איתן לשם - צרובה
איתן לשם

במסגרת המדור "מנפץ או מאמץ" אנחנו מבקרים את המסעדות, בתי האוכל, הדוכנים והמנות שהפכו למיתולוגיים ובוחנים האם עמדו במבחן הזמן, מאז הוכרזו ככאלה. האם כוחם עדיין במותניהם או שהפכו לצל חיוור לעברם המפואר? והפעם: "מעיין הבירה" בחיפה.

האקסיומה הקולינרית הבסיסית ביותר בישראל היא שאוכל מזרחי הוא שמח/צבעוני/מתובל/טעים ואילו האוכל האשכנזי הוא אפור/ תפל/ גלותי/ מגעיל. חלוקה זו מאפשרת גם את קטלוג שני המחנות האלה ל"חמוצים" מאשכנז ו"שמחים" ממזרח. זו המפה המונחת על השולחן הישראלי, אליו כולנו מסובים כל חיינו. אלא שבבסיס התפישה הזו עומד מרכיב חסר, שהופעתו משנה את המשוואה כולה – החזיר.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ