טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

החמישיה הפותחת: ארוחות הבוקר הטובות בתל אביב

קצת לפני ימי החופש של חול המועד פסח, אספנו עבורכם את ארוחות הבוקר המוצלחות והמעניינות ביותר בתל אביב ומחוצה לה

תגובות

אומרים שארוחת בוקר היא החשובה ביותר ביום, אבל אף אחד לא ידע שייקחו את זה כל כך רחוק עם ארוחות מפוארות ועתירות במנות. אם מחפשים את האחראים לארוחות הבוקר "הישראליות" אפשר להצביע על הקיבוצניקים. בימים שלפני ההפרטה יצאו החקלאים לעבוד השכם בבוקר והיו צריכים למלא את מאגרי האנרגיה בהתאם. לכבודם ערכו מזנוני נירוסטה עם הררי ירקות טריים מהמשק, קצת גבינה לבנה מתנובה, ריבה ומרגרינה ושלושה סוגי ביצים - חביתה, מקושקשת וקשה. » מנות האגז בנדיקט הטובות בתל אביב» הניוקי הטוב בתל אביב» הקובה הטוב בתל אביבכשכבר היה לנו יותר כסף והלכנו לבתי המלון, גילינו שלקחו את ארוחות הבוקר לקצה וקראו לזה בופה: עשרות סוגי גבינות, סלט ירקות קצוץ דק, בורקסים, פנקייקים, דגים מלוחים והכל בשפע. משם זה התגלגל אל בתי הקפה שזיקקו את ערמות האוכל לפנכות ואז באו השפים ולקחו את זה לכיוון חדש, אנין ומתחכם. למקומות כמו בנדיקט, דלאל, מאנטה ריי ואורנה ואלה כבר שמור מקום בנצח כמקדשי ארוחות בוקר - עכשיו הגיע הזמן לגוון.

איך בוחרים את ארוחות הבוקר הטובות ביותר? ובכן, אנחנו מודים שאנחנו אוהבים שמפנקים אותנו כלומר - לשלם על פיקס מניו ולקבל ארוחה משתלמת. בלי יותר מדי הפתעות בחשבון, רק בצלחת. זה חייב תמיד ללכת עם שתייה ואם יש קוקטייל אז מה טוב. כמובן שעל לחמים מעולים לא נתפשר אף פעם, אבל תמיד נחפש את שוברי השגרה.

» איפה אתם אוהבים לאכול ארוחות בוקר? ספרו לנו בתגובות

מגף גבוה: לה רפובליקה די רונימוטי

אין ספק שהמעבר של מסעדת רונימוטי מרמת החי"ל אל מרכז תל אביב עשה לה רק טוב. תהליך ההתבגרות כלל הרחבת השם, תפריט מהודק יותר וחומרי גלם טובים יותר. ארוחות הבוקר חורגות מאוד מהשטאנץ של טונה-סלט קצוץ וטחינה. אם האיטלקים היו אוכלים ארוחת בוקר רצינית, ככה היא היתה נראית.

הארוחה: בוקר דה לה רפובליקה. הרעיון של הארוחה הוא לנסות לפרק את הבנאליות והשגרה ולקחת ניואנסים איטלקיים שמתאימים לשעת בוקר. זה מתחיל עם צלחת לחמים שכללה גם בריוש ועוגת פרג, קונפיטורה שנעשית במקום, חמאה צהובה וזיתים, סלט פנצנלה מקורי, סלט עשבי תיבול, מוצרלה, גבינת שמנת, אמנטל, נקניקים ודג כבוש. במרכז השולחן מוגשים גם פריטטה עם תפוח אדמה, זוקיני ופלפל שהיתה עבה ואוורירית, קראף למברוסקו ושתיה אחת נוספת לכל אחד. כל הטוב הזה מאיטליה יפתח לכם יפה את הסופשבוע.

המחיר: 94 שקלים לזוג.

מתי מוגשת? שישי עד השעה 14:00, שבת עד השעה 13:00.

» לה רפובליקה די רונימוטי - מאז"ה 3, תל אביבבונג'ורנו. לה רפובליקה די רונימוטי (צילום: רותם מימון)

להישען אחורה: בראנץ' באדורה

מסעדת אדורה של השף אבי ביטון היא אחת האופציות הכי נגישות לארוחה במסעדת שף. איפה עוד תמצאו מטבח ים תיכוני מוקפד עם קריצות לטכניקות אירופאיות ובמחירים שעושים חסד עם הכיס? אין הרבה מסעדות שף שיציעו לכם ארוחת בוקר ועוד כזאת מפנקת. אולי זה עוד אחד מסודות הקסם של אדורה?

הארוחה: בראנץ'. תתכוננו, זה הולך להיות ארוך. הבראנץ' של אדורה מציע בין 10-12 מנות, חלקן קטנות וחלקן גדולות, ומהוות פתרון מצוין למי שרוצה לאכול הכל. קודם מזמינים את השתייה (שתיים לאדם) ואז המטבח מתחיל להפגיז: לחם שאור מושלם יחד עם טפנד זיתים ושום קונפי, ועמם גם סלסלת מאפים מתוקים וריבה לפתיחת התיאבון. אחריהם: כרובית מטוגנת עם איולי, כבד קצוץ עם בצל סגול, סלט ירקות, אג'ז בנדיקט מוצלח עם בייקון, פסטיה ממולאת גבינת עזים, מקושקשת עם תרד ופרמזן, מסבחה חצילים עם ראגו עגל, שמנת חמוצה עם עגבניות, סלט חמצמץ ומענג של תפוחי אדמה עם עשבי תיבול ואם זה לא מספיק אז גולת הכותרת היא מחבת עם שקשוקה פטה וחצילים נפלאה, ולבסוף גם סלט פירות. הבונוס: על כל אלה אפשר לעשות רי-פיל. בשורה התחתונה: אל תעשו תוכניות לאחרי הארוחה.

המחיר: 89 שקלים לסועד.

מתי מוגשת? שישי ושבת עד השעה 12:00.» אדורה - בן יהודה 226, תל אביבקחו את הזמן. אדורה (צילום: רותם מימון)

שובר מוסכמות: דליקטסן

זה רק עניין של זמן עד שברחבי הארץ יצוצו להם עוד מקומות כמו הדליקטסן ולו בגלל התחושה שזה בדיוק מה שהיינו צריכים: מעדנייה איכותית עם מעדנים משובחים שאפשר לקחת הביתה, ומעל מסעדה המבוססת על אוכל ביתי משודרג. לקבוצת R2M יש חלק נרחב באחריות על ארוחות בוקר מצוינות בעיר, על כך יעידו התורים לבראנץ' של בראסרי, אבל דווקא בדליקטסן מצאנו ארוחות בוקר שחורגות מהשגרה. איפה עוד אפשר למצוא דייסת קוואקר או קרפ נוטלה לארוחת בוקר?

הארוחה: בוקר דליקטסן. ארוחת הבוקר היא בעצם חלון הראווה אל המעדנייה שבקומת הכניסה ומיועדת לכל מי שמאס בשילוש הקדוש של חביתה-גבינה-סלט. אז כן, יש כאן ארוחת בוקר ישראלית, אבל למה לכם? תראו כמה דברים טובים אחרים יש פה: זה מתחיל עם כוס ערק אשכוליות אדומות וממשיך עם פלטה של דגים עשויים למופת - פורל מעושן במקום, הרינג עם שמנת ובצל ואיקרה. את מנת הביצים תמצאו כאן בדמות סלט ביצים עתיר בצל ירוק ונהדר. לצידם פלטה עם גבינות משובחות כמו פטה המאירי, בושה וקורסיקה - גבינת עזים עם פחם ממחלבת ברקנית וגלילית של יעקבס, ולטובת השחיתות גם ז'מבון. כמובן שגם סלסלת הלחמים המפורסמת של בראסרי נמצאת כאן והולכת מצוין עם קפה לסיום. סוף סוף ארוחה שלא מפחדת להגיש ערק, דגים ונקניקים. מה צריך יותר מזה?

המחיר: 120 שקל לזוג.

מתי מוגשת? כל יום מהשעה 12:00-7:30, שבת עד שעה 13:00.

» דליקטסן - יהודה הלוי 79-81, תל אביבלא מה שחשבתם.  דליקטסן (צילום: רותם מימון)

עניין לא קטן: פטיט

פטיט הוא אחד מבתי הקפה שמשקיעים בסועד כאילו היתה זו מסעדה. אז למי שלא מכיר נזכיר כי פטיט שוכן בחלק השקט של רחוב ידידיה פרנקל והיתרון הגדול ביותר שלו הוא קייטרינג בוטיק שפועל בחלק האחורי של הקפה. למה יתרון? כי כל המעדנים, הלחמים, העוגות והמאפים מוכנים במקום. כמה טוב שעוד נותרו בתל אביב מקומות קטנים כאלה.

הארוחה: בוקר במעדנייה, או במילים אחרות - טעימות בוקר זוגיות. ארוחת הבוקר הזו נולדה כיוון שלמטבח היה כל הרבה להציע שחבל היה לו שתסתפקו במנה אחת, לכן בחרו ללכת עם קונספט השרינג עד הסוף. בין הטעימות (שחלקן משתנות) אפשר למצוא: סלק עם גבינת סנט מור, פלמידה מעושנת במקום, פלפלונים ממולאים בגבינות, ארטישוק צלוי עם פרמזן, תפוחי אדמה עם עשבי תיבול ופטה, סלט ירקות גדול, צלחת גבינות, סלט טונה וסלסלת לחמים מרהיבה ביופייה עם פרעצלך, לחם פרג וחמניות וכמובן גם ביצים לבחירתכם. ועכשיו נגלה לכם סוד: בימי שישי ארוחת הבוקר הזאת מפנקת אפילו יותר, כשצוות המקום שולח כמה הפתעות קטנות על חשבון הבית והופך את כל הסיפור הזה למשתלם עוד יותר. בשורה התחתונה: הטעימות הטעימות ביותר שטעמנו.

המחיר: 95 שקלים לזוג כולל שתייה לכל אחד.

מתי מוגשת? א'-ה'  22:00-8:00, ו' 16:00-8:00

» קפה פטיט - ידידיה פרנקל 70, תל אביבביג דיל. פטיט (צילום: רותם מימון)

חמש ארוחות בוקר נוספות שאתם חייבים להכיר

יהלומה - הביסטרון משוק לוינסקי הציג את אחת מארוחות הבוקר המענגות שמצאנו. כשהיא מוגשת בלי יותר מדי התחכמויות או זיקוקי דינור וירטואוזיים ארוחת "בוקר טוב" (44 שקלים) פורטת היטב על נימי הנוסטלגיה, עם טעמים שכבר שכחנו, וראויה בהחלט לתואר אחת מעשר ארוחות הבוקר הטובות בתל אביב: מתחילים עם מיץ תפוזים שנסחט במקום וממשיכים עם פסטו אגוזים שיהלומה מכינה, סלט טרי ענק שעושה את הארוחה, טחינה, פטה כבשים, ריבת שזיפים וחלה. בסופשבוע תמורת 8 שקלים נוספים אפשר לקבל גם בוריק ופאבה - קרם שעועית לימה עם תרד תורכי. ארוחת בוקר ים תיכונית כמו שהיינו רוצים לקבל בבית. » יהלומה - זבולון 5, תל אביבטעם של פעם. יהלומה (צילום: רותם מימון)

קפה נואר - המוסד הוותיק רענן את ארוחות הבוקר ומתח אותן אל אמצע השבוע, ניער ואיוורר את המנות ומציג את בוקר נואר (62 שקלים), דיל מוקפד ואנין ששדרג את הבוקר הישראלית המוכרת. שתי ביצים אורגניות איך שתרצו, סלט עלים ירוקים ואגסים ברוטב ויניגרט (סוף סוף לא סלט קצוץ), גראבדלקס וגבינת ברי, גבינת שמנת, סלט פירות ולחמים. אין משהו שלא ראינו בשום מקום, אבל ההגשה המצוינת מוכיחה שלפעמים לא צריך יותר מזה. טיפ קטן: באים בשניים? קחו ארוחת בוקר אחת ואת מנת הבוקר הכי טובה בעיר (שלא נמצאת בדיל) - ביצה עלומה ובייקון על לחם תירס פיקנטי. אסור לפספס.קפה נואר - אחד העם 43, תל אביבלא רק שניצל. קפה נואר (צילום: רותם מימון)

ברדיצ'סקי - אחת התופעות המשמעותיות בתל אביב בשנה האחרונה היא מלונות הבוטיק שהתפשטו ברחבי מרכז תל אביב והגדילו את אופציות האכילה, גם אם לא מתארחים במלון. המלון מציע ארוחות בוקר שיצר השף רועי סופר (סרדיניה) שחורגות מארוחות בוקר אחרות שתמצאו ברחבי העיר. בין כל האופציות שטעמנו כדאי לבדוק את ארוחת הבוקר ג'ימי גרין (59 שקלים), שהפתיעה אותנו בזכות וופל בירה ועליו ביצה מקושקשת, בצל מקורמל ונקניקיית עגל וקצת חרדל בצד. בשורה התחתונה: נקודת מפלט אירופאית באמצע השרב.ברדיצ'סקי - ברדיצ'סקי 14, תל אביבג'ימי הו? ברדיצ'בסקי (צילום: רותם מימון)

רוטשילד - הבניין הכי מצולם בשדרות רוטשילד הפך אף הוא למלון בוטיק לפני פחות משלושה חודשים, ולהגיד שהוא לא דומה לאף מלון בוטיק בסביבה זאת אולי קלישאה, אבל נכונה. שווה לעצור כדי להציץ אל העיצוב המרהיב, הדקדקני והמוקפד, אבל גם בשביל ארוחות בוקר שנמשכות כל היום ומוגשות על מפות לבנות ובכלים יפהפיים (עובד עלינו תמיד) כשהאסתטיקה נשמרת גם באוכל. בהצצה לתפריט תגלו בוקר ישראלית, ברד פודינג עם קרם פרש, עוגות וקרואסונים אבל טעים מהכל: ביצה עלומה עם קרם תרד וסלט עגבניות (58 שקלים).רוטשילד - רוטשילד 96, תל אביבארוחת בוקר בוטיק. רוטשילד (צילום: רותם מימון)

נולה - מה אמריקאים אוהבים לאכול לארוחת בוקר? אנחנו מקווים שאת מה שמגישים בנולה -אמריקן בייקרי. אל תצפו לפנכות קטנות וממרחים, כי זה לא הסגנון של המקום. במקום, תנסו את הבלאקסטון ביסקיט (49 שקלים) - זה נראה כמו אג'ז בנדיקט אבל זה לא ממש. כאן מדובר בביסקיט (מאפה אמריקאי קלאסי עשיר בחמאה וריוויון ) חצוי ומעליו עגבנייה בגריל, בייקון (או סלמון), ביצה עלומה והולנדייז, שמוגש ליד הר קטן של סלט ירוק. השילוב בין הבייקון לעגבניה הצלויה מצוין ומה שחשבנו שהיא ארוחה קטנה, סתם לנו היטב את העורקים להמשך היום. מזל הארוחה מוגשת גם בלילה.נולה - דיזנגוף 197, תל אביב

אול אמריקן. נולה (צילום: רותם מימון)

ארוחות הבוקר הטובות מחוץ לתל אביב

בית וקיט - אחת מארוחות הבוקר הוותיקות והמפורסמות בארץ, והאמת? בצדק. על שולחן ענק מוצעת כמות כמעט בלתי אפשרית של כ-50 פנכות שונות - חלומו הרטוב של כל ישראלי. קשה לדמיין איזה ירק, מטבל, גבינה, לחם או סלט לא נמצאים בארוחה הזאת ועם כל השפע הזה קשה לצאת מפה רעבים. טיפ קטן: תשאירו מקום למתוקים בסוף. הם שווים את זה לא פחות. חובה להזמין מקום מראש (70 שקלים לסועד).» בית וקיט - קיבוץ לוחמי הגטאותקפה לואיז - בקפה לואיז טעמנו ארוחת בוקר טבעונית (68 שקלים ליחיד, 121 לזוג) שהיתה אחת הטובות, מגוונות ועשירות שניסינו, ואנחנו אפילו לא צמחונים. את תפקיד הביצים מחליפות לביבות בטטה ותערובת דגנים שהיו מצוינות. אחר כך נתנו לנו לבחור בין סלט קינואה לסלט ירקות בחמישה צבעים, לצד סלסלת לחמים ומגש טאפאס עם ממרח שום יוצא דופן, ממרח עגבניות קלמטה, ממרח טופו, טחינה נהדרת עם אצות וסילאן, טאבולה שיפון, קרם שעועית עם טעם עדין של חומוס, קוביות סלק ואגוזים. המסקנה: מסתבר שלהיות טבעוני זה אפילו טעים. » קפה לואיז - מוריה 58, חיפהטבעוני זה הכי, אחי. קפה לואיז (צילום: רותם מימון)

המטבח של רמה - המסעדה בנטף היא הדבר הכי אביבי ונעים שאפשר לבקש כשהימים מתחממים. ארוחת הבוקר מבוססת על מנות קטנות למרכז השולחן (98 שקלים): פסטו כוסברה, ריבת חבושים, טומא (הגרסה הפלסטינאית למיונז המכיל שום), צזיקי, חומוס סלק, סלט של עגבניות שרי מהגינה, מאפה גבינת עזים, "ביצה מושלמת" על גבינת עזים (ביצה שמתבשלת ב-68 מעלות ומגיעה למרקם מיוחד), פטה כבד, פלטת גבינות, לחם מהטאבון ממכר ויוצא דופן בטעמו ושתייה. בשורה התחתונה: ארוחה שכדאי לנסוע רחוק בשבילה.» המטבח של רמה - מושב נטף

קדוש - אם שואלים ירושלמים איפה הכי כדאי לאכול ארוחות בוקר, סביר להניח שרובם יענו קדוש. מדובר באחד המוסדות הירושלמים הוותיקים, שנפתח כקונדיטוריה בשנת 1967 ועם הזמן ודרישת הקהל הלך וגדל, והתפריט התרחב. יחד עם זאת, התחושה פה עדיין מזכירה סלון משפחתי צפוף, נעים, שמח וטעים. כל אחת מארוחות הבוקר הן יצירתיות (וכשרות): קרוק מאדאם עם בריושים, ביצה בקן, ביצים עלומות על טארט ממולא בריקוטה, קרואסון ממולא בסלמון ואפילו טוסטים שעשויים נפלא. מחיר ממוצע לארוחת בוקר – 45 שקלים. ביום שישי אין סיכוי למצוא מקום בלי להזמין מראש או להשכים קום.» קדוש - שלומציון המלכה 6, ירושליםתעשו לעצמכם טובה ותתקשרו קודם.  קדוש (צילום: רותם מימון)

המזווה של ג'ייקוב - זאת עונה מתאימה לקפוץ למושב אביאל לארוחה כפרית וביתית במלוא מובן המילה. ג'ייקוב יארח אתכם בחצר ביתו שהוסבה למסעדה ויגיש לכם מנות מחומרי גלם אורגניים. בשבת צפוף פה מאוד והשירות לא תמיד עומד בעומס, אבל את ארוחת המזווה אסור לפספס: פלטת גבינות עיזים אורגניות, לחמים מקמח מלא וריבות, מיצים טבעיים, מטבלים משתנים ומנה חמה שמשתנה בכל פעם ומפתיעה מחדש. המחיר - 80 שקלים ליחיד, 150 שקלים לזוג. חובה להזמין מקום מראש.» המזווה של ג'ייקוב - מושב אביאל

*#