לא רק סגירות: המסעדות החדשות הטובות של 2018

המסעדה שהיא משב רוח אירופאי בתל אביב, המקום שהחזיר את שוק התקווה לחיים, הסיבה החדשה לעלות לירושלים ושתי המסעדות החדשות שנמצאות זו מול זו בחיפה: כל המקומות החדשים שהזכירו לנו שגם קרו פה כמה דברים טובים השנה

ליבי שפרלינג
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הרצל 16
דיסקו טוקיו, המסעדה היפנית המדוברת של הברודואיםצילום: עידית בן עוליאל

2018 הייתה לא רק שנה של סגירות עגומות, התרסקות הלב אל מול קריסתם של עסקים אהובים בתחום האוכל וייאושם של העושים במלאכה. היא הייתה גם שנה פתיחות מקוריות, יצירתיות, שופעות מעוף ותשוקה אמיתית לתחום שרוב הזמן הוא כפוי טובה וקשה נורא אבל גם ממכר, מדבק, רווי יצרים וחמדה. אלו היו הפתיחות הבולטות של השנה.

קפה נורדוי – בקיץ האחרון נפתח הביסטרו קפה נורדוי והביא לעיר הלבנה משב רוח אירופאי קריר עם אוכל שעושה כבוד לבירות העולם ולאזורים כפריים שבקצה דרכים צדדיות. במבנה הוורוד בעל כיפת הזהב מגישים קוקטיילים בהשראת מלונות של ימים עברו ומנות כמו המבורגר סקאלופ, בריוש ממולא מוס כבד עוף, ברווז וצ'יפס ושניצל צלע לבן. שווה להגיע לאפרטיבו המשתלם לפנות ערב או לגנוב ארוחת בוקר אירופאית בסתם יום חורפי של חול.

ליבי שפרלינג

כתבת אוכל, אלכוהול ומשקאות במדור האוכל של אתר "הארץ"

תגובות