מסע אל אוכל הרחוב הטוב של באר שבע

בין התור לבורקס של אומי לעומס בקבב אמונה, בין גלידת גזר לפריקסה: העיר העתיקה בבאר שבע היא שמורת טבע קולינרית שהולכת ונעלמת. פרק ראשון

רותם מימון
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים37
מאפי בוקר אצל קונדיטוריית אומי
מאפי בוקר אצל קונדיטוריית אומיצילום: רותם מימון

גם באר שבע רוצה שיהיה לה מתחם. שרונה או התחנה, זה לא משנה. העיקר שיהיה מתחם. מיליונים מושקעים כרגע בהפיכת רחוב קק"ל, מרחובותיה הראשיים של העיר העתיקה לשדרה שמוקדשת כולה לאוכל, במטרה לגרום לכל אחד מ-230 אלף התושבים של בירת הנגב, כמו גם לתושבי הסביבה לצאת מהבית. על הנוסעים דרומה וחולפים דרכה, מבלי לדעת על אפשרויות הקולינריה הגלומים בה עוד לא התחלנו לדבר. היו אלה דווקא סוחרי העיר העתיקה שלטשו עיניים למתחמים בירושלים ובתל אביב ופנו אל העירייה במטרה לחדש את העיר העתיקה. במהלך 2018 ובסוף תהליך השיפוץ אמורים לקום בשדרה אחת כ-50 בתי אוכל ובילוי חדשים, במסגרת רענון האזור במטרה למשוך אליו מחדש צעירים – שלא ייסעו לתל אביב או אשדוד, כדי למצוא שם אופציות מעניינות יותר.

רותם מימון

כותב, אוכל, שותה וגם עורך מדור האוכל של אתר הארץ

חפשו באינסטגרם: https://www.instagram.com/rotemmon/