טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

בעקבות הנתח: מסעדות הבשר הטובות בשרון

נתח קצבים שרוחש על הגריל, משתאות אבירים, המבורגרים עצומים וגם איזה אנטריקוט נחמד - מסע באזור השרון בסימן קרניבורי

תגובות
אסור לפספס. מסעדת יומנגס
מוטי מילרוד

אם אתם צמחונים או טבעונים הכתבה הבאה לא בשבילכם (אלא אם יש לכם הרהורי כפירה). השורות הבאות יציגו נתחים גדולים, עסיסיים ורוחשים על הגריל, כאלה שנוגסים בהם עם כל השיניים. בשר הוא תשוקה, יעידו העוסקים בתחום (ממסעדנים דרך גרילמנים, פיט-מאסטרים וקצבים). לא מדובר בסתם מזון שאוכלים כדי לשבוע או לחיות. האמירה הזאת נכונה תמיד, ואולי בפרט עבור תושבי השרון, שהוותיקים שבהם עוד מבכים את לכתה בטרם עת של מסעדת הבשר המעולה פורטרהאוס, ששכנה באזור התעשייה הקטנטן בתל מונד. איכשהו יצא שאזור השרון ועמק חפר מתהדר במוסדות של בשר. לרוב לא מדובר במסעדות סטנדרטיות שתוכלו למצוא בכל רחבי הארץ, אלא במעין מסבאות או פונדקי דרכים עם מעשנות ושלל מתקני צלייה, עישון ובישול, כך שמדובר בחוויה גסטרונומית ולא רק קולינרית.
המחירים בכתבה עלולים להשתנות.

» הצ'יפס מאמסטרדם נוחת בפלורנטין
» ארוחות הבוקר הכי טובות בתל אביב
» בית הקפה התאילנדי הראשון בעיר
» הפינות הטעימות של ירושלים
» הקרואסוניה הסודית שאתם לא מכירים
» הסצנה הקולינרית המפתיעה במתחם הבורסה

אלבמה ו-B12: אמא ובנות 

בראשית הייתה אלבמה. דובי  שטיינברג, חובב בשר רציני, פתח לפני כמעט עשור מקום קטן עם מעשנה גדולה באזור התעשייה הישן בנתניה. חוץ מבשר וכמה תוספות נלוות לא הגישו פה כלום, וכך עד היום. רוצים שתייה? תביאו מהבית. רוצים קינוח? כנ"ל. באלבמה מגישים נתחי בשר נטו. המסעדה קטנה ומבוקשת מאוד. כמה מבוקשת? כשהתקשרתי בתחילת יולי להזמין שולחן לארבעה קיבלתי מקום לסוף ספטמבר. אחרי כמה שנים של תפעול המעשנה האדירה שבמקום מאס שטיינברג בשגרה, מכר לחתנו את המקום ואת המוניטין והמיר את הבשר בדגים. הוא יצא לשיט בן שנתיים על סיפונה של יאכטה.

אז אלבמה עדיין חיה ובועטת (ומבוקשת כאמור), אבל יש לה צאצאים מוצלחים. הסנונית הראשונה שהקים שטיינברג עם שובו הייתה מסעדונת זעירה בשם B12 במתחם ביתן אהרון על כביש החוף. כמה שנים של יופי של בשר הובילו לדור הבא: סניפים נוספים של B12. לפני כמה חודשים נפתח סניף קטן המעוצב כקרון רכבת מדליק באזור התעשייה החדש בנתניה, ולפני כמה שבועות נפתח הסניף הל אביבי, הראשון מחוץ לשרון. השיטה שונה מזאת של אלבמה המיתולוגית: אם באלבמה אתם מפקידים את גורלכם בידי הגרילמן ונהנים מהנתחים שיוצאים מהמעשנה (מ-130 שקל לסועד לכחמישה סוגי בשר, בהם סינטה, פיקניה, נתח קצבים, כתף טלה, בשר לבן, אסאדו, צלעות, וכדומה), ב-B12 מזמינים רק מהתפריט. 

ובכן, אני גאה לבשר שמצאתי את ההמבורגר הכי טוב בסביבה (ואולי בארץ). והוא מוגש ב-B12 בסניף פולג בשם המבורגר ריב אנטריקוט (52 שקלים). מדובר בהמבורגר לא שגרתי במרקמו ובטעמו, והוא מאופיין בטעם מעושן. ההמבורגר החלומי הזה מוגש בתוך לחמניית ג'פרנה, שהיא שילוב של ג'בטה ופרנה מרוקאית עסיסית, שסופגת היטב את כל הג'וס. ההמבורגר מגיע עם רוטב על בסיס צ'ימיצ'ורי וירקות. תוספת של תפוח אדמה אפוי או סלק בתשלום נוסף (12 שקלים). זה ענק – 320 גרמים שלמים – וטעים בצורה בלתי רגילה. גם יתר הנתחים זוכים ליחס חם ואהב מידיו של אלעד ארג'ואן, הבעלים של סניף פולג. הפיקניה עסיסית ומתומחרת בהוגנות מפליגה (340-300 גרם ב-65 שקלים בלבד), ונתח הקצבים היה נימוח ולא סיבי בכלל (וגם מתומחר בהוגנות, 340-300 גרם ב-68 שקלים). יש גם סינטה עגל ואנטרקוט עגל המוגשים בנדיבות ומתומחרים בצניעות (94-84 שקלים ל-350-300 גרם של אהבה).

» אלבמה – פנקס 47, נתניה / B12 פולג – גיבורי ישראל 22

בשר לא שגרתי. מסעדת B12
ערן לאור

המעשנה: אפשר לאכול עם הידיים

המעשנה במושב ינוב בשרון היא גן עדן לקרניבורים. זיו רודר, חובב בשר מושבע, הקים את המקדש הזה לפני כשנתיים (אחרי השתלמות טעימה בארצות הברית), ומאז הוא מארח אנשים כמוהו. בחצר, הפעילה בקיץ, באביב ובסתיו (בחורף יושבים בתוך המבנה הכפרי), ניצבים ארבעה שולחנות אבירים גדולים מעץ (שזיו ואביו שייפו והתקינו בעצמם) ועליהם עולים בזה אחר זה נתחי בשר עסיסיים ומשובחים, שמפיקה המעשנה הענקית שבפנים. אגב, גם אותה תכנן ובנה רודר עם אביו. אין פרגיות או עוף (אלא אם מבקשים מראש) אלא הרבה מאוד בקר וגם אווז וטלה עם מעט מאוד תבלינים או הסחות דעת. גם התוספות – ירקות צלויים – מבלים טוב-טוב במעשנה ומאופיינים בטעם נימוח ומתקתק של מדורה.

אין תפריט (יש עסקית צהריים במחיר 95-75 שקלים לסועד) אלא בחירה בין שלושה מסלולים: מסלול של חמישה סוגי בשר, מסלול של שישה ומסלול של שבעה, לאמיצים (250-150 שקלים לסועד). הנתחים מגיעים בסדר אקראי, בהתאם למה שהפיט-מאסטר דימה מוריד מהאנקולים שנצלים לאטם במעשנה. בין לבין יש סלט גינה טרי, שתייה בהתאם למסלול שבחרתם, ירקות, אורז, תפוחי אדמה ואפילו קינוח, אבל המלצה שלנו – תתמקדו בבשר ואל תתפזרו, על אף הפיתוי. בזה אחר זה הגיעו שוק אווז, בריסקט – חזה בקר, סינטה, נתח קצבים, אסאדו ואחרים. הכל היה עסיסי, כי צלייה ארוכה, לעתים של 24 שעות, עושה רק טוב לבשר. טבלנו בחרדל הביתי והחריף והתענגנו על כל ביס. גולת הכותרת היא אירועים פראיים שעורכים במקום, בהם משתה אבירים ואירועי קרניבורים, הנערכים מפעם לפעם במעשנה ובהרשמה מראש. אז משמיש רודר גם את המתקנים בחצר: צולה בשרים בבור (מדפונה), מסובב טלה שלם על שיפוד עצום מעל מדורה, מתקין פויקה, ומעשן דגי סלמון בדוד עישון מיוחד, ומגיש הכל כיד המלך, בליווי בירות ישראליות ויינות. חוויה, לא רק סעודה. אה, ויש שיחוק: 5% הנחה למי שמפקיד את הטלפונים אצל המארחת בתחילת הסעודה. סלפי עם אסאדו תצלמו כבר במקום אחר. קינוח מוס שוקולד חתם את חוויית גן העדן הזאת.

» המעשנה - נתיב הזית 88, ינוב 

באקארו: אמריקה ברעננה

תו האיכות של מסעדת הבשרים Buckaroo בפאתי רעננה הגיע בדמות השולחן הסמוך – דיברו שם בספרדית ארגנטינאית שוטפת. ואם ארגנטינאים אסלים באים לאכול פה זה מעיד על טיבו של המקום ויותר מכך על טיב בשריו. בבאקארו, שהקים צביקה עשת, יש תפריט רגיל, אבל באנו לחוויית בשרים צלויים במה שמכונה ארוחת טעימות (298 שקלים לזוג למסלול של שישה נתחים ותוספות; יש מסלול למיטיבי לסת בן שמונה נתחים ב-189 שקלים לסועד ושיהיה בהצלחה עם זה). חלק מהבשרים נצלים לאיטם בתנור גחלים וחלקם מעושנים במעשנה על פחמים מעצי הדר במשך שעות וימים וחלק נעשים בשיטת הבישול בוואקום. אחד אחרי השני הם עולים על השולחן על משטחי עץ, בצורה הכי אותנטית שיש. שישה נתחים, מפרגית עסיסית שהושרתה במרינדה, דרך סינטה, נתח קצבים, פיקניה עסיסית, אסאדו, חזה טלה, פילה בקר ועוד, הגיחו מהמטבח. הנתחים לוו בירקות צלויים, חמוצים, סלט ירקות טריים, רטבים בקעריות זעירות ותענוג אמריקאי אדיר לחובבי הקיטש והאייטיז: סלט קולסלאו מתקתק. עונג נוסף (מלבד הבשרים המעולים שנמסו בפה) חווינו עם הגשת הצ'ילי קון קרנה בגרסה המקומית שלו. יאמי לגמרי. הברביקיו ג'וינט האסתטי הזה (בניגוד לרוב מקביליו האמריקאיים המעט מטונפים) שוכן אמנם בלב קומפלקס משרדי היי-טק מסודר, אבל הוא יצרי לגמרי. קינחנו במוס שוקולד לאוכלי פליאו, כי אמריקה זה עד העצם.

» באקארו - זרחין 13, רעננה

ארגנטינה בצלחת. מסעדת באקארו
דודו בכר

יומנגס: מושחתים על היסוד

יומנגס הוא עוד מוסד אזורי מכובד, שלא לומר נחשק. פה גם לא יתנו לכם להזמין מקום, ותוכלו רק להגיע בשעות הפתיחה הדי מצומצמות ולקוות לטוב. בשרון ובעמק חפר יש כבר שני סניפים - בצומת רופין ובכפר סבא - של היכל הקודש הבשרי הזה, שחרט על דגלו הגשת מנות בשר גדולות, מפנקות ועתירות פיצ'קורים על גבול המופרכים. הדגש הוא על המבורגרים מ-200 גרם ועד 600 (!) גרם עם שלל תערובות ותוספות מושחתות עד היסוד: למשל ההמבורגר הפיני כולל, בין היתר חזה מולארד, חזה אווז מעושן, אגוזי קשיו ומזרק מלא במייפל (150-69 שקלים למנה, בהתאם לגודל). ההמבורגר הצרפתי כולל בין היתר כבד אווז, אלא מה, פטריות כמהין, ריבת בצל וחרדל דיז'ון. כל סמלי המדינה על קציצה אחת (132-63 שקליםלמנה, בהתאם לגודל). יש גם המבורגר רגיל (86-47 שקלים), אבל לכאן באים להתפרע עם מנות לא סטנדרטיות בשעות לא סטנדרטיות. יש גם רשימה ארוכה של תוספות שאפשר להוסיף לכל המבורגר וגם מנות צד. מאחלים לכם בהצלחה עם הצנתור.

» יומנגס – צומת רופין ועתיר ידע 1, כפר סבא

שחיתות אמיתית. ההמבורגר של יומנגס
מוטי מילרוד

בשרלה: בשורה מהצפון

אומרים שמסעדת בשר טובה שהחלה כקצבייה היא התהליך הנכון, כי הבשר הוא המלך. בהתאם לסברה הזאת מגיעה לשרון בשורה צפונית בשרית חדשה: לפני כמה שבועות התרחבה רשת הקצביות והסטייק האוס BASARELA ותקעה יתד (או שיפוד ליתר דיוק) בכפר סבא. שי אראל ואלירן אלקיים הקימו את הרשת ב-2005 בצפון הארץ, כולל איטליז בוטיקי בקריית חיים. הסניף החדש גדול ומרווח והתפריט בו מפנק למדי עם מנות דגל כמו פורטר האוס, פריים ריב, ניו יורק סטייק, אנטרקוט, מדליוני פילה בקר, סינטה, המבורגר קצבים ועוד. המלצה שלנו, לכו על ארוחת שיתוף Mix steak במיוחד לחבורות ומשפחות של טורפים: 325 שקלים ל-750 גרם של אנטרקוט, פילה וסינטה. התוספות, אגב, בתשלום. 

» בשרלה - מתחם אושי לנד, כפר סבא

פיטר הומל'ס: מעדנייה שהיא מסעדה

בדרך כלל אין ציפיות נשגבות ממרכז קניות בהיבט הקולינרי. אבל פיטר הומל'ס (על שם השף פיטר הומל), הנחבאת את הכלים, פועלת בשקט בשקט (אך עם ניחוח מטורף) כבר שנים בקניון דרורים הנמצא על כביש 4, מזרחית לאבן יהודה. מדובר במעדנייה מדהימה עם מה שמכונה "יופי של דליקטסים", מגבינות דרך ממרחים, בירות, יינות, דגים וכמובן בשרים מהמשובחים. ובמזל גדול הם גם מציעים ארוחות מהשפע שיש בוויטרינות המגרות. בצהריים (17:00-12:00) יש שלוש אופציות לעסקית, מ-66 שקלים תקבלו המבורגר 200 גרם, נקניקיות שרקוטרי שמנמנות או קבב בג'בטה, ב-76 שקלים תקבלו 200 גרם סינטה, פרגית או המבורגר 250 גרם, ב-86 שקלים יש מנות אסאדו בקר מתובל או המבורגר 300 גרם. הסטייקים, שכמובן אף הם מיושנים ומטופלים היטב במקום, עולים סביב 120 שקלים לנתח. יש מנות כמו סיצ'ה, כבד קצוץ, פלטות גבינות ונקניקים וקרפצ'ו בקר. הכל נצלה ומוכן במקום, חלקו מול עיני הסועדים. בירה צוננת ויש לכם יופי של ארוחה.

» פיטר הומל'ס - קניון דרורים

ביניים: עוד מקומות עסיסיים

בורגר סאלון

רשת בורגר סאלון היא רשת של המבורגריות בפרישה ארצית עם נציגות בשרון: ביקום וברמת השרון. אגב, בעלי הרשת הם הבעלים של חוות לימוזין ברמת ישי, כך שבבשר הם מבינים לעומק ולרוחב. ברשת מגישים המבורגרים מבשר המיושן באוויר ללא אריזות ואקום, והוא נטחן בכל סניף וסניף. השירות הוא עצמי, פשוט ניגשים לדלפק ומזמינים. נוח מאוד עם ילדים או כשממהרים, ועדיין לא רוצים לוותר על אוכל טוב שבבסיסו בשר איכותי וטרי. לצד בורגרים יש כריכי סלופי ג'ו עסיסיים ופלאפל ארגנטינאי, שהוא כדורי בקר מצופים ומטוגנים. מוי כיף. 

מיט אנד ויין - Meat and wine

בכל כתבת אוכל עולה הביקוש למסעדה כשרה וטובה בז'אנר. דווקא בבשר זה לא קשה כי רוב המסעדות המוזכרות בכתבה כלל לא מגישות בשר לבן או בשר עם חלב, אך אין אינן מתהדרות בתעודת כשרות כיוון שהן לרוב פועלות בסופי שבוע. יוצאת דופן באיכותה שגם מתהדרת בתעודת כשרות לתפארת היא מיט אנד ויין בהרצליה פיתוח, המפורסמת בזכות הבשר האיכותי שבה. כשרות – אבל בלי פשרות על איכות. אחת ממנות הדגל, שקשה כבר להשיג במחוזות אחרים, היא כבד אווז עם ערמונים, חמוציות ופולנטה (78 שקלים). יש כמובן סטייקים ומנות בשר נוספות המוגשות במסעדה היוקרתית.

בשר ללא פשרות. Meat and wine
דניאל צ'צ'יק

KAZAN בראסרי

אם כבר בכשרות עסיקנן אז גם קזן היא שחקנית מוערכת בזירה, המציעה מנות בשר איכותיות באווירה נעימה ואסתטית ובנוסף לכל – כשרה. מסעדת קזן ממוקמת במרכז רעננה ומציעה שלל מנות בשר מתוחכמות, כמו טארט טאטן כבד אווז וקורנביף בכבישה ביתית, לצד מנות קלאסיות: המבורגרים שונים והשילוש הקדוש של סינטה-אנטרקוט-פילה (לא במנה אחת, תירגעו). גולת הכותרת היא נתחים גדולים במיוחד המיושנים במקום ומוגשים עם העצם.

שלושת הקצבים

ליד השוק בנתניה פועלת מסעדת שלושת הקצבים ומציעה אווירה קלילה ומגוון גדול מאוד של בשרים. כמעט בכל שעה של היום מלא שם במשפחות צוהלות ובחבורות חובבות בשר. גזרת השיפודים ענפה וכוללת מנות כמו קבב טלה, לבבות, אנטרקוט ופרגית וגם מנות של חלקי פנים עם שמות אקזוטיים כמו אשכי הודו, אשכי עגל, שקדי עגל, שומן כבש, חוט שדרה, טחול ממולא, ועוד. ויש גם נתחים שלמים צלויים, בראשם האנטריקוט הפופולרי, סינטה עגל, צלעות ומנות מפונפנות כמו סטייק רוסיני לצד מנות שווארמה בלאפה ושולחן עמוס בסלטים הכלולים במחיר. לגמרי סדר עולמי חדש.

*#