אוכל טבעוני בבנגקוק: 12 מקומות מומלצים למטייל הרעב

בנגקוק היא גן עדן קולינרי לחובבי האוכל, אבל זה לא אומר שצמחונים וטבעונים לא יכולים ליהנות ממנה גם כן. אחרי מספר ביקורים חוזרים בתאילנד, אייל גרוס חוזר עם המדריך האולטימטיבי למטייל הטבעוני בתאילנד

אייל גרוס
הפלפלים של שוק או טו קו
שוק או טו קו בבנגקוקצילום: אייל גרוס
אייל גרוס

בספרו "ימי בנגקוק" כותב הסופר הבריטי תושב העיר לורנס אוסבורון, שמערביים בוחרים את בנגקוק כמקום לגור בו בגלל שהם לא לגמרי מבינים אותה. הכתב, השפה ומה שמאחוריהם - מעולם לא יכולים להיות ברורים ל"פאראנג" עד הסוף. נדמה שהדבר נכון גם לזר שמסתובב בה על מנת לתור אחר אוכל. דוכנים פרושים בכל מקום בעיר שנדמית כשוק אחד גדול, אבל שילוט בתאילנדית בלבד, מוכרים שאינם דוברים אנגלית, ואוכל שקשה לזהות מהו –  הופכים את התצוגה לתעלומה מרתקת, אך מסובכת יותר אם אתם צמחונים וטבעונים. הרי אם לא ברור מהו המאכל, איך נדע מה יש בו בדיוק? לעתים, תקשורת עם בעלי הדוכן תעבוד ומילות הקסם "גין ג'אי" (שמבטאים כמו משהו ביןgin jeh  ל-kin jay) כלומר "אני אוכל אוכל טבעוני", יספיקו כדי לקבל משהו הולם (או, לפעמים, בעיקר בדוכנים בצ'יינהטאון, כדי לא לקבל כלום). הודות למילות הקסם, סיבוב ברחובות העיר יבטיח שלפעמים תמצאו אוכל טבעוני ולא תסתפקו רק בפירות ובירקות הנפלאים שבדוכנים.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ