המדריך השלם: איפה אוכלים בשוק לוינסקי?

מהבורקס הטעים באזור, דרך בר הגזוז הצבעוני ועד מזללת הפיצה - שוק לוינסקי הופך למדרחוב ואתם יכולים לגלות בנחת את כל המסעדות הכי מומלצות

שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
גרגר הזהב
גרגר הזהב צילום: מוטי מילרוד
ליבי שפרלינג

השוק של רחוב לוינסקי החל לקרום עור וגידים כבר בשלהי שנות העשרים, במקביל להקמתה של שכונת פלורנטין, בה התיישבו עולים מסלוניקי. ראשוני הסוחרים בו היו סוורים יוונים ולימים גם טורקים שעלו ארצה והיו בקשרים מצוינים עם יורדי ים שהביאו עמם מעדנים מכל העולם. כבר אז רחשו בשוק חנויות קטנות לממכר מזון ובעיקר בלטו בחזיתות פחי זיתים גדולים מיוון ואיטליה, נתחים שמנים ומבהיקים של דגי לקרדה ופלמידות, חלבה רכה מטורקיה ובקבוקי משקאות, בעיקר אוזו וערק. עם השנים שינה השוק פניו ואת הדוכנים החליפו חנויות, אך המעדניות נותרו לב לבו. חנויות תבלינים, מעדנים כמו גבינות מרחבי העולם, זיתים, דגים כבושים ומעושנים, ממתקים מסורתיים או ממתקים של הדור החדש, משקאות חריפים וכהילים לצד חמארות אפלוליות. בשנים האחרונות בין החנויות מתמקמים גם בתי אוכל שנעים להסב בהם בין הקניות, לעצור לרגע וללגום כוסית משקה לצד כמה מתאבנים. לכבוד הפיכת השוק למדרחוב החל מהשבוע, אנחנו גאים ושמחים לחזור אל המקומות המומלצים שלנו. 

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ