${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לשבוע בלבד - מינוי לאתר ב-50% הנחה  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

החמישייה הפותחת: הקינוחים הטובים בתל אביב

ביצת פברז'ה במול ים, אדמה בכתית, קראק פאי בקפה 48, כבשים בשולחן ולחם אבוד של צפון אברקסס. הקינוחים הכי טובים בתל אביב ומחוצה לה

תגובות

שרית חדד צדקה - מתוקים הם סוג של נחמה. לא ברור לנו איך, אבל יש אנשים שלא אוהבים קינוחים. תנו להם סטייק והם יחגגו. מוזרים. לעומתם, יש אנשים (אנחנו למשל) שמעדיפים להתחיל את הארוחה במתוק ולא לשמור אותו לסוף. מי שהפך את המתוק לטקס בסוף הארוחה, הם הצרפתים. כמו במנות רבות, גם במקרה הנוכחי הצרפתים תרמו את השם, שלקוח מהמילה הצרפתית desservir - שפירושה "לנקות את השולחן". הקינוחים הראשונים בהיסטוריה היו מתוקים מן הטבע וכללו חלות דבש ופירות. בימי הביניים, עם המצאת הסוכר התעשייתי, נולדו העוגות והגלידות, ראשית בקרב עשירים בלבד וככל שחומרי הגלם הפכו זולים יותר, כך התקרבו הקינוחים אל העם. מאז ועד היום, הפכו הקינוחים ליפים ומורכבים יותר ופעמים רבות הם פשוט תצוגת אופנה קולינרית ויזואלית. קינוחים, כך מיד תגלו, הם גם המקום בו השפים והקונדיטורים יכולים להתפרע, לבטא את עצמם בשלל אמצעים יצירתיים, ולחבר חיבורים שהם מעבר לסתם עוגה או מוס שוקולד.» הסושי הכי טוב בתל אביב» מנות הטאפאס הטובות בתל אביב» האייס קפה הטובים בתל אביבספרו לנו איפה אתם אוהבים את הקינוח שלכםהיצירתי: אדמה בכתית עם הכניסה לכתית משאירים מאחור עולם מיוזע וקולני ומתמסרים ללבן, לשקט ולחווית אוכל לא מהעולם הזה, בתנאי שבאים עם ראש פתוח. מאיר אדוני לא מתבייש לקחת את המטבח הקלאסי ולחבר אותו עם המודרני והמולקולרי, בהשראת מסעדת נומה והמטבחים המתקדמים בעולם. במילים אחרות, התכוננו לחוויית טעמים מפותלת, מורכבת ומאוד לא שגרתית.הקינוח המנצח: אדמה. כשאדוני חזר מסיבוב בסקנדינביה ומהשתלמות בנומה הוא רצה להביא איתו את טעמי החורף והיערות המושלגים. זה התחיל במשחק אסוציאציות ונגמר באדמה: פטריות שרגליהן עשויות גנאש של שוקולד לבן וכמהין וראשן עשוי שוקולד מריר ואבקת פורצ'יני, האבנים הן קרם שוקולד מריר והל מעושן עטוף בשוקולד לבן צבוע בשחור על ידי אבץ. השלג הוא מקפא של קציפת שוקולד לבן והאדמה היא קראמבל קלאסי עם טונקה. בין האדמה, הפטריות והסלעים שוכנים גם טוויל של שורש סלרי עם וניל, קוביות תפוחים מקורמלים ושרף קרם אנגלז. יש פה גם עשבים וגבעות קטנות מקרם פטריות פורצ'יני. יצירת מופת כבר אמרנו? המחיר: 65 שקלים.עוד בתפריט הקינוחים: סמיפרדו למון גראס (60 שקלים). קינוח יותר מיינסטרים במובן החיובי של המילה, עשוי בעדינות ובעל מארג טעמים קולע - סמיפרדו עטוף בדף דק של ג'לי קוקוס, מעליו סורבה פינה קולדה, בצד סלט אננס וג'לי כוסברה (!) מפתיע, ושטורייזל קפה בצד שנותן קונטרה לכל הטעמים העדינים. כתית - היכל תלמוד 4, תל אביבהכי מפתיע והכי הגיוני. קינוח אדמה של כתית (צילום: רותם מימון)המרהיב: תכשיט פברז'ה במול ים

המנות במדור "החמישייה הפותחת" נבחרו על ידי חברי המערכת בלבד ואינן מושפעות משיקולים מסחריים

*#