יום העצמאות 2019: איפה לקנות בשר לעל האש?

קצביות שמעשנות את הבשר במקום, מעדניות שיגלו לכם נתחים שלא הכרתם וכאלה שפשוט ימכרו לכם בשר - הרשימה הכי חשובה שלכם ליום העצמאות

עכבר העיר
שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
בשר של דרום אמריקה
קרניבורים היכונו! בשר של דרום אמריקהצילום: עפר ויזל
עכבר העיר

זיקוקים בשמי ישראל, איומי ספריי קצף ברחובות, תפוחים מסוכרים או צמר גפן מתוק בדוכנים ולהבות אש מרקדות לתנועות הנפנוף למחרת. יום העצמאות הוא אומנם יום חגיגות למולדת האהובה אבל בתכל'ס, וכמו בכל חג בישראל, הדגש הוא על מה שנכנס לבטן. ה"על האש" המסורתי ביום העצמאות הוא מעבר לארוחה מושחתת באוויר הפתוח - הוא הזדמנות להפגין כישורי גריל-מן מעולים באווירת יום הולדת ואיכות הבשר תקבע את טיב החגיגות. כדי שתוכלו לחגוג כפי שמגיע למדינה (ולכם) ריכזנו עבורכם את רשימת האטליזים הכי מרגשים שישדרגו את ה-BBQ הסטנדרטי שלכם ואת רמות ה-B-12 בדם. סדרו פחמים, הדליקו גפרורים ויאללה לנפנף.   

» יום העצמאות 2019 - לכל האירועים
» מסיבות יום העצמאות ברחבי הארץ
» הופעות יום העצמאות: כל במות הבידור
» על האש: כל המתכונים ליום העצמאות
» מה עושים עם הילדים ביום העצמאות?

תל אביב

מרקטו

מעבר להיצע בשרים מטורף, במרקטו תמצאו את כל השדרוגים שיהפכו את ה-BBQ האישי שלכם למקור קנאה בקרבת שכניכם הממנגלים. לצד נתחי בקר שגדלו בצפון, טלאים מעמק יזרעאל ובשר לבן איכותי, תמצאו במרקטו רטבים כמו מחית טנדורי הודית שתלך מעולה עם עופות, או רוטב חריף אש מפלפל פירי פירי לאמיצים בלבד. מי ששומר כוחות למרתון הנפנופים ישמח לגלות שלמרקטו יש חנות אינטרנטית לא פחות מרגשת, בה תוכלו לבחור בקפידה את הנתחים המיועדים לחגיגת יום ההולדת. שירות המשלוחים של המקום יסגור את הפינה לקרניבורים העצלנים שבכם.  

מחירים: נתח אנטרקוט טרי (175 שקלים לקילו); נתח קצבים טרי (155 שקלים לקילו); טיבון טלה (145 שקלים לקילו); צלעות טלה (189 שקלים לקילו); קבב נענע וצנוברים (79 שקלים ל-12 יחידות); בייבי ריבס לבן (109 שקלים לקילו); צ'וריסוס לבן (40 שקלים ל-6 יחידות); נקניקיות מרגז (65 שקלים ל-10 יחידות) ועוד. 

מרקטו - אהרון בקר 8 / בזל 30 / וקינג ג'ורג' 77 תל אביב. לא כשר.

בשר של מרקטו
כל מה שצריך למנגל מושלם. מרקטוצילום: Mercato Online

חוות צוק

במעדנייה רחבת הידיים שהתמקמה בסמוך למסעדת "חוות צוק" ברמת אביב תמצאו היצע רחב עד מסעיר של נתחי בשר טריים מהחווה, עוף אורגני ונקניקיות בעבודת יד שמכינים במקום, לרבות פתרונות יצירתיים שיקלו על ההכנות. בין האחרונים תמצאו למשל, רוסטביף סינטה מוכן ופרוס, שיפודי פרגית עם או בלי תיבול (למי שרזי המרינדה זרים להם) ואחרים. 

מחירים: שיפודי פרגית, מתובלים או לא (65 שקלים לקילו); הקבב של תומר (72 שקלים ל-16 יחידות); ספייריבס טלה (89 שקלים לקילו); מארז המבורגר (85 שקלים ל-8 יחידות במשקל 120 גרם הקציצה); המבורגר מבשר וואגיו (95 שקלים ל-4 יחידות במשקל 180 גרם); חטיפי אסאדו (29 שקלים למארז במשקל 400 גרם); נקניקיות בוטיק שמייצרים במקום, ביניהן נקניקיות עם גבינה ותימין, מרגז או נקניקיות כבד בקר ואריסה, נקניקיות ילדים ועוד (כ-81 שקלים ל-8 יחידות) ועוד.  

חוות צוק המעדניה - משה פרלוק 5, תל אביב. לא כשר.

חוות צוק המעדניה
צילום: יעל אילן

מיטמרקט

המיטמרקט בשוק הכרמל הוא גן עדן לקרניבורים שרודפים אחר ריגושים בדמות אומצה. השף ירון קסטנבוים לוקח את התשוקה לבשר צעד אחד קדימה ומפגיש אותה עם נתחים מיוחדים שגם חובבי הבשר המושבעים עשויים לא להכיר. אם נתחים כמו דנבר קאט, ספידר, סקרט, פלאנק, מוח עגל או שקדים זרים לכם, אוצו רוצו אל המיטמרקט בשוק הכרמל לקבל חינוך הולם. ה"על האש" השגרתי לא ישוב להיות כשהיה. כמובן שעל הדרך נפציר בכם לעצור גם במסעדת המקום M25, ממוקמת 25 מטרים מהקצבייה, כי איך אפשר להתאפק.

מחירים: פורטרהאוס (115 שקלים לקילו); סקרט, נתח קצבים (135 שקלים לקילו); אנטרקוט (200 שקלים לקילו).

מיטמרקט - יום טוב 3, תל אביב. לא כשר.

מיטמרקט
איכות עם נגיעה של שף. מיטמרקטצילום: ירון ברנר

מיט בוטיק - הקצבייה של איציק הגדול

"מיט בוטיק", שנפתחה לפני פחות משנה, היא המעדנייה-קצבייה-אטליז שעמלו עליה האנשים העומדים מאחורי שיפודיית "איציק הגדול" ביפו קרוב לשנתיים וחצי. במהות, המקום מתבסס על בשר וואגיו, זן בקר יוקרתי שמקורו ביפן ומגדלים אותו גם במערב אוסטרליה. ברמה המקומית, מייבאים את הזן (שנחשב מהטובים בעולם) במשקלים קטנים ומגדלים בארץ במשך 20-22 חודשים. בפועל, מיט בוטיק היא הקצבייה היחידה כרגע שמוכרת את הזן ברמה המסחרית, לכן אין זה מן הנמנע שהוא הפך לגאווה מיובאת-מקומית, כשאפשר למצוא כאן בשר וואגיו במספר אופנים - טחון להמבורגרים וקבבים איכותיים ומיוחדים בטעמם, אבל גם בנקניקיות החריפות כמו גם כסטייקים. מעבר לזה, תמצאו כאן גם צלעות טלה ובשר טלה מקומי, וכל הבשרים כאן מקוצבים, כלומר נקיים משומן, לכלוך או גידים. תמצאו כאן גם מוצרים נלווים לבשר - מתערובות תיבול, פחמים, יינות מקומיים, סכינים או מחבתות ועד שבבי עץ למעשנת או לתנור, עשויים מחביות קוניאק, יין או ויסקי שמקנים ארומות ייחודיות לנתחים.

מחירים: מוצרי הבישול של הוואגיו (נטחנים לעיני הלקוחות, למען הסר ספק) נעים סביב 69-75 שקלים לקילו; 89 שקלים להמבורגר מבשר וואגיו וכן 89 שקלים לנקניקיות יפניות, בעוד סטייק מוואגיו ינוע כבר סביב 300 שקל לקילו. יקר להבהיל, אולם פה ממהרים לסבר את האוזן עם נתונים לפיהם בלונדון המחיר מאמיר כבר ל-400 פאונד. הכל יחסי, כמו שאומרים.

מיט בוטיק, הקצבייה של איציק הגדול - דוד רזיאל 2, יפו. שחיטה כשרה (לא מוכשר).

קצב אוחז נתח בשר נא במעדנייה החדשה
הכל סביב בשר, מיט בוטיקצילום: שי אוחיון

אבו חלווה

האטליז היפואי יצא לדרך בשנת 1995 על ידי האחים חליל וסאלח אבו חלווה, אבל היה מוכר בעיקר לחובבי בשר מתקדמים שסיפרו עליו והעבירו את השמועה מפה לאוזן. אחר כך גילו את המקום השפים שהפכו אותו במשך שנים לתחנת חובה בהצטיידות בבשר טוב ומכאן הדרך להפוך למוסד הייתה קצרה. אצל אבו חלווה משתמשים בעגלים וטלאים ארץ ישראלים בלבד, כשהם מפורקים ומיושנים במקום, כל נתח לפי צרכיו – אם ביישון יבש, בצלייה או בוואקום. אמרו איזה נתח תרצו מהטלה ותמצאו כאן הכל - מצלעות ושוק דרך אוכף, כתף וצוואר. מצד הבקר האחים מתמחים בחלקי פנים כך שתקבלו מנה מצוחצחת הביתה. הבונוס: תערובת קבב טרי מבשר משובח בתיבול לבנוני שנטחן מול העיניים. טרי מזה – אין.

מחירים: נתח אנטרקוט טרי (160 שקלים לקילו); נתי סינטה טרי (119 שקלים לקילו); קבב בעבודת יד (65 שקלים לקילו); צלעות טלה (135 שקלים לקילו); פילה עגל טרי (179 שקלים לקילו).  

אבו חלווה - יפת 142, יפו. 

נתחי בשר ב"אבו חלווה"
אטליז ששפים אוהבים: אבו חלווהצילום: באדיבות המקום

אטליז לאטי

אטליז לאטי הוותיק ממוקם בשוק התקווה האותנטי וזה המקום שכל השכונה קונה בו בשר. האטליז שאחראי גם על המותג "מעדני הטלה" מספק בשר טרי, איכותי עם שירות חם ואדיב ומבחר בשרים משובב לב. כל זה עם הריחות, הצבעים והשמחה שכה מאפיינת את שוק התקווה.

מחירים: קבב (50 שקלים לקילו); פרגיות (60 שקלים לקילו); אנטרקוט (130 שקלים לקילו); שקדי עגל (160 שקלים לקילו); נתח קצבים (130 שקלים לקילו); צלעות כבש (150 שקלים לקילו).

אטליז לאטי - שוק התקווה, האצ"ל 22, תל אביב. כשר.

טריגר בוצ'ר אנד בר

"טריגר בוצ'ר אנד בר", היא מעדנייה וקצבייה שכוללת ויטרינה ייחודית ליישון הבשר, בנויה לאורך קיר החנות, כך שהעוברים והשבים יכולים לצפות בתהליך יישון הבשר בהתהוות, לראות באיזה שלב נמצא כל נתח ולבחור את החתיכה האהובה. תמצאו כאן מגוון סוגי בשר מקומי, מגיע מרמת הגולן, ונתחים כמו אנטרקוט, טיבון ופריים-ריב, לצד נקניקים, המבורגרים, עוף ונקניקיות. בנוסף, תמצאו מוצרים משלימים לארוחה הבשרית האולטימטיבית, דוגמת רטבי בשר קלאסים וביתיים כמו צ'ימיצ'ורי, פברה וצ'אטני. הקצבייה מציעה גם אפשרות של אכילה במקום, עם תבשיל אסאדו חם ברוטב ציר בקר שמוגש בתוך לחמניית באן מאודה כמו גם כריכי בשר או מנות בשר ותפודים. 

מחירים: אנטרקוט על עצם מפטמה, גידול וואגיו מקומי (280 שקלים לקילו); שפיץ שייטל מבשר וואגיו (259 שקלים לקילו); קבב טלה בתערובת ראס אל חנות (100 שקלים לקילו). 

טריגר בוצ'ר בר - שרונה מרקט, קלמן מגן 3, תל אביב. לא כשר.

טריגר בוצ'ר אנד בר בשרונה מרקט
בשר לקחת הביתה או לאכילה במקום, טריגר בוצ'ר ברצילום: אדם שרז

ידע הבשרים

ידע הבשרים הוא אטליז הידוע בנתחים מעולים תוצרת הארץ, אך יותר מהכל מוכר בשל מקצועיותו של רפי אהרונוביץ', הבעלים ושף שמתמחה בבשר ששמו הולך לפניו. אהרונוביץ' יסייע לכם לבחור את הנתח המושלם עבור יום העצמאות ויצייד אתכם בהנחיות מדויקות כיצד לייצר פיסת גן עדן שתיצלה ותעלה מן הגריל. אתם רק צריכים להופיע.

מחירים: קבב בתיבול בלקני עם בצל מאודה, פלפל אנגלי וקינמון (99 שקלים לקילו); סינטה לבן ללא עצם (90 שקלים לקילו); קבב רומני (99 שקלים לקילו); נקניקיות חזיר, עוף או עגל (65-88 שקלים לקילו); נתח אנטרקוט (188 שקלים לקילו). 

ידע הבשרים - טאגור 38, תל אביב. לא כשר.

ידע הבשרים
המקדש הקטן של רפי אהרונוביץ'צילום: דודו בכר

הקצבייה של מיט קיטשן

לקראת יום העצמאות ה-71 של מדינת ישראל, מסעדת השף הכשרה MeatKitchen של השף נדב נצר משיקה מעדניית בוטיק שמציעה מגוון נתחי בשר מגוונים וכשרים. בקצביית הבוטיק של המסעדה תמצאו מבחר בשרים מגידולים מקומיים במספר קטגוריות: עוף, בקר ומוצרי פרימיום ייחודיים דוגמת נתחי אנטריקוט על העצם בעלי טעמי צלייה נוכחים בזכות תהליך היישון. הקצבייה במסעדה כוללת חדר יישון ובו נתחי הפריים ריב למשל, עוברים משיחה של שומן אווז ויישון במשך 30-45 ימים, עבור מי שבאמת רוצים להשקיע בנפנוף עילאי ומתנשא ביום העצמאות הנוכחי.

מחירים: נקניקיות מרגז (69 שקלים לקילו); קבב (79 שקלים לקילו); פרגיות (60 שקלים לקילו); פילה בקר (190 שקלים לקילו); סינטה (139 שקלים לקילו); אנטריקוט (165 שקלים לקילו); פריים ריב (158 שקלים לקילו); צלעות טלה (240 שקלים לקילו); חזה מולארד (129 שקלים לקילו); כבד אווז (250 שקלים קילו) ועוד. 

הקצבייה של מיט קיטשן - יגאל אלון 65, תל אביב. כשר. 

נתחי בשר בקצביית מיט קיטשן הכשרה
כשר ועילאי, הבשר בקצביית מיט קיטשןצילום: אביתר אטיאס

מרכז

איוו

איוו היא הפנינה ירושלמית לבשר שמחברת בין מעדנייה עמוסה בכל טוב יחד עם אטליז שמציע מנעד נתחים מצוינים. למקום קהל מעריצים, בעיר הבירה ומחוצה לה וזאת בזכות הטיפול המקצועי בנתחי הבשר, המבחר הגדול והאיכותי ותהליך יישון הבשר המדוקדק שעוברים הנתחים. לאיוו יש גם דיינר המבורגרים מושחתים במיוחד שמחייב קפיצה לאלה שמבקרים בבירה.  

מחירים: המבורגר איוו (22 שקלים ליחידה); פורטרהאוס (229 שקלים לקילו); סינטה עגלות ביישון ייחודי (199 שקלים לקילו); צ'וריסוס או מרגז (99 שקלים לקילו); קבב טלה (89 שקלים למארז, כ-750 גרם).

איוו - שמאי 7, ירושלים / נמל תל אביב 9, תל אביב. לא כשר.

נתח של איוו
מומחיות ירושלמית. נתח של איווצילום: מילי- קודו דיזיין

אטליז לגזיאל

האטליז הכשר של דוד לגזיאל פועל כמעט 50 שנה והוא מוקד עלייה לרגל לחובבי בשר. הנתחים של המקום מפורסמים בקבוצות קרניבוריות אדוקות ובין קהל המעריצים תוכלו למצוא את השף מאיר אדוני שאת הבשר הכי מובחר במסעדותיו הוא היה מזמין מלגזיאל (עד שנסגרו). המומחיות של הקצבייה היא נתחי הטלה שמקבלים כאן זרקור מיוחד, אבל צוות המקום ישמח לעזור לכם עם כל שאלה ובקשה. חובבי נקניקיות איכותיות וטובות ישמחו לגלות כאן מבחר מעניין בייצור עצמי של הלגזיאלים.

מחירים: טלה (140 שקלים לקילו); אנטרקוט (190 שקלים לקילו); פרגיות (80 שקלים לקילו); מגוון נקניקיות בייצור עצמי כולל מרגז וצ'יפוטלי (70 שקלים לקילו); קבב (80 שקלים לקילו).

לגזיאל - עוזיאל 83 רמת גן. נחשון 28 בפתח תקוה. כשר.

מו ומו רחובות

במבנה עתיק ומרשים בעיר רחובות שוכן לו אטליז מו ומו. ניסיון משפחתי והתמחות של 30 שנה בבשר גורמים אפילו לתל אביבים חשדניים לצאת מהבלוק ולפתוח ווייז. לצד האטליז המסקרן בו מוצגים נתחי בשרים עסיסים שוכנת מסעדת המקום הכה מדוברת. ארוחה במסעדה תגרום לכם לצאת מיד לסיבוב שופינג באטליז הסמוך וקפיצה לאטליז תגמר בארוחה לא מתוכננת אך כה נחוצה במסעדה.

מחירים: סקירט סטייק, נתח קצבים דק (88 שקלים לקילו); ראמפ סטייק, שייטל (138 שקלים לקילו); פורטרהאוס (198 שקלים לקילו); צלעות טלה (220 שקלים לקילו); ואנטרקוט מיושן על העצם (220 שקלים לקילו). 

מו ומו - הרצל 177, רחובות. לא כשר.

נתח של מו ומו
מומחיות שעוברת במשפחה. נתח של מו ומוצילום: רון סטולוביץ

דרום אמריקה

אם יש קונצנזוס אחד בתחום הבשר: אין על הנתחים שמגיעים מדרום אמריקה. טוב, אולי גם ליפן ואוסטרליה יש עדת אדוקים משלהן שישבעו בשמן. לצד אלו, גרינגוס שביקרו בארגנטינה לנצח ינצרו את הרגע בו טעמו לראשונה בשר דרום אמריקאי אמיתי עם דמעות של געגוע בזווית העין. בקצביית "דרום אמריקה" שנוסדה על ידי מגדל בקר ארגנטינאי אסלי תמצאו את אותם זיכרונות אבודים, בין נתחים. הבשרים בדרום אמריקה מיובאים היישר מהיבשת הלטינית ומיושנים בהתאם לשיטות המסורתיות. בין מוצרי בשר כמו המבורגסה, סלסיצ'טה ונתחי אסאדו משוגעים תמצאו גם גרילים דרום אמריקאים, סירי פויקה, סכינים וכמובן, השותף הנצחי, צ'ימיצ'ורי.

מחירים: אנטרקוט (149 שקלים לקילו); אנטרניה, נתח דק וארוך הסמוך לנתח הקצבים (130 שקלים לקילו); צ'וריסוס (64 שקלים לקילו); אסאדו ללא עצם (88 שקלים לקילו); בריסקט (52 שקלים לנתח) ועוד.

דרום אמריקה - אזור תעשייה טרוגוזין בית דגן / כלבו קיבוץ מגל / כלבו עין חרוד מאוחד / החי"ל 56 מושב נטעים / צומת שילת. כשר.

בשר של דרום אמריקה
מיושן ואותנטי. בשר של דרום אמריקהצילום: עפר ויזל

אלן טלמור

אלן טלמור גואל את הנקניקיות מהמוניטין המפוקפק שלהן ועושה כבוד למלאכת השרקוטרי הכה נדירה בארץ, באופן יחסי. טלמור, שכבר שנים מייצר נקניקיות עסיסיות בעבודת יד, הפך לשם נרדף לאיכות ואם יצא לכם לטעום נקניקייה שהיא לא פחות מתפארת היצירה בארץ, סיכוי סביר ביותר שהוא האחראי לכך. אם מתחשק לכם להפתיע עם שיחוק חדש למנגל, נסו את נקניקיית הבקר בתוספת פיקורינו; נקניקייה חריפה עם שאטה וחוואייג' תימני; נקניקיית "וייסביר" עשויה בשר עגל עם בירת חיטה, דבש וקשיו; נקניקיית טלה ובקר עם שזיפים ביין פורט, ועוד. מלבד מבחר נאה של נקניקיות, תוכלו למצוא אצלו נתחי בשר מצוינים, המבורגרים וקבבים. הזמנות ניתן לבצע באתר האינטרנט לאזור תל אביב והמרכז או לאסוף מהמפעל בראשון לציון.

מחירים: 65-70 שקלים לקילו עבור כל סוגי הנקניקיות.

אלן טלמור - מפעל פלוטיצקי 10, ראשון לציון. יש לתאם הגעה מראש. לא כשר.

הקצביה

בקצביית הבוטיק והמעדניה "הקצביה" הסמוכה לביתן אהרון בעמק חפר, תמצאו קולקציית קבבים, שיפודים ונקניקיות בייצור עצמי במיוחד ליום העצמאות ולכבוד עשור להיווסדה. ליאור קרייצר, מבעלי המקום, מטפל בכל הנתחים, מפירוק הבשר, דרך יישונם במקררי היישון, וכן בייצור, התיבול והאריזה. כשתזונת הפליאו נר לרגליהם, שמים הבעלים דגש מרכזי על הבשר, איכותו ועל שימוש במוצרים טבעיים בלבד, ללא תוספים כחומרים משמרים, כימיקלים ואפילו גלוטן. תמצאו משל, נתחי בשר ל"על האש" כמו סינטה, צלעות טלה, נתח קצבים, וכן נתחים שלמים ובזמני יישון שונים שמוצעים מפורקים וארוזים. 

מחירים: בין הנקניקיות וממוצרי יום העצמאות - נקניקיות בקר וצ'דר (79 שקלים לקילו); נקניקיות פליאו ילדים עם בקר, שומן בקר ותבלינים (79 שקלים לקילו); נקניקיות מרגז פליאו עשויות בשר טלה ובקר (79 שקלים לקילו); ונקניקיות צ'וריסוס (79 שקלים לקילו); בין הקבבים - קבב בקר, שומן טלה, פטרוזיליה, שום ובצל (59 שקלים לקילו); קבב טלה,  עשוי 50% בשר בקר ו-50% בשר טלה (69 שקלים לקילו); וקבב ספיישל, עשוי 100% בשר טלה עם צנוברים, עגבניות, בצל, שום ופטרוזיליה (79 שקלים לקילו). בנוסף, תמצאו גם המבורגר מבשר טרי הנטחן במקום (79 שקלים לקילו); ומנעד שיפודים כמו שיפודי אנטרקוט (170 שקלים לקילו); שיפודי סינטה (139 שקלים לקילו); ושיפודי לבבות (59 שקלים לקילו). 

הקצביה - מרכז מסחרי ביתנ'ס, מחלף חבצלת, עמק חפר. לא כשר. 

קבבים משובצים עגבניות ופטרוזיליה ב"הקצביה"
קבבים בתוצרת עצמית, הקצביהצילום: איתן וכסמן

צפון

לימוזין

בפסטורליה של עמק יזרעאל טובלת מסעדת לימוזין, שמשלבת אטליז בשרים מקומי ואיכותי עם מסעדה קרניבורית במיוחד. הנתחים בלימוזין מיושנים באוויר הפתוח, מקבלים טיפול מסור מצוות הקצבים ונבדקים בעונג רב טרם מכירתם בחנות. מלבד קבב הטלה המפורסם של המקום, תמצאו שם גם מגוון נתחי בקר, עוף וטלה במחירים נוחים ומפתים. במקרה והמבחר הגדול מבלבל אתכם, תוכלו להרהר על עתיד הגריל מול הנוף הנשקף ממסעדת המקום.

מחירים: טיבון (170 שקלים לקילו); אנטרקוט (186 שקלים לקילו); צלע אנטרקוט על העצם (170 שקלים); לימוזין קאט (170 שקלים לקילו); פיקניה (115 שקלים לקילו); קבב טלה או עגל (62 שקלים לקילו); המבורגר, נקניקיות עגל פיקנטיות או נקניקיות עוף (62 שקלים לקילו) ועוד.

לימוזין - חורש האלונים 1, רמת ישי - 58. לא כשר.

בשר של לימוזין
חומרי גלם שמקבלים טיפול מסור. לימוזיןצילום: באדיבות לימוזין

מושבוצ

מסעדת "מושבוצ" שברמת הגולן הוקמה בשנת 2007 כפאב עם אוכל, אבל ברבות השנים עברה מהפכה של ממש וכיום היא לא רק מסעדת בשר, אלא גם מנושאות הדגל של "פארם טו טייבל". מעבר לירקות שגדלים במשק המסעדה, בשנים האחרונות חבר השף והבעלים ארז רגב למגדל הבקר יוחאי שניידר שמשקו נמצא אף הוא בגולן וכיום הוא ספק הבשר היחיד למקום בתקן חי בריא. עם הזמן פתחו השניים קצבייה במסעדה ממנה יוצאות המנות למסעדה וכן לקהל שמעוניין בבשר לעל האש או למנגל בצפון.

מחירים: טבחי המסעדה וקצביה הם אלו שמיישנים את הבשר, מנקים ופורסים את הנתחים אותם ניתן לרכוש במקום וחוץ מקלאסיקות מסורתיות כמו סינטה (179 שקלים לקילו) ואנטרקוט (199 שקלים), תמצאו פה פורטרהאוס (169 שקלים), ניו יורק סטייק, פריים ריב (169 שקל), שייטל (119 שקל), נתח קצבים (119 שקל), אסאדו (69 שקלים), פילה (199 שקלים), דלמוניקו (159 שקלים), צלעות טלה (159 שקל) וכיוצא באלה. 

מושבוצ, מושב רמות, רמת הגולן. לא כשר.

מרינדו  

אי שם בצפון הארץ, סצנות המערב הפרוע של ווסטוורלד הן לא פנטזיית תסריטאים, אלא אורח החיים האמיתי של הקאובויים הישראלים מבית מרינדו. כבר 15 שנה מתמחים במרינדו בגידול בקר בשטחי רמת הגולן ומספקים בשר מקומי לקשת של מסעדות וחובבי בשר מורעבים. את הבשר של מרינדו אפשר למצוא במקומות שונים ברחבי בארץ ובחלקם תוכלו לשבת גם לארוחה מבוססת אותם נתחים שתבחרו, היישר מהקצבייה. 

מחירים: אנטרקוט מפרה מבכירה (199 שקלים לקילו); צלעות טלה (139 שקלים לקילו); צ'וריסוס (69 שקלים ל-4-5 נקניקיות, כ-600 גרם); המבורגר עגל או טלה (89 שקלים); חטיפי טלה (99 שקלים לקילו); שיפודי שייטל עגלה (109 שקלים לקילו) ועוד. 

מרינדו - קיבוץ עין גב / אוסישקין 56, ויצמן 6 רמת השרון / מתחם G יקנעם / שרונה מרקט תל אביב לא כשר.

מרינדו
היישר מהחווה. מרינדוצילום: רון שלף

אטליז בר בשר

לא מעט מעריצים יש לאטליז שנפתח בשנת 2006 בפינה קטנה בצומת מחניים ובשנת 2014 עברו דירה אל צומת הגומא, כי קהל האזור גילה את המקום ומאז עמוס פה במיוחד ויש המוכנים להישבע שההמבורגר שלו (בעיקר זה עם הגבינה הכחולה) הוא מהטובים שניתן למצוא. אנחנו בדקנו דווקא נתחים אחרים שהיו לא פחות מוצלחים. בר בשר מתמחה בבשר בקר מקומי, כלומר מהגולן בלבד, שמתיישן במקום. כמו לא מעט מקומות מהסוגה, גם בר בשר החל כמקום קטן שהתעסק בבשר ויישונו בלבד (לרבות הקפדה על תו התקן של "חי בריא") ועם הביקוש והתיאבון התרחבה פעילות המקום גם למעדנייה שמציעה גם גבינות, פסטות ויינות מהאזור ובקיצור, כל מה שצריך להשלמת הארוחה. 

מחירים: אנטרקוט ישראלי (188 שקלים לקילו); סינטה (140 שקלים לקילו); אנטרקוט אמריקאי טרי (170 שקלים לקילו); קבבים שונים (85 שקלים לקילו); נקניקיות שונות (80 שקלים לקילו); שוק טלה של "חי בריא" (150 שקלים לקילו); קבב "חי בריא" (100 שקלים לקילו). 

בר בשר - צומת הגומא. לא כשר

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ