סוף סוף יש אוכל טוב: איפה אוכלים בפרדס חנה, בנימינה וזכרון יעקב?

המעדנייה שמזכירה את טוסקנה, המקדש ליין הישראלי והמאפייה שמתעוררת בלילה והופכת לבר מלא מנות קטנות ומופלאות - בתי האוכל שמוכיחים שלא רק שירים יפים יש על בנימינה, פרדס חנה-כרכור וזכרון יעקב

שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
רוברטה וינצ'י
רוברטה וינצ'י, היהלום שבכתר הקולינרי של האזורצילום: אורלי אלקלעי

העוצמה הקולינרית של מדינה לא נמדדת ברחוב הראשי שלה, אלא במשעולים המוארים של מבואותיה. אזור פרדס חנה-כרכור-בנימינה-זכרון יעקב הוא דוגמה מצוינת להתפתחות עולם האוכל הישראלי, גם אם לדעת חלק ממבקרי האוכל אולי לא תמצאו בו בשורה קולינרית פורצת דרך. אם פעם כל יציאה מתל אביב הייתה מלווה בהכרה שכולה הסתפקות בפלאפל (דבורה כמובן), ההווה המסעדני באזור מוכיח שרמת הבסיס של הבישול הישראלי המקצועי עלתה לגבהים משמחים. הרוב המוחלט של המסעדות ובתי האוכל באזור מציגים רמת אוכל פשוט טובה. אין נפילות, אין זעזוע ואין געגוע עילאי ומתנשא לעיר הגדולה. כמות המסעדות עדיין זקוקה להתפחה, בוודאי כשלוקחים בחשבון את כמות תיירי הפנים המבקרים באזור בסופי השבוע או בעוצמת הדיור הגואה בפרדס חנה (רק נסו למצוא שם דירה). גם המנעד – מעגל די רפטטיבי של אסיאתי, פסטות ופיצות, בשרים וטאבונים – יכול להתרחב, אך בדרך לצפון (או לדרום) יש ל"טוסקנה הישראלית" סוף סוף בתי אוכל שאינם מביישים את הנוף ואפילו כמה הברקות שלא תמצאו באף מקום אחר. אלו שמותיהם.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ