בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

עשר עוגות הגבינה הטובות בתל אביב

לקראת חג השבועות יצאנו למסעדות תל אביב על מנת לחפש בתפריטי הקינוחים את עוגת הגבינה המפנקת והטעימה. קבלו את 10 המומלצות שלנו

12תגובות
עוגת הגבינה המיתולוגית של הקופי בר
עידית בן עוליאל

כל ישראלי כמעט יכול להעיד ולפרט בדבר עוגת הגבינה המועדפת עליו ומי מכולן מעוררת את בלוטות הנוסטלגיה או התאווה, לפעמים גם וגם. יש מי שתמיד יעדיף את הקלאסיקות שמזכירות את העוגות של סבתא מפעם, ויש מי שיגיד שהגיע הזמן לצעוד קדימה עם הזמן ולנתץ כמה מיתוסים - כי אחרי הכל כבר טעמנו איזו עוגה או שתיים בפטיסרי כזאת או אחרת בפריז. לקראת שבועות הדיון הזה בדבר עוגת הגבינה הטובה עשוי להפוך אף לוויכוח. אנחנו לא נוטלים בו חלק, אבל רק יצאנו לבדוק בעצמנו. את הבדיקה מיקדנו הפעם במסעדות ובבתי קפה, בהם ניתן לשבת ולאכול עוגה שכזאת בכל השנה, כן - כאלה אנחנו, אוהבים את הלקטוז שלנו גם ביולי-אוגוסט. ומה התגליות? מסע החיפוש אחר עוגת הגבינה המושלמת של תל אביב הניב כמה יציקות כבדות ומתוקות יתר על המידה דווקא במקומות מוערכים ונחשבים, ומצד שני לא מעט הפתעות אווריריות שעפו עלינו במקומות לא צפויים. החזיקו חזק, הנה עשר עוגות שאהבנו במיוחד השנה:

» שבועות 2018 - לכל האירועים
» כל המתכונים לשבועות במקום אחד
» המדריך לתיקוני ליל שבועות
» חוגגים במסעדות: איפה אוכלים בשבועות?
» טקסי הבאת ביכורים ברחבי הארץ
» סיורים ואטרקציות: חג שבועות במחלבות

בניחוח איטלקי: רונימוטי

לא הרבה זוכרים, אבל המסעדה האיטלקית של רוני בלפר ומוטי סופר החלה את דרכה כמעדנייה קטנה ואיכותית ברמת החייל. שם היא כבר צמחה והפכה למסעדה והמעבר למרכז תל אביב סימן אותה בצמרת המסעדות האיטלקיות בתל אביב. רונימוטי מקפידה על סטנדרט גבוה ולא מתפשר, אך במקביל לא יומרני מדי. בהתאם לכך, עוגת הגבינה כאן מוגשת כקלאסית, אבל היא הכל חוץ מעוד עוגת גבינה. כשהיא לא חמוצה מדי ולא מתוקה מדי, לא מתחכמת אבל גם לא פשוטה, המרקם העדין שמייצר אווריריות נהדרת ומעל הכל - תחושה קלילה שבאה אחרי עוגה גדולה יחסית. מעולה. 

עוגת הגבינה של הרפובליקה די רונימוטי
תומר פירסט

מחיר: 42 שקלים
רונימוטי - לכל הפרטים

קלאסיקה מנצחת: רביבה וסיליה (מגדלי יו)

בתור מי שגדל ליד הסניף המקורי, טעם עוגת הגבינה של המוסד המיתולוגי מנוה רסקו עוד חקוק לי בזיכרונות הילדות חזק חזק. לאחרונה הלכה לעולמה מייסדת המקום רביבה אפל ז"ל אך נראה שברביבה וסיליה הצליחו לשמר בצורה מושלמת את הטעם של העוגה המפורסמת. ועל מה הסיפור? אחרי הכל היא עשויה מחומרים שיש לכולנו בבית: חמאה, ביצים, סוכר לבן, קמח ואבקת שקדים, אבקת אפייה, מלח, גבינה לבנה 9 אחוז, שמנת מתוקה, שמנת חמוצה ושוקולד לבן ובדרך פלאית או מיומנת, אם תרצו, היא רחוקה שנות אור מהטעם הביתי. על אף שמדובר במנה קטנה יחסית (לפחות במקצה הבדיקה הנוכחי), זו אחת העוגות המושלמות בשטח. עדינה, רכה, יציבה ובעיקר מאוד מדויקת. טעם ומתכון מנצח של 30 שנה. רביבה ידעה מה היא עושה.

עוגת הגבינה של רביבה וסיליה
תומר פירסט

מחיר: 42 שקלים
רביבה וסיליה - לכל הפרטים

המפתיעה: 416

האם ייתכן ו-416 היא המסעדה הטבעונית הטובה בישראל? ובכן, אם זה תלוי במבחן הטעימה של עוגת הגבינה הטבעונית שלה, התשובה היא ככל הנראה כן. באנו מפקפקים ויצאנו מופתעים, משום שעוגת הגבינה של המקום הייתה מהטעימות שטעמנו. היא נעשית על בסיס טופו שחברי הצוות של 416 מכינים בעצמם, כמו את מרבית המרכיבים במנות המוגשות במסעדה. ומה כל כך טוב בה? זה מתחיל במרקם הרך ומסתיים בשידוך המוצלח עם פירות יער ופטל, וסיומת הווניל. למרות שהיא מבוססת על טופו, מדובר בעוגה קלילה ומאוד לא מכבידה. אם לא היה ברור עד כה, לאחר סיבוב טעימות של לא מעט עוגות בעיר, העוגה הזאת תפסה אותנו לא מוכנים. דווקא היא, בתור אחת שלא מכילה ולו גרם אחד של גבינה, הפכה למתחרה רצינית בעוגות העשויות מגבינה אמיתית.

עוגת הגבינה של 416
טל אורן

מחיר: 45 שקלים 
416 - לכל הפרטים

לבן בחוץ, לימון בפנים: לורנץ ומינץ

השף-קונדיטורית נילי כהן-מינץ הקימה את בית הקפה שלה, "לורנץ ומינץ", על שרידיו של בית הקפה הקדום קפה לורנץ (שנוסד ב-1903) בנוה צדק, בבעלותה של משפחה גרמנית טמפלרית שקנתה את הבניין לקראת סוף המאה ה-19. מינץ הגיעה לעיר מבית לחם הגלילית לפני כשנה וחצי, שם הובילה מקום שאוהבי אוכל רבים עלו אליו לרגל מרחבי הארץ. אגב, בלי קשר, מעל לורנץ ומינץ, בקומה העליונה פועל מרכז נווה שכטר לתרבות יהודית ישראלית עכשווית ובית כנסת של הקהילה המסורתית בנווה צדק (עם אולם אירועים), שמשרה גם הוא אווירה ייחודית במקום. מי שטעם בעבר את מאפיה של כהן-מינץ יודע שמדובר ביציאה שלא רואים בכל מקום. בפועל, עוגת הגבינה האפויה מסתירה בחובה פודינג לימון מסעיר ומעל קרם גבינה עם שמנת חמוצה שהולכת נהדר עם לגימת אספרסו בצד. כבר ודאי הבנתם, העוגה של לורנץ ומינץ היא פריט חובה לחובבי הלימון ועוגות הגבינה החמצמצות. לסיכום, היא לא רק עוגה יפה, אלא שעם כל הפודינג והלימון היא אפילו לא מתחכמת.

עוגת הגבינה של לורנץ ומינץ
תומר פירסט

מחיר: 38 שקלים
לורנץ ומינץ - לכל הפרטים

העלייה מלונדון: אלנה

השף ברק אהרוני פעיל שנים רבות בסצנת הקולינריה הישראלית. בלי הרבה רעש, אהרוני עבר במטבחים נחשבים רבים בארץ וברחבי העולם. אל המתכון של עוגת הגבינה בנורמן הגיע בעקבות השראה שקיבל מעוגה שטעם בלונדון והחליט לעשות למתכון הנפלא עלייה. העוגה נמצאת באלנה שבמלון נורמן עוד מגלגולה הראשון של המסעדה - מדובר בבצק קרמל וקינמון עם גבינת פילדלפיה שמנה ועשירה, ושמנת מתוקה מלווה ברוטב קונפי פירות יער ו-וניל. אם נתאר אותה במילה אחת, אזי תהא זאת: עדינות. מהמרקם ועד הטעם, העוגה של אלנה ניחנה בעדינות יוצאת דופן. במשחק איזונים, פירות היער מרככים את טעם הגבינה ורוטב פירות היער עצמו מעולה ומלא טעם ולבדו עושה חשק לעוד.  

עוגת הגבינה של נורמן
תומר פירסט

מחיר: 48 שקלים
נורמן - לכל הפרטים

עושה את העבודה: קלארו

קלארו היא המסעדה הראשונה של השף רן שמואלי, שמנצח על מיזמים קולינריים רבים ב-25 השנים האחרונות. היא ממוקמת בחלל טמפלרי עתיק במתחם שרונה, ששימש בזמן מלחמת העולם השנייה כמפקדה של הצבא הבריטי, ובהמשך כמטבעה של בנק ישראל ואף כמבנה של המוסד. הבעלים התעקשו לכבד את הוראות השימור ולהתערב כמה שפחות במראה המקורי. הצוות של קלארו ידידותי מאוד, ובמקום יש ריח חזק של על האש כתוצאה מהמטבח הפתוח החשוף לכל. אבל לענייננו. עוגת הגבינה של שמואלי עשויה מבצק פריך מפורר לעוגיות, ועליו שכבה נאה של גבינת שמנת עם ציפוי של שמנת חמוצה, מלווה בפרי עונתי משתנה (העונה במקרה - דובדבנים) ברוטב אוכמניות. נודה ולא נבוש, מדובר במנה בגודל בינוני, לא הכי מיוחדת שפגשנו, אבל לגמרי עושה את העבודה. 

עוגת הגבינה של קלארו
תומר פירסט

מחיר: במסגרת ארוחה עסקית ב-36 שקלים, בערב 48 שקלים.
קלארו - לכל הפרטים

קלאסיקת הקלאסיקות: קופי בר

מה לא נאמר כבר על העוגה האגדית של הקופי בר. לטובת מי ששהה במערה ולא שמע מעולם, מדובר באחת העוגות המפורסמות בישראל, ואולי האחראית הראשית לחזרתה לתפריטים ולתודעה הישראליים. העוגה, שכבר מזמן אפשר למצוא אותה ברחבי עסקיהם של האימפריה הברודואית ובסניפי הבייקרי, עדיין הכי טעימה לנו בישיבה בקופי בר, כמו פעם. ועל מה כל המהומה? זו עוגת גבינה אפויה פשוטה למדי, קלאסית ולא מתחכמת - איכותית ומדויקת כפי שהתכוון משורר עוגות הגבינה. אפילו מרכיביה פשוטים: מגבינת הסקי הלבנה והחלקה ועד גבינת השמנת. אבל כשיש יד טובה ומתכון מנצח שלא זז במילימטר זה שנים, ברור למה כל כך הרבה חיקויים יש למנה הזו אך שום דבר אינו מתעלה על המקור. 

עוגת גבינה של קופי בר
תומר פירסט

מחיר: 38 שקלים
קופי בר - לכל הפרטים

המקורית: יאפאן

מה עושה עוגת גבינה בביסטרו יפני? האמת היא שהעוגה במסעדה של השף יובל בן נריה, היא אולי הכי לא "קלאסית" שפגשנו ברחבי תל אביב. לפני הכל, היא נראית ומוגשת יותר כמו קרם ברולה ואף בתפריט נקראת 'ברולה "עוגת גבינה"' (כך לשון התפריט). העוגה כאן עשויה מיוגורט, קראמבל תות שדה וקרם תותים ומלווה בעלים ירוקים נעימים שמתחברים היטב לקינוח נהדר. המרקם קרמי מאוד ופחות 'עוגתי', למי שזקוק ממש לטעום את המקור, אבל עצם זה שהיא קצת מזכירה פלאן או קרם ברולה עם פירורי בוטנים ועלים, הופך אותה לאחת היציאות המקוריות בעיר.

עוגת הגבינה של יאפאן
תומר פירסט

מחיר: 38 שקלים 
יאפאן - לכל הפרטים

קלילות היא שם המשחק: אריא

מסעדת אריא של השף גיא גמזו, נמצאת ללא מעט אנשים מתחת לרדאר וחבל. היא מציעה תפריט מגוון ומעניין בלי מהפכות גדולות - אבל דווקא עוגת הגבינה שלה, 'עוגת גבינה ניו יורק' - היא אחת מהשונות והמרעננות במבחן הטעימה הזה. העוגה עשויה מבסיס סבלה שקדים וגבינה קלילה (יחסית), ומוגשת עם פרי מתחלף (הפעם אננס) וסורבה מנדרינה - דבר שהופך אותה ליוצאת מגדר הרגיל, בין רכות לפריכות, בין מתיקות לחמיצות, היא בכל זאת שומרת על איזו קלילות ורעננות. כאן למדנו שוב, דברים טובים באים במנות קטנות.

עוגת הגבינה של אריא
גל זהבי

מחיר: 48 שקלים 
אריא - לכל הפרטים 

אי אפשר להפסיק לאכול: ביסטרו גרינברג

הביסטרו באזורי חן שמשלב בתוכו את ניו יורק, פריז ותל אביב מציע מקום וצוות נעימים וחייכנים. עוגת הגבינה מורכבת משמנת חמוצה, קרים צ'יז (40%) על בסיס בצק חמאה וגרידת לימון, מלווה בסירופ קרמל, קרם טופי וקראמבל עוגיות בתחתית. מדובר במנה בגודל בינוני שנראית נהדר, אמנם בביס הראשון היא מתעתעת ומרגישה שמנה למדי אבל בשורה התחתונה זו עוגה שפשוט אי אפשר להפסיק לאכול. 

עוגת הגבינה של ביסטרו גרינברג
תומר פירסט

מחיר: 42 שקלים 
ביסטרו גרינברג - לכל הפרטים



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו