אהבה על הצלחת: מסעדות רומנטיות ברחבי הארץ

המפות הלבנות במל ומישל, החלל הציורי של המונא והפסטורליות של גוז' ודניאל - המסעדות שעושות נעים בבטן ועוד יותר נעים בלב. מדריך לסועדים המאוהבים

טל לוין וחן בן יוסף, עכבר העיר
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
הכי קלאסי. מל ומישלצילום: דניאל לילה
טל לוין וחן בן יוסף, עכבר העיר

לא שצריך יום מיוחד בשביל להשקיע בזמן איכות זוגי, אבל הוולנטיינס שמעבר לפינה זאת הזדמנות נהדרת בשביל לעשות סדר בנבחרת מסעדות שתספק לכם את המתכון המושלם לדייט מוצלח. אז נכון שלכל אחד יש את הקריטריונים שלו לארוחה זוגית מועדפת, אבל דבר אחד ניתן להגיד בוודאות - אווירה אינטימית לעולם לא יכולה לבוא על חשבון אוכל טוב. על כן הכנו עבורכם רשימה מומלצת ללוקיישנים רומנטיים במיוחד ברחבי הארץ, שגם מחזיקים בתפריטים מהוקצעים וגם ידאגו שיהיה לכם נעים. יום האהבה הנה אנחנו באים!

» כל המסעדות לחגוג בהן בוולנטיינס הקרוב
» המדריך השלם למציאת בייביסיטר לערב הוולנטיינס
» הברים הכי רומנטיים בתל אביב
» מסעדות מומלצות בירושלים
» המסעדות הכשרות הטובות בתל אביב

תל אביב והמרכז

מל ומישל

אם יש מסעדה שכל עוד שעריה פתוחים תהיה חלק מרשימת מסעדות רומנטיות בישראל הרי זאת מל ומישל. בית האוכל האיטלקי הקטן של השף ניר ויימן מתפקד כבר יותר מעשור (!) כמפלט רומנטי ברחוב בן יהודה בתל אביב. עשרה שולחנות (פלוס מינוס), בר קטן, מפות לבנות ותאורה מעומעמת שומרים פה על הכל רך ונעים, בלי לגלוש לקיטש. וזה עוד לפני שהזכרנו את האוכל, שנותן פרשנות עדינה וצנועה לאוכל איטלקי במיטבו. תוכלו למצוא פה מנה מצוינת של ארטישוקים צרובים על פולנטה, מרק בצל (שנמצא בתפריט מתחילת המסעדה) וניוקי בעבודת יד שיגרום לכם למות מאושר.
טווח מחירים: ראשונות - 48-70 שקלים / עיקריות - 92-152 שקלים. 

מל ומישל - לכל הפרטים

מפלט רומנטי באמצע תל אביב. מל ומישלצילום: באדיבות יח"צ

שילה 

ממש מעבר לכביש מ"מל ומישל" שוכנת ה-מסעדה של השף שרון כהן. דגים ופירות ים מרכיבים כאן תפריט מענג, שחלק מהמנות בו הפכו לאגדה (נסו למשל טרטר דג ים עטוף באבוקדו) ובעיקר ביצוע שאף פעם לא מאכזב. כמו התפריט, שבנוי מפתיחים, מנות על הפלאנצ'ה, מנות "בין לבין" ומחבתות - גם לאווירה הרומנטית יש פה כמה וכמה פרשנויות. הבר השוקק, שכיף להשתכר בו מאלכוהול ודגים, המרפסת המרווחת, שנחמד לסעוד בה עם חברים בליל קיץ נעים, והפנים, שמזכיר את המסיבה הכי טובה שלא הייתם בה. 
טווח מחירים: ראשונות - 22-79 שקלים / ביניים - 54-98 שקלים / עיקריות (יכול להשתנות בהתאם לדג ומשקלו) 84-168 שקלים.

שילה - לכל הפרטים

מסעדת הדגים הרומנטית בתל אביב. שילה של שרון כהן צילום: תומר אפלבאום

הוטל מונטיפיורי 

שולחנות שחורים, מפות לבנות, כלי כסף ואווירה כללית של מלון צרפתי בתוך וייטנאם - הוטל מונטיפיורי של רותי ומתי ברודו היא תזכורת לכך שאנחנו עדיין נהנים מדימויים קולוניאליסטיים, גם אם עשינו תואר במגדר. רק הכניסה למסעדה מעוררת דפיקות לב, ואת התחושה שלפנינו לא רק מקום של אוכל אלא חוויה שלמה. השירות פה מוקפד, המנות, גם אם לא תמיד הכי מקוריות - מבוצעות בהרבה דיוק (כך למשל כיסוני הנאמס הקטנים שמגיעים עם לבבות חסה ונענע - כמה קלאסי ככה טעים) והכל משדר הילולים ותענוגות. מעבר לכך, הוטל מונטיפיורי היא אחת המסעדות המושלמות גם לבראנץ' רומנטי, עם קוקטייל בוקר שעושה נעים בפה ובבטן.
טווח מחירים: ראשונות - 46-68 שקלים / עיקריות 68-168 שקלים. 

הוטל מונטיפיורי - לכל הפרטים

המקום לבראנץ' זוגי מפנק. הוטל מונטיפיוריצילום: שירן כרמל

חלוצים 3

בשביל להצליח להקים מסעדה עם אווירה רומנטית לא מספיק עיצוב מוקפד ומפיות מגוהצות. גם האוכל, השירות והתפריט צריכים לשדר קלאסה. דוגמה נפלאה למסעדה כזאת היא החלוצים 3 משוק לוינסקי - פינה קטנה, שאמנם לא יוצרת רושם ענק במבט ראשון, אבל מספיקות כמה דקות של שהיה בחלל עם כוס יין טובה כדי להבין שהגעתם למקום הנכון. כמו העיצוב, גם התפריט כאן צנוע ומתמקד בדברים הטובים -  תחת היצע לא גדול של מנות (אבל בהחלט בטוח) תמצאו את אחת ממנות הפולנטה הטובות בארץ, שעשויה מתירס טרי בתוספת ציר בקר וכמהין ומנה של חלה במילוי פולקע חזיר ובייקון, עם חסה בייבי ג'אם ורוטב ציר עוף ויין לבן. הפסקול אגב, שקט ורגוע - בדיוק מה שצריך כדי להתרכז בדייט עם כל הלב.
טווח מחירים: ראשונות - 52-69 שקלים / עיקריות - 87-144 שקלים.

חלוצים 3 - לכל הפרטים

מתרכזים במה שחשוב. החלוצים 3צילום: עופר וקנין

גוז' ודניאל
באחד המיקומים היפים ביותר באזור השרון ממוקמת גוז' ודניאל - מסעדת ביסטרו שמציעה אוכל מוקפד בסגנון איטלקי עם נגיעות מקומיות ים תיכוניות. האווירה הפסטורלית, הנוף הירוק, השקט הנעים והאירוח המצוין שהמסעדה ידועה בו, הפכו אותה לאחת האפשרויות הנכונות והיותר רומנטיות שיש לאזור השרון להציע. התפריט העשיר של המקום בנוי כך שכמעט כל סועד יוכל למצוא מה לאכול וממה ליהנות כך שלצד מנות יותר מורכבות כמו פירות ים בקארי או פפרדלה זנב שור עם ירקות שורש, תמצאו גם המבורגר קלאסי, שניצל וינאי ואף כמה אפשרויות צמחוניות וטבעוניות.
טווח מחירים: תפריט ערב - ראשונות 42-58 שקלים / עיקריות 65-160 שקלים

גוז' ודניאל – לכל הפרטים

הפסטורליות מנצחת. גוז' ודניאל בבני ציון צילום: טל ציפורין

ירושלים

מונא 
בבית האמנים בירושלים שוכנת מונא, פנינה קסומה של אוכל ורומנטיקה, ששייכת לז'אנר המסעדות שאף פעם לא מבאסות. התפריט כאן הוא ביסטרואי באופיו, וכולל המבורגר (אגב, אחלה המבורגר), פולנטה, פסטות תוצרת בית ומנות דגים. אלא שכל מנה מקבלת כאן טיפול מדויק ואוהב, בלי להתחכם מצד אחד ובלי לשעמם מצד שני. בכלל, נדמה שבמונא מבינים מהי חוויית הסעדה נכונה, כזאת שהסועד קובע בה את הקצב, ושיש בה סבלנות לאכול, לשתות וליהנות. 
טווח מחירים: ראשונות -  42-64 שקלים / עיקריות - 76-164 שקלים

מונא - לכל הפרטים

פנינה קסומה של אוכל ורומנטיקה. מסעדת מונאצילום: נועם פריסמן

אנה

לפני כשלוש שנים נפתחה מסעדת אנה בתוך בית אנה טיכו שבמרכז העיר. מאז שנפתחה הפכה אנה לאחת המסעדות המדוברות של עיר הבירה כשהיא מצליחה לייצר דבר שמעטות לפניה הצליחו – אוכל כשר עשוי היטב, חומרי גלם חסרי פשרות וחילוניים לצד דתיים בהרמוניה נפלאה שסובבת סביב הערכה לאוכל טוב. על האוכל האיטלקי שמציעים כאן אחראי השף נמרוד רודמן, שיחד עם השף מושיקו גמליאלי יצרו תפריט איכותי וממוקד של פתיחים, ראשונות ועיקריות בדמות פיצות, פסטות, ריזוטו ודגים. העיצוב במקום שומר על איפוק וקלאסיות עם רהיטי עץ וכלי קרמיקה מוקפדים תחת תקרה ישנה ומעוטרת שחשפו כאן במהלך השיפוצים והחליטו להשאיר. המרפסת של אנה היא אחד המקומות הקסומים שקיימים בעיר, שם תוכלו ליהנות מבריזה שאין דומה לה, אווירה רומנטית מרגיעה ושירות אינטליגנטי שיגרום לכם לקבוע כבר את הביקור הבא.
טווח מחירים: ראשונות - 18-56 שקלים / עיקריות - 52-92 שקלים

אנה - לכל הפרטים

קסם ירושלמי. אנה בבית אנה טיכוצילום: אמיל סלמן

צפון

נמל 24 

ברחוב הנמל של העיר חיפה שוכנת מסעדת הנמל 24 שמשלבת בין אוכל גורמה וחוויית פיין-דיינינג באווירה רומנטית. על הצד הקולינרי אחראי השף רן ראש, שלמד ועבד במיטב המסעדות המפונפנות של צרפת והביא ארצה את פרשנותו האישית לשיטות הבישול הצרפתיות עם נגיעה איטלקית ים תיכונית. עיצוב המסעדה תופס חלק בלתי נפרד מהחוויה - העץ הכבד, קירות הבריק החומים והאורות החמים משרים כאן אווירה יוקרתית ונעימה בסגנון הפיאצות הרומנטיות של טוסקנה, שיעוררו בכם זכרונות וחשק לחזור לתקופת ירח הדבש.
טווח מחירים: ראשונות 38-60 שקלים / עיקריות 78-135 שקלים

הנמל 24 - לכל הפרטים

מיכאל ביסטרו

מיכאל ביסטרו מקומי ממוקם בלב הבוסתן הירוק שבמושב לימן בגליל המערבי. שף המקום מיכאל גרטופסקי למד בעברו בבית הספר היוקרתי קורדון בלו ואף לקח חלק בפתיחת מסעדת הרברט סמואל המיתולוגית יחד עם חברו יונתן רושפלד. אחרי שנים בעסקי המסעדנות הטובעניים של תל אביב החליט גרטופסקי להקים מסעדה שקטה ורגועה משלו, הרחק מאזור העיר הסואנת והצפופה. מטרתו היא ליצור אוכל עונתי וטרי בסביבה טבעית וירוקה להפליא שהולכת יד ביד עם אופי האוכל המדוקדק והעדין שהוא יוצר. בתפריט תפגשו סגנונות בהשראה מקומית וחומרי גלם שעברו משחק יצירתי כמו מלפוף מכרוב בלאדי, עראייס עם בשר טלה ועוד. התפריט העונתי מתחלף מדי פעם כך שכל ביקור במסעדה יכול להפתיע ולהותיר טעם של עוד.
טווח מחירים: ראשונות כ-50-60 שקלים / עיקריות כ-80-160 שקלים.

מיכאל ביסטרו מקומי - לכל הפרטים

מסעדה בלב הבוסתן. מיכאל ביסטרו צילום: באדיבות המקום

חוות התבלינים בגלבוע

כשהחליטו פנינה ויוסי מס להקים על הגלבוע חווה מבודדת ומסעדה, כולם חשבו שהם משוגעים. אבל עם תשתית רעועה וחלום גדול הם פתחו ב-1994 את חוות התבלינים בגלבוע, שעד מהרה הפכה להיות מוקד עלייה לרגל לתושבי האזור ולטיילנים שמגיעים לגלבוע בסופי שבוע. האוכל פה מתבסס גם על חומרי גלם מקומיים, גם על עשבי התיבול שגדלים בגינה וגם על מוחה הקודח של פנינה, שבהתחלה הייתה מבשלת במטבח אוכל צרפתי עם נגיעות של הגלבוע. התפריט מגוון מצד אחד, אבל גם מיינסטרימי מצד שני, כך שכל אחד ימצא פה מה לאכול (אל תוותרו על הפוקאצ'ה בהתחלה). מה שחד פעמי פה בהחלט הוא הנוף, שגם בחושך שיורד על ההר פורש בפניכם מחזה עוצר נשימה.
טווח מחירים: ראשונות - 20-59 שקלים / עיקריות - 81-144 שקלים.

חוות התבלינים בגלבוע - לכל הפרטים

שלו ביער 

מסעדת השף של איתי שלו בטבעון היא אחד הלוקיישנים הרומנטיים בארץ, וכנראה המקום שבו אתם רוצים לאכול בזמן שמציעים לכם נישואים. אח גדולה במרכז (או שמא תנור קמין?), שולחנות וכיסאות במראה וינטג' בואך ענתיקה, מפות לבנות ואווירה כללית של צרפת במאה ה-19 - כל אלה הם רק הרקע לתפריט שכולל דגים, פירות ים, בשרים וצלחות עם הרבה מרכיבים והמון טעם. היתרון במקום הוא היכולת לבחור ארוחת טעימות של ממש (הכוללת לחם, ראשונה, ביניים עיקרית וקינוח ב-150 שקלים), או לבחור מתוך התפריט לפי החשק, התקציב ותחושת הרעב.
טווח מחירים: ראשונות - 32-55 שקלים / עיקריות 72-125 שקלים.

שלו ביער - לכל הפרטים

דרום

פסקדו

כל חובב דגים אשדודי שיודע להעריך אוכל טוב באווירה מדויקת נטולת קשקושים ימליץ על מסעדת פסקדו המקומית. המסעדה הכשרה, שממוקמת במרכז הטיילת מול הים, שומרת כבר שנים על סטנדרט גבוה ואיכות בלתי מתפשרת של אוכל טרי, טעמים נדירים וצוות שיודע לארח מכל הלב. השף יחי זינו, שחי ונושם את הים מאז שהוא ילד, מציע תפריט מגוון וענייני, עם מנות שמצליחות להפתיע את הקהל האדוק כל פעם מחדש. היכולת המוערכת של זינו להישאר רלוונטי ולתת טעמים עזים לכל דג שנופל בחכתו, יצרה כאן מסעדה יציבה ומוכרת ששווה להגיע אליה גם מרחוק. העיצוב נקי ולא מתיימר והמוזיקה מלווה את הארוחה באלגנטיות שלא גונבת את ההצגה לאוכל המוקפד.
טווח מחירים: ראשונות 18-74 שקלים / עיקריות 98-138 שקלים.

פסקדו - לכל הפרטים

נותנים אהבה לדגים. מנה במסעדת פיסקדוצילום: באדיבות המקום

כרמים

גם המסעדה הידועה בבאר שבע הפכה כבר לקונצנזוס בקרב תושבי אזור הדרום. הסניף בבאר שבע הוא למעשה האח הקטן של המסעדה המקורית ממושב סגולה ומציע גם הוא אווירה קלאסית ונעימה, עם תאורה עמומה ורומנטית ואווירה כפרית וחמה. האוכל שמציעים כאן נשען על סגנון צרפתי, ובתפריט תמצאו מנות חושניות שמצדיקות את המוניטין הרומנטי של הארץ הרחוקה כמו פטה כבדים בנוסח צרפתי, פילה דג על ארטישוק א-לה רומנה וניוקי עם פילה בקר ודלעת ערמונים. 
טווח מחירים: ראשונות 22-55 שקלים / עיקריות 93-145 שקלים.

כרמים – לכל הפרטים

ניחוח צרפתי. שרימפסים של מסעדת כרמיםצילום: שי בן אפרים

לוויתן

ענבר שפירא וליאור רפאל, שהיו חתומים על התופעה הקולינרית המסגר 5 באילת, עשו זאת שוב בלוויתן. זוהי מסעדה מהסוג שנוסעים במיוחד כדי לאכול בה, גם אם המסע הוא עד אילת. התפריט פה משתנה לפי העונה וחומרי הגלם שהצליחו בני הזוג למצוא. לצד מנות דגל דוגמת השרימפבורגר של רחוב המסגר, מגישים פה גם מוח טלה בטיגון עמוק, מנות תמנון, חזה אווז, סטייק ועוד. שפירא אגב גם אחראית על הקינוחים. 
טווח מחירים: ראשונות - 43-95 שקלים/ עיקריות - 84-138 שקלים.

לוויתן - לכל הפרטים

רומנטיקה אילתית. מסעדת לוויתןצילום: פייסבוק רשמי

תגובות

הזינו שם שיוצג כמחבר התגובה
בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שהינני מסכים/ה עם תנאי השימוש של אתר הארץ