנזי

במעיין הבירה מגישים את האוכל המושמץ ביותר בתרבות האוכל שלנו, ועושים זאת עם שמחת חיים, אלכוהול ובעיקר הנתח ההוא שהיה חסר לנו כל כך הרבה שנים. עכשיו אפשר להתחיל לעצב את הנראטיב הקולינרי מחדש

איתן לשם
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
איתן לשם

במסגרת המדור "מנפץ או מאמץ" אנחנו מבקרים את המסעדות, בתי האוכל, הדוכנים והמנות שהפכו למיתולוגיים ובוחנים האם עמדו במבחן הזמן, מאז הוכרזו ככאלה. האם כוחם עדיין במותניהם או שהפכו לצל חיוור לעברם המפואר? והפעם: "מעיין הבירה" בחיפה.

האקסיומה הקולינרית הבסיסית ביותר בישראל היא שאוכל מזרחי הוא שמח/צבעוני/מתובל/טעים ואילו האוכל האשכנזי הוא אפור/ תפל/ גלותי/ מגעיל. חלוקה זו מאפשרת גם את קטלוג שני המחנות האלה ל"חמוצים" מאשכנז ו"שמחים" ממזרח. זו המפה המונחת על השולחן הישראלי, אליו כולנו מסובים כל חיינו. אלא שבבסיס התפישה הזו עומד מרכיב חסר, שהופעתו משנה את המשוואה כולה – החזיר.

תגובות

משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ